Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Przecież już zapowiedzieli, że chcą wydać wszystko .
A skoro na Sylwestra puszczą Tsukimonogatari, to teraz tylko czekać, aż zapowiedzą adaptację pozostałych opowieści z Final Season .
Nic nie wiem o żadnej zapowiedzi bo nie śledzę na bieżąco świata anime i różnych niusów.
Ciekawi mnie kiedy pojawi się kolejna seria TV, a nie ciągle tylko jakieś speciale.
Zresztą pozostały jeszcze wcześniejsze czyli "Tsukihi Eternal", "Nadeko Pool", "Karen Arm-Leg", "Hitagi Neck", "Shinobu House", "Mayoi Room" ? Nic z tego nie zostało zekranizowane, a powinien to być I sezon. Inne wcześniejsze również nie zostały zekranizowane (schemat na dole).
A potem dopiero całe Owarimonogatari i Zokumonogatari.
http://i.imgur.com/VZx42Wg.png
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-10-25 13:44:31)
Zresztą pozostały jeszcze wcześniejsze czyli "Tsukihi Eternal", "Nadeko Pool", "Karen Arm-Leg", "Hitagi Neck", "Shinobu House", "Mayoi Room" ?
Tylko że to są tylko bzdurne historyjki wydane z okazji ukończenia adaptacji Bakemono i Nisemono. Jak mieli je zadaptować, skoro ich wtedy jeszcze nie było?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-25 13:57:56)
A ja dalej czekam na Kizumonogatari
A ja dalej czekam na Kizumonogatari
Jak za 10 lat wyjdzie, to będzie dobrze.
Tylko że to są tylko bzdurne historyjki wydane z okazji ukończenia adaptacji Bakemono i Nisemono. Jak mieli je zadaptować, skoro ich wtedy jeszcze nie było?
Dlaczego bzdurne? Uzasadnij. Może są ciekawsze niż to co zekranizowali.
Teraz może być już niestety za późno na takie anime.
marek2fgc napisał:Tylko że to są tylko bzdurne historyjki wydane z okazji ukończenia adaptacji Bakemono i Nisemono. Jak mieli je zadaptować, skoro ich wtedy jeszcze nie było?
Dlaczego bzdurne? Uzasadnij. Może są ciekawsze niż to co zekranizowali.
Teraz może być już niestety za późno na takie anime.
O robieniu kloca np.
Trzeba ci dosłownie tłumaczyć słowo "bzdurne"?
Zapewne coś w stylu Picture Drama lub Chibi odcinki=pierdoły o niczym nie związane z fabułą.
Poza tym spójrz na te tytuły!
Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2014-10-25 17:31:55)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Tytuły brzmią tak samo dziwnie i ciekawie jak te co zostały zekranizowane.
Szczególnie ciekawi mnie "Tsukihi Eternal".
Tytuły brzmią tak samo dziwnie i ciekawie jak te co zostały zekranizowane.
Szczególnie ciekawi mnie "Tsukihi Eternal".
Krab Hitagi - Bufet Hitagi
Małpa Suruga - Kort Suruga
Ślimak Mayoi - Pokój Mayoi
Wąż Nadeko - Basen Nadeko
Kot Tsubasa - Piosenka Tsubasa
Koniec Hitagi - Szyja Hitagi
Pszczoła Karen - Rękonoga Karen
Feniks Tsukihi - Wieczna Tsukihi (pewnie że nigdy się nie zmieni )
Tygrys Tsubasa - Tablica Tsubasa
Piekło Mayoi - Zamek Mayoi
Meduza Nadeko - Lustro Nadeko
Wiadomość Shinobu - Nauka Shinobu
Spotkanie Hitagi - Salamandra Hitagi
Diabeł Suruga - Schludna Suruga
Lalka Yotsugi - Przyszłość Yotsugi
Formuła Ougi - Podróż Ougi
Te drugie nie brzmią dziwnie, tylko już po pierwszych 4 można się domyślić, o czym są te historyjki.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-10-25 17:55:28)
Te drugie nie brzmią dziwnie, tylko już po pierwszych 4 można się domyślić, o czym są te historyjki.
