Nie jesteś zalogowany.
Obie serie super, szczerze polecam, tym bardziej dzięki za tłumaczenie. Grand Blue wczoraj obejrzane, wiadomo kiedy urodzą się literki do HSL? Ten cliffhanger z ostatniego ep nie daje mi żyć, ładnie wszystko nabrało rozpędu
Dobra, koniec trzymania w napięciu, pora na kolejną dostawę psychodelicznych łakoci! Smacznego
Happy Sugar Life EP04 - Cukrowa dziewczyna nie zauważa
Ech, znowu wyszła obsuwa, co by nie było zbyt dobrze :V
Ale grunt, że zrobione, pora na podwójne wydanie!
Grand Blue:
EP03 - Nowy Świat
EP04 - Wybory MisteraNie rozpisuję się, bo już ledwo na oczy patrzę -_-
Jak coś się do południa wyłapie, to postaram się poprawić przed wyjściem do pracy, miłego oglądania.Pokaż spoiler F*CKIN NORMIEEEESSłodycze Soon™ (Najpewniej jutro o podobnej porze)
To jest +18
Iiiii lecimy dalej! Trzymam tempo xD
Happy Sugar Life EP05 - Smak zbrodni i smak kary
Bardzo dobry odcinek, akcja nabiera tempa, tylko czekać, co dalej
Ogólnie to Horriblesubs / Crunchyroll chyba się na mnie uwziął, bo HSL i GB to z jakiegoś powodu jedyne serie, które w tym tygodniu wydali wyłącznie w 720p... Jak wyjdzie w 1080 to najwyżej podmienię.
PS: Update odcinków 2-4, żeby ujednolicić pisownię imienia Mitsuboshiego (raz było Taiyo, raz Taiyou). Nie mam pojęcia, jakim cudem mi to umknęło przez 3 odicnki
Nie HS, tylko Amazon. Mają jakieś problemy z encodami. Obecnie są tylko ripy 720 i to na CBR (stały bitrejt, słaba jakość).
Powinni to fixnąć za jakiś czas.
A podmieniać to nawet nie masz czego. Upewnij się tylko, że zaznaczyłeś skalowanie efektów.
Dzięki za suba.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-08-11 23:28:27)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Ogólnie to Horriblesubs / Crunchyroll chyba się na mnie uwziął, bo HSL i GB to z jakiegoś powodu jedyne serie, które w tym tygodniu wydali wyłącznie w 720p...
Ogólnie to mi ręce opadły jak zobaczyłem rozmiar wydania HS, poprzednie odcinki w 720p elegancko mało ważą...
No, jest i Grand Blue!
Kolejny odcinek, przy którym leżałem ze śmiechu xD
EP05 - Za późno (tak jak te napisy :V)
No, jest i Grand Blue!
EP05 - Za późno (tak jak te napisy :V)
Żebyś, kurła, wiedział, że za późno.
Wieczorkiem się obejrzy.
Wincyj! Wincyj!
Już nie pamiętam kiedy tak się jarałem anime.
Najlepsze w Grand Blue jest tłumaczenie.
A w paczce z HSL jest Grand Blue
Ostatnio edytowany przez Shirin Shenn (2018-08-16 02:02:26)
Ech, tak to jest jak się na szybko aktualizuje kilka subów na raz. Poprawione, dzięki za uwagę.
Kolejna dawka słodkości gotowa!
Happy Sugar Life EP06 - Krążymy wokół Księżyca
Do tego odcinka (oraz poprzednich) dodałem w końcu tłumaczenie OP / ED. Podziękowania dla ~Sabrack za podesłanie timingu i angielskiego tłumaczenia
W związku z tym zaktualizowana została również paczka czcionek.
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-08-18 23:49:57)
Jak tam gb?
Będzie, gdy zrobię swoje połowy odcinków.
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Zrobimy, to będzie, jak kolega wyżej napisał.
A zrobiliśmy teraz! Ostatecznie to ja trochę przeciągnąłem - miało być wczoraj, ale na afterparty imprezy firmowej miałem plan "wypić jednego drinka i spadać", a skończyło się tak, że wróciłem w środku nocy napruty jak messershmitt
W sumie puenta pasująca do klimatu serii tak trochę
No, to tyle tytułem wstępu, oto i to, na co czekaliście. I tak, wiem, że nowy ep wyszedł dziś, ale teraz obsuwy powinny zmaleć, bo w końcu resztkami sił dopełzłem do dawno wyczekiwanego urlopu, więc czasu i energii powinno być więcej
Grand Blue EP06 - Pierwszy Towarzysz
Grand Blue EP07 - Deble (nie, to nie literówka)
EDIT żeby nie mnożyć postów:
Zaległy odcinek HSL z zeszłego tygodnia podany, łapcie na osłodę życia.
Happy Sugar Life EP07 - Skład cukierkowej dziewczyny
Chciałem zrobić oba, ale robi się już późno, a jutro muszę wstać dość wcześnie, więc będzie najprawdopodobniej w niedzielę w godzinach wieczorno-nocnych. Czeka mnie popijawa z ~Abyss i ~Senami, więc wypadałoby chociaż te skromne 5-5,5h przespać
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-09-01 03:21:36)
No to człowiek się pośmiał a teraz zaś czekanie. Tym razem oby nie tak długo.
No i jednak wyszło dość długo, wybaczcie zwłokę...
Tak to jest, że jak zapowiadam, że teraz będzie szybciej, bądź deklaruję jakieś terminy, to zawsze wychodzi jeszcze gorzej
Dlatego co do następnych odcinków niczego nie obiecuję i tego będę się trzymał!
Póki co, łapcie nowy (no, może nie tak bardzo) odcinek anime o nurkowaniu chlaniu do upadłego!
Grand Blue EP08 - Męski Trunek
EDIT: I zaległe słodycze również zrobione! Odcinek miał bardzo mało dialogów, ale sporo TS do ogarnięcia (zobaczycie, o co chodzi).
Akcja gęstnieje coraz bardziej, ale koniec sezonu się zbliża, a ja nadal nie mam pojęcia, jak może się skończyć ta seria. Naprawdę, sporo wątków (choć bardzo mocno powiązanych wokół centralnej osi) do rozwiązania, a czasu coraz mniej. Oby nie spieprzyli tego zbyt pospiesznym zakończeniem...
Happy Sugar Life EP08 - Mieszkanie nr 1208
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-09-07 19:10:33)
Przepraszam za dublowanie postów, nie moja wina, że taka cisza tu zaległa...
.
.
.
No, może trochę moja.
Mniejsza o to, tym razem nieco się ogarnąłem i zrobiłem nowy odcinek słodyczy nieco szybciej. Enjoy!
Ten epek nieco rozwiał moje obawy z poprzedniego posta co do tempa kończenia wszystkich wątków.
Dlaczego? Zobaczycie sami - żeby nie spojlerować, to powiem tylko, że prawie płakałem
Happy Sugar Life EP09 - Rozpuszczający deszcz
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-09-09 20:48:02)
I już trzeci mój post pod rząd, c'mon!
Powracam, zapewne ku rozczarowaniu niektórych, z kolejną dawką cukru, nie alkoholu
Wiem, że czekacie na Grand Blue, jutro będziemy już 3 odcinki w plecy. Przepraszamy za tę obsuwę.
Będzie, cytując klasyka: "When it's done™"
Póki co, łapcie na osłodę:
Happy Sugar Life EP10 - Oświadczyny pod gwiaździstym niebem
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-09-20 21:17:59)