Nie jesteś zalogowany.
Ostatni, 11 odcinek Sarazanmai. Z pewnością była to najtrudniejsza seria przy której zdarzyło mi się grzebać. (Wiele ich na razie nie było.) Liczba różnego rodzaju gier słownych była spora, część z nich niestety była niezbyt możliwa do przetłumaczenia. Przyznam szczerze, że spodziewałem się dziwnej bajki, jako że za jej stworzenie odpowiada Kunihiko Ikuhara, ale jednak przerosła moje oczekiwania.
Z kwestii technicznych, w napisach wykorzystano 112 czcionek. Nie wiem czy sumarycznie we wszystkich pozostałych moich napisach tyle ich było.
Dziękuję wszystkim, którzy zdecydowali się na moje napisy i nie przeraziła ich wizja bajki o... W szczególności podziękowania należą KamiTetowi, który pomógł przy jednym efekcie w TSie i wiernie wytykał znalezione błędy.
Dzięki wielkie za tłumaczenie tej serii, jak dla mnie bezkonkurencyjny numer 1 tego sezonu ^^
36 odcinek Karakuri Circus i 12 odcinek Shoumatsu Toshi.
Kolejne 2 bajki zakończone. Cyrk pomimo dość mocnego gonienia z materiałem (426 rozdziałów składających się na 43 tomy) okazał się całkiem niezłą bajką. Shoumetsu natomiast, pomimo braku oczekiwań trochę rozczarowało.
Podziękowania oczywiście dla Shirin Shenn za korektę obu bajek i dla Bakury, który robił piekarnik ze swojego komputera walcząc z efektami do Shoumetsu. No i oczywiście dla wszystkich widzów.
Z sezony letniego w planach na pewno jest Saga Winlandzka. Pewnie wygrzebie jeszcze jakąś bajkę, o ile oczywiście starczy czasu.
Psikusa ci zrobili wydali 3 epy na raz
ara ara...
Odcinki są już przetłumaczone, więc teraz mam praktycznie miesiąc wolnego xd
Kiedy wrzucisz?
ara ara...
Kiedy wrzucisz?
Za tydzień 2, a za kolejny 3 .
Kilgur napisał:Kiedy wrzucisz?
Za tydzień 2, a za kolejny 3 .
Chyba takiego pierwotnego zla nie zrobi
ara ara...
A tak na serio, to nie srajcie ogniem. Te trzy odcinki były niefartowne, bo Truskawa nie miała za bardzo neta, