Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
jak by ktos byl zainteresowany to tutaj jest moj spis
Jakie sa zasady?? trzeba najpierw napisac do mnie pm'a na ANSI. Powiedziec, ze jest sie zainteresowanym, a ja wtedy podaje swoj adres albo numer konta, zaleznie od tego czy wolicie sami kupic plytki i mi je wyslac, czy to ja mam je kupic (oszczedzacie na wysylce do mnie). Staram się nadgrywac conajmniej 1 plytke dziennie, tak wiec nagranie plytek dla jednej osoby zajmuje mi okolo tygodnia (moze byc szybciej).
Cos o cenach:
plytki kupuje po 15 zl, 10 szt. w cake'u (verbatim, tdk)
znaczki + koperta to 4,7 + 0,8 = 5,5 zl zaokraglam do 6zl
tak wiec jesli decydujecie sie wplacic mi kase na konto to wychodzi 21zl, a jesli wolicie przeslac mi plytki to musicie pamietac o wrzuceniu do koperty kase na powrot 6 zl.
Cos o spisie
chodzi o anime ktore chcecie miec nagrane. Na mojej liscie jest dokladny rozmiar jaki zajmuje cala seria a takze pojedyncze odcinki. Jako ze robie to wszystko za free to wymagam przynajmniej dobrej listy. Co znaczy dobra?
po pierwsze: na plytki nagrywam do 4.36GB. Dlaczego nie 4.7 to mozecie sobie poczytac w tym watku. Dlatego siadacie z kalkulatorem (polecam excela tylko trzeba zamieniac kropki na przecinki) i liczycie pojemnosc tego co chcecie miec nagrane na plytkach.
po drugie: lista powinna wygladac mniej wiecej w ten sposob:
1 DVD ---- SUMA: 4.32GB
Naruto 1-24 ~ 4,32 GB
2 DVD --- SUMA: 4.32GB
Wolf's Rain 1-19 - 4,32GB
3 DVD --- SUMA: 4.37GB
Samurai Deeper Kyo 1-19 - 4,37 GB
na zrobienie listy daje wam 2 dni od zgloszenia sie do mnie na pw, potem kasuje dana osobe z listy. Czemu? Poniewaz zdazyly mi sie juz osoby ktore olaly sprawe i pomimo tego ze sie zglosily, pozniej przestaly sie odzywac. Wydaje sie ze nie powinien to byc problem, ale powoduje to niejasna sytuacje i wprowadza balagan.
Inne sprawy
- Jak na dzien dzisiejszy mam problem ze zgraniem 2 epkow. Pierwszy to 10 odcinek Bakuretsu Tenshi a drugi to piedziesiaty ktorys epek Inuyasha. Jak bede mial chwile czasu to postaram sie to sciagnac.
- wszystkie plytki nagrywam i weryfikuje nagrywanie, zeby miec pewnosc ze wszystko jest dobrze nagrane. Jesli jest jakis blad to plytka laduje w koszu a ja wam daje plytke od siebie (naszczescie zdaza sie to 1 na 80 plytek, wiec nie jest zle).
AKTUALNA LISTA
1 ~Suzie001 [NAGRYWAM]
2 ~dzik8 [oczekuje] (4 plytki)
3 ~Sempai [czekam na kase badz plytki] (10 plytek)
4 ~pa3cja [czekam na kase badz plytki](3 plytki
5 ~duch_84 [Oczekuje]
6 ~apriori [czekam na kase]
7 ~Starfox [czekam na kase]
8 ~Boromir [czekam na kase]
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2006-07-30 14:26:02)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
fajnie juz wybieram sobie cos
piękny gest
Hehe spoko... Szkoda tylko żę większość z tych tytułów to albo mam, albo jestem w trakcie czekania na nie... A co do kosztów to zamknie się to wszystko w 15-20zł możliwe że nawet mniej, wiem bo też tak robiłem ale jakoś już nie ma chętnych więc nie wysyłam już.
