Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem z zastosowaniem kilku templatów karaoke dla jednego pliku napisów. Powiedzmy, że opening i ending mają mieć różne style karaoke. Jesli zastosuję jeden, stosuje się on do obu "ścieżek" (jak zwał tak zwał). Jeśli zastosuje je pojedynczo w innych plikach i potem tylko skopiuję całość do napisów, to zwyczaję się nie wyświetlają. W czym tkwi problem?
Mam problem z zastosowaniem kilku templatów karaoke dla jednego pliku napisów. Powiedzmy, że opening i ending mają mieć różne style karaoke. Jesli zastosuję jeden, stosuje się on do obu "ścieżek" (jak zwał tak zwał). Jeśli zastosuje je pojedynczo w innych plikach i potem tylko skopiuję całość do napisów, to zwyczaję się nie wyświetlają. W czym tkwi problem?
Jeśli stosujesz Aegisub, to trzeba każdy styl robić osobno w innym pliku i przenieść do pliku końcowego.
Ja tak robię.
W przypadku, gdy się nie wyświetlają to znaczy, że zapomniałeś w zakładce effect wpisać polecenie "fx" .
Często się o tym zapomina.
Gdyby to nie pomogło, to pisz do Bakury. On jest bardziej biegły w stosowaniu karaoke.
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2019-01-28 22:09:31)
Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
Przecież template muszą mieć ustawiony taki sam styl jak linie z timingiem karaoke, więc wystarczy, że opening i ending będą miały różne style...
W przypadku, gdy się nie wyświetlają to znaczy, że zapomniałeś w zakładce effect wpisać polecenie "fx" .
To tylko informuje Aegisuba, które linijki wywalić, gdybyś jeszcze raz zastosował karaoke templater...
Przecież template muszą mieć ustawiony taki sam styl jak linie z timingiem karaoke, więc wystarczy, że opening i ending będą miały różne style...
No i w tym problem. Oba template'y karaoke korzystają z edycji stylu "Default" - niestety nie jestem w tym tak biegły by wiedzieć jak to zmienić w "kodzie" template'u :/
Tak jak zmieniasz styl każdej innej linii dialogowej? W tym momencie naprawdę nie rozumiem w czym leży problem...
Posiadam darmowe template'y karaoke, które stosuje. Po zastosowaniu takiej templatki wywołuje ona efekty na liniach karaoke ze stylem "default". Chce by jeden z nich mogl zadzialac na karaoke np. endingu, ktory bylby z innym stylem, dzieki czemu sie to wszystko nie pogryzie, nie wiem niestety jak. Chyba wystarczajaco dokladnie opisalem problem tym razem
"karaoke template" to nic innego jak odpowiednio przygotowane linie dialogowe (a raczej komentarze) na podstawie których - oraz timingu karaoke - zostają wygenerowane nowe linie z pożądanym efektem karaoke.
Chyba że chodzi ci o coś innego, ale bez żadnego przykładu, to sobie możemy wróżyć z fusów...
"Takie coś" aplikuję w "Apply Karaoke Template", lecz działa jedynie na linie ze stylem "Default".
Przecież template muszą mieć ustawiony taki sam styl jak linie z timingiem karaoke
Więc zmieniasz styl dla wszystkich tych linijek template z "Default" na taki jaki ustawiłeś dla timingu karaoke (np. "Karaoke - Opening")...
Dobra, wszystko ogarnięte, wystarczylo wszystkie template'y przygotowac do jednego pliku, ponazywac stylami jak sam doradziles i zaaplikowac NA RAZ do obu stylow karaoke. Wszystko slicznie dziala, dziekuje
Ostatnio edytowany przez Hesher (2019-01-30 19:39:49)
Strony 1