Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam ☺
Jestem tu nowa i kompletnie nic nie ogarniam.
Więc przychodzę z pytaniem czy jest możliwość ściągnięcia napisów do anime (albo samego anime czy coś) na telefon?
Nie mam opcji, żebym kombinowała z pobieraniem napisów na komputer, ponieważ przysporzyło by mi to NAPRAWDĘ wielu kłopotów.
A też nigdzie indziej nie mogę znaleźć tego anime, na żadnych stronach online, a pobierać jeszcze nie wiem jak.
Da się.
Jeśli używasz Androida, to Chrome bez problemu pobierze, a ZIP wypakujesz np. WinRAR i ES File Explorer.
Można by to bardziej wytłumaczyć?
Klikam "pobierz napisy"
I mi pobiera, następnie idę do "pobrane pliki" i jak klikam na to to pisze mi, że "nie można otworzyć pliku"
Czyli muszę jakiś program pobrać?
Zarchiver na pewno radzi sobie z zipami, często też przeglądarki plików zainstalowane na telefonie potrafią rozpakować takie pliki
A w sumie można jeszcze do oglądania używać MX Playera.
Pamiętam że kiedyś też była jakaś apka do MEGA, gdzie można było oglądać prosto z internetu.
Można też po prostu ściągać z mega czy innego chomika.
Ba, ja nawet ściągam rakowe wersje z onlajnów czy wbijam.pl
Da się.
Jeśli używasz Androida, to Chrome bez problemu pobierze, a ZIP wypakujesz np. WinRAR i ES File Explorer.
No tu kolega napisał, że jak ściągniesz napisy, to trzeba je wypakować tymi programami.
A najlepiej wypakować do folderu ze ściągniętymi odcinkami.
A ściągnięte odcinki i napisy powinny mieć taką samą nazwę.
Acha i oglądać trzeba przez MX Player, bo napisy nie są jako pliczki tekstowe, tylko pliki ASS
MXPlayer bez problemu obsługuje nawet proste efekty karaoke, dlatego nadaje się idealnie do oglądania anime, no ale najpierw trzeba pobrać odcinek + napisy, swoją drogą widziałem kiedyś klient torrent na androidzie, ciekawe czy ładnie też idą na nim odcinki
Ba, ja nawet ściągam rakowe wersje z onlajnów czy wbijam.pl
to nie razi po oczach, czy wyrobili się trochę z jakością?
Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2018-02-06 00:21:59)
Ehh
Pobrałam MX player i dany odcinek anime i wszytko jest okej
Ale problem się robi z napisami
Pobrałam Zarchiver i wypakowałam napisy (pobrane z animesub)
Weszłam. spowrotem do MX Playera i na odcinek, potem kliknęłam "napisy" i "otwórz", weszłam w folder z teoretycznie wypakowanymi napisami i pisze mi "Nie można odczytać pliku. Upewnij się, że plik jest prawidłowym plikiem napisów"
Próbowałam zrobić to samo z winRAR ale efekt był ten sam
Lepiej by było gdybym wam dała screeny albo nagrała co dokładniej robię ale nie wiem jak wstawić tutaj nagranie xD
Taa i wiem że jestem totalnym nieogarem
O ŻESZ TY
Udało mi się w końcu
Dziękuję wszystkim za pomoc
Polecam mpv-android, najlepiej sobie radzi z napisami w ass (bo oparty na libass) i nie marudzi przy zamkniętych kodekach (AC3) jak MX Player.
MX Player wprowadził opcję "ulepsz renderowanie ASS" oparte na libass, a do AC3 i DTS trzeba ściągnąć osobno kodek ze względu na to, że twórca zarabia na programie, a nie chce mu się płacić tantiem.
Chociaż do kodeka AC3 już Dolby podobno nie ma prawa, więc niby dla niego nie trzeba ściągać kodeka. Jednak nie sprawdzałem.
Edit: wygląda na to, że odnowiono prawa, tak więc znowu usunęli.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2018-02-06 22:20:27)
Kodeki można pobrać tutaj
https://forum.xda-developers.com/devdb/ … #downloads
W MX Player wejść w Ustawienia -> Dekoder, zjechać na sam dół, sprawdzić którą paczkę pobrać. Odpowiedni plik zip wrzucić na telefon. W dekoderze klikamy na niestandardowy kodek na samym dole, wybieramy ścieżkę do pliku i powinno działać.
Albo można zainstalować mpv i się nie bawić xD
Strony 1