Coz, ktos juz mi zadal pytanie o niepelne serie, wiec pospieszam z odpowiedzia. Na dzien dzisiejszy, mam za maly dysk zeby wszystko trzymac na nim wiec serie ktore wlasnie wychodza mam na 4 plytkach dvd-rw i na 2 dyskach wymiennych. Dzisiaj postaram sie dolaczyc do spisu na samym poczatku takie drzewko w ktorym beda zawarte info o tych wszystkich epkach ktorych nie mam jeszcze docelowo nagranych tylko rozrzucone sa gdzies indziej.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Czy mógłbyś napisać format filmów które sprzedajesz?
To ważne jak ktoś ma odtwarzacz dvd
Czy mógłbyś napisać format filmów które sprzedajesz?
To ważne jak ktoś ma odtwarzacz dvd
Nikt tu nic nie sprzedaje tylko wychodzi z inicjatywą w myśl "Od fanów dla fanów" IMHO bardzo fajną. A co do formatu to zajrzyj chociaż do spisu, tam wszystko masz podaje jak na dłoni.
hmmm... jeśli ktoś jest z wawy, to nie dałoby się jakoś inaczej dogadać?
Wiec tak, powiem szczerze, ze zainteresowanie jest dosc duze, zeby nie powiedziec ogromne (przynajmniej jak na czas jaki chcialem temu poswiecic).
hmmm... jeśli ktoś jest z wawy, to nie dałoby się jakoś inaczej dogadać?
pewnie ze jest taka mozliwosc, ale jak widzisz moge cie dopisac dopiero na 6 miejscu, wiec chyba szybko sie z tym nie uporam.
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2006-04-30 17:20:22)
dla zainteresowanych, chcialem napisac, ze wlasnie zaktualizowalem moja liste o odcinki ktore mam rozproszone na dvd-rw (okazalo sie ze jest tego troche ponad 19 giga ), ale i tak brakuje jeszcze 4 pozycji:
BPS [ASG-A]
Macross Zero [ASG-A]
Yumeria [ASG-A]
Pale Cocoon [ASG-A]
Jako ze juz kilka osob pytalo mnie czy mozna by jeszcze troche zjechac po kosztach i czy byla by mozliwosc przeslania mi kasy na konto? Odpowiadam, ze tak, byla by taka mozliwosc.
co do ceny to wlasnie bylem na poczcie i dowiedzialem sie ze:
1 plytka + koperta wazy 19 g (czyli mozna zaokraglic do 20)
pudelko na 10 plytek zwane cake'iem wazy 50 g
a oto rozpiska poczty odnosnie wagi listow: polecony, priorytet
do 50 g = 4,20 zl
do 100 g = 4,40 zl
do 350 g = 4,70 zl
cena plytek jak na razie wyszla mi 1,40 zl razem z koperta, ale to jeszcze musze sprawdzic (ale ta cena moze ulec zmianie, jak sprawdze w sklepie ile kosztuje 10 plyt w cake'u)
niestety nie dowiedzialem sie ile kosztuje koperta babelkowa (pewnie okolo 2 zl)
Poza tym bede sie staral informowac kolejne osoby w kolejce na 2 osoby wczesniej. (czyli jak juz nagram plytki dla ~Duo11 to napisze do ~oliwia90 zeby sie szykowala)
Wlasnie udalo mi sie uporac z "pierwsza fala" nagrywania plytek. W sumie to juz nie do konca wiem ile ich nagralem, ale bedzie pewnie ponad 100 Ten post jest takze odswiezeniem tematu, jesli ktos chcialby cos z mojej listy to bardzo chetnie cos ponagrywam.
Akcja bardzo ciekawe napewno z niej skorzystam i może w przyszłosci jak sie troche nazbiera anime to zrobie cos podobnego.
Bardzo fajna inicjatywa, nie pozostaje mi nic innego jak tylko pochwalić. A koperta bąbelkowa kosztuje 1 zł, lub pare groszy więcej.
ja za koperte babelkowa zaplacilem 1,50 ale to za lezy gdzie kupisz
coz rzeczywiscie kopera kosztuje 1 wiec razem ze znaczkami daje 5.7 wiec trzeba zmiejszyc koszt wysylki do 6 zl
No to zaczynam zbierać kasę hehe:D
napisalem pma ale ni be ni me narazie ;c
A co jeśli płytka sie zrypie podczas nagrywania?
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2006-07-03 14:36:57)
Strony 1