Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Wątpię, że Silla jest twoją koleżanką.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-05-30 11:29:56)
Nala_Alan napisał:Skoro nie znasz angielskiego, to jak do cholery przetłumaczyłaś ten ending? Poza tym, w pierwszym poście tego tematu masz kody (tagi).
Ja robię Typesetting czyli tylko efekty. Koleżanka tłumaczy.
Koleżanka powiadasz? Dziwnym trafem tekst jest niemal identyczny z moim. Do "swojego" dorobiłaś tylko troszkę błędów.
Jakim tagiem można zrobić efekt, by tekst się powiększał z czasem i przesuwał jednocześnie?
powiększasz tekst albo \fscx i \fscy lub \fs
przesuwanie tekstu to \move(x1,y1,x2,y2,t1,t2) -
x1,y1 to pozycje poczatkowe tekstu
x2,y2 pozycje końcowe
t1, t2 czasy przesunięcia tekstu, start i koniec w ms
tagiem \t ustawiasz czas w jakim ma się wykonywać dany efekt.
\t("czas początku efektu", "czas końca efektu", "tagi jaki efekt ma być wykonany" )
np.
\t(100,400,\fscx120\fscy120)
- miedzy 100 a 400 ms tekst powiększy sie o 20%
w twoim przypadku będzie coś takiego:
\t(t1,t2,\fscx"tu wpisz wartośc"\fscy"tu wpisz wartośc")\move(x1,y1,x2,y2,t1,t2)
za x1,y2,x2,... wpisujesz wartości jakie ci pasują.
Ostatnio edytowany przez wincenty271 (2018-03-22 18:21:37)
Przesuwanie robisz \move(x1,y1,x2,y2,t1,t2), x1 i y1 to współrzędne skąd przesuwa się tekst, x2 i y2 to współrzędne dokąd zmierza tekst, t1 to czas rozpoczęcia przesuwania tekstu, a t2 to jego koniec. Jeżeli tekst ma się przesuwać przez cały czas trwania linijki to możesz usunąć „,t1,t2”. Czas przesuwania nie musi być równy czasowi początkowemu i końcowemu całej linijki.
Zmianę wielkości czcionki robisz za pomocą \fs<liczba> wrzucone w animację \t(t1,t2,\). Np. \t(0,1000,\fs50). Dla powiększenia czcionki dajesz w \fs liczbę większą od tej w stylu, dla pomniejszenia mniejszą.
\move nie można animować, czyli nie wpisujesz go w \t().
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2018-03-22 18:16:38)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
No ta, ale obecnie w ogóle już się nie używa gołych tagów. Wszystko robi Mocha i skrypty. A najlepsze jest to, że obsługa tych wynalazków jest prosta jak konstrukcja cepa.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Zmianę wielkości czcionki robisz za pomocą \fs<liczba> wrzucone w animację \t(t1,t2,\). Np. \t(0,1000,\fs50). Dla powiększenia czcionki dajesz w \fs liczbę większą od tej w stylu, dla pomniejszenia mniejszą.
Nigdy tego nie rób!
A niby czemu?
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
A niby czemu?
Bo to zmienia tylko wielkość czcionki. Jeśli masz tam jakiekolwiek inne efekty (np. blur), to nie będą się skalować. Do zmiany wielkości używa się tagów fscx/fscy.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No ta, ale obecnie w ogóle już się nie używa gołych tagów. Wszystko robi Mocha i skrypty. A najlepsze jest to, że obsługa tych wynalazków jest prosta jak konstrukcja cepa.
Jakieś szczegoly apropo "Mocha"?
/Edit
Wszystko ogarnięte, dzięki
Ostatnio edytowany przez Hesher (2018-03-26 22:39:07)
Witam! Jaki kod wpisuje się żeby tylko w jednej linijce było marginesy o konkretnej odległości i tylko w jednej linijce. Niż w edycji głównych napisów. Chodzi mi o to co na kadrze pokazałam poniżej.
[size=1]Anime-Planet.com - anime | manga | watch anime online[/size]
Te 3 pola odpowiadają za marginesy w danej linijce:
Te 3 pola odpowiadają za marginesy w danej linijce:
https://i.imgur.com/x9wn7nU.png
Dziękuję Ci bardzo, na prawdę dziękuję.
[size=1]Anime-Planet.com - anime | manga | watch anime online[/size]
Strony Poprzednia 1 2