Nie jesteś zalogowany.
Bo to adaptacja LN-ki, a nie mangi, która zapewne jest nastawiona jedynie na gore i cycki (nie widziałem, ale tak obstawiam)...
Manga ma mniej materiału niż anime. Przynajmniej w ilości tekstu (niektórych scen nie dało się porównać, bo w mandze ich zwyczajnie nie ma).
I vice versa. W mango jest dużo scen i dialogów, których w anime nie ma.
Bo to adaptacja LN-ki, a nie mangi, która zapewne jest nastawiona jedynie na gore i cycki (nie widziałem, ale tak obstawiam)...
Na chwilę obecną dla mnie jednak manga > anime i to w bardzo dużym stopniu jako adaptacja.
Ostatnio edytowany przez KieR (2018-10-14 19:59:13)
Faktycznie manga miała taki start, który miał zachęcić widocznie do czytania ludzi, na szczęście później te rzeczy poszły w odstawkę. Adaptacja jest jak najbardziej z mangi.
Obejrzałem 2 odcinek i zastanawia mnie tylko jedna rzecz:
up.
Też się nad tym zastanawiałem oglądając tę scenkę 1-szy raz, za drugim razem (nie bawiłem się w przegląd poklatkowy) wydawało mi się, że
Obejrzałem 2 odcinek i zastanawia mnie tylko jedna rzecz:
Pokaż spoilerjak on mógł jeść zupę przez hełm?!
Ma klapkę na brodzie.
Yep, nawet widać to dość dobrze
Ostatnio edytowany przez PawlikPP (2018-10-15 10:41:17)
Może nie chce zdjąć hełmu, gdyż ma niewyjściową twarz po licznych walkach z goblinami? A może związek z tym, że coś jak kat który ma zwyczajnej maskę. Kto wie...
Może nie chce zdjąć hełmu, gdyż ma niewyjściową twarz po licznych walkach z goblinami? A może związek z tym, że coś jak kat który ma zwyczajnej maskę. Kto wie...
Ostatnio edytowany przez QuariooX (2018-10-15 21:17:41)
Nie umiecie żyć bez spoilerów, co?
Nie wiem co wam się tam ubzdurało, ale jest to adaptacja LN-ki...
Nie umiecie żyć bez spoilerów, co?
Nie wiem co wam się tam ubzdurało, ale jest to adaptacja LN-ki...
Mnie to bardziej wygląda na mix jednego z drugim. Szczególnie, że w samym pierwszym epie była wzmianka od totemach, o których nie pamiętam z novelki, ale mogę się mylić. A co do spoilerów, kto chce przeczytać ten przeczyta, po coś ta funkcja jest.
Rzeczywiście, w LN-ce była tylko wzmianka, że totemy oznaczają, że w jest tam shaman.
Rzeczywiście, w LN-ce była tylko wzmianka, że totemy oznaczają, że w jest tam shaman.
Sam osobiście, gdy pierwszy raz czytałem, podobał mi się ten aspekt rozproszenia uwagi z mangi totemami, którego akurat w novelce nie było.
Pełna wersja openingu, a raczej jego teledysk, mnie po prostu rozbraja:
https://www.youtube.com/watch?v=Q6Ik94T99Ag
Czarno to widzę...
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-10-15 22:52:39)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A liczyłem, że po powstaniu drużyny pojawi się dyskusja jak podejść przeciwnika by czwarty odcinek był taktyczny. Forma tłumaczenia z Jojo już po akcji mi się nie podoba. Oby walka nie była tylko na 5 minut, bo scena prawie gwałtu na Elfce ważniejsza - tak tylko przypuszczam. Słabo się to będzie oglądać, gdy misję będą się szybko kończyć. No i co za zabawa jak tu czytają mange, i już na 90% wszystko wiedzą.
Strategia: zabić gobliny - czego tu nie rozumieć .
Pewnie jak zwykle pooglądali obrazki z mangi - która jak zwykle jest nastawiona na "plot" - i tylko oglądają dla tego "plot" .
Trochę to zabawne ...
No i co za zabawa jak tu czytają mange, i już na 90% wszystko wiedzą.
Zdefiniuj ktoś ten ból zwieracza, bo autentycznie nie skumałem.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Strategia: zabić gobliny - czego tu nie rozumieć .
Pewnie jak zwykle pooglądali obrazki z mangi - która jak zwykle jest nastawiona na "plot" - i tylko oglądają dla tego "plot" .
https://i.imgur.com/zgeHI64.png
Trochę to zabawne ...
Też mnie rozjebał ten tekst xD Aż zrobiłem mema z tego powodu