Nie jesteś zalogowany.
No dobra wiec co to jest ten discord bo nie mam pojęcia
Mega popularny teraz komunikator. Połączenie Skype z TSa i gg.
Jeżeli znasz programy pokroju klientów IRC - jest to środowisko do zakładania "serwerów", gdzie masz czaty tekstowe i audio.
Różni się przede wszystkim od IRC tym, że:
1. serwery są zakładane na domenie discorda. Nie możesz założyć serwera na własnym sprzęcie.
2. Posiada dostęp do wielu elementów społecznościowych takich jak łączenie z FB czy Twitchem.
3. Wsparcie dla emoji
4. Dostęp do wpisów sprzed wielu miesięcy
5. Brak wsparcia dla przesyłania plików P2P, jednak Discord pozwala na przesyłanie plików na ich własną domenę (darmowe konto do 8 MB na plik, tak więc alternatywy dla XDCC nie stanowi).
wizard2000 napisał:No dobra wiec co to jest ten discord bo nie mam pojęcia
Taki popularny ze pierwsze slysze
Znam IRC ale zbytnio nie używałem, kiedyś to z gg korzystałem ale to było lata temu. Teraz żadnego komunikatora nie mam zainstalowanego.
PawlikPP napisał:wizard2000 napisał:No dobra wiec co to jest ten discord bo nie mam pojęcia
Taki popularny ze pierwsze slysze
Znam IRC ale zbytnio nie używałem, kiedyś to z gg korzystałem ale to było lata temu. Teraz żadnego komunikatora nie mam zainstalowanego.
Popularny przede wszystkim wśród graczy. W sumie ta platforma jest skierowana głównie do nich.
A podbiję bo Discord w sumie aktywny cały czas
Tyś jest waleczny rycerz ze świata Discorda.
A kto na discordzie nazi siedzi ten wie, że najpewniej w kwietniu rusza kolejny sezon DxD.
Wiem, że #nikogoto ale przynajmniej odświeżyłem temat xD
Ostatnio edytowany przez PawlikPP (2018-01-19 12:53:43)
A co ci tak zależy na liczbie osób na Discordzie? I tak piszą tam tylko cały czas te same mordy, a reszta siedzi cicho i szpieguje dla onlajnów
A co ci tak zależy na liczbie osób na Discordzie?
Pewnie ratuje świat Discorda i zbiera armię.
A co ci tak zależy na liczbie osób na Discordzie?
Bo to szpieg onlajnów, który chce uśmiercić ansi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A może zależy mu na integracji ANSI by skończyć z wykluczonymi użytkownikami? Chociaż zapewne nie wie, że zaprasza do stowarzyszenia osób nielubiących Kamijana. Ups, wydało się - bywa.
[...]wykluczonymi użytkownikami
Zabrzmiało, jakby ANSI było Prypecią. Strefa wykluczenia i takie tam.