To w takim razie napisz dokładnie o czym są używając spojlera.
marek2fgc napisał:Te drugie nie brzmią dziwnie, tylko już po pierwszych 4 można się domyślić, o czym są te historyjki.
To w takim razie napisz dokładnie o czym są używając spojlera.
Przecież ci wytłumaczył
Ostatnio edytowany przez Witax (2014-10-25 18:20:34)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Zresztą pozostały jeszcze wcześniejsze czyli "Tsukihi Eternal", "Nadeko Pool", "Karen Arm-Leg", "Hitagi Neck", "Shinobu House", "Mayoi Room" ? Nic z tego nie zostało zekranizowane, a powinien to być I sezon.
Tego nigdy nie będzie, bo to tzw. "short stories". Sklecenie z tego nawet mini serii mijałoby się z celem, a Shaft nie robi (przynajmniej sobie nie przypominam) picture dramy czy tego typu pierdół w postaci dodatków do BD. Shaft ekranizuje tylko oficjalny materiał, pomijając ten znany z Guidebook'ów.
W takim razie pozostaje czekać na zapowiedź III sezonu. Niepotrzebnie przeczytałem te spojlery na wikia (Owarimonogatari) bo dowiedziałem się najważniejszego odnośnie niektórych postaci (Ougi, Koyomi) i zakończenia.
http://bakemonogatari.wikia.com/wiki/Owarimonogatari
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2014-10-25 21:50:31)
W takim razie pozostaje czekać na zapowiedź III sezonu. Niepotrzebnie przeczytałem te spojlery na wikia (Owarimonogatari) bo dowiedziałem się najważniejszego odnośnie niektórych postaci (Ougi, Koyomi) i zakończenia.
Przecież Tsukimonogatari leci w Sylwestra, to już 3 sezon W sumie bym się nie zdziwił, gdyby tak po kilka odcinków serwowali co jakiś czas. Ten drugi sezon i tak był zlepką kilku (a później podali, że przez taką 2 sezonową serię mieli sporo do poprawiania przy BD, bo zwyczajnie ich czas gonił w trakcie emisji).
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … &aid=10046
Nie będę zakładać nowego tematu, więc tutaj napiszę kilka zdań o ostatnio obejrzanym przeze mnie Hanamonogatari.
Powiem szczerze, że nie tego się spodziewałem, ale i tak muszę przyznać, że opowiedziana historia była bardzo dobra, lecz zarazem wzruszająca. Jeden z najsmutniejszych wątków z całego anime (coś podobnego do zakończenia z Mayoi).
Jednak jestem bardzo zawiedziony, że ani przez chwilę (nie licząc Araragiego i jego sióstr) nie zostały pokazane postacie znane z poprzednich serii.
Nie wiem jaki jest w tym cel, ale to po prostu głupie. Przykładowo takie Nisemonogatari było o siostrach Araragiego, ale pozostałe bohaterki również zostały ukazane.
Jeśli mowa o samej Kanbaru to wyglądała ładniej niż kiedykolwiek wcześniej, a jeśli chodzi o charakter to wydawała się trochę inna niż w poprzednich produkcjach (taka bardziej dojrzała).
Odnośnie Araragiego to dało się zauważyć pewne zmiany (nie tylko o wyglądzie mowa). Ich rozmowy wyglądały jak dorosłego z zagubioną nastolatką, a on jest przecież tylko minimalnie starszy od Kanbaru.
Ogólnie wszystko dobrze, ale mogli jednak pokazać przez chwilę pozostałe postacie, a przynajmniej Senjougaharę.
7.5/10
Jako jeden z wątków Monogatari Series Second Season mogłoby być.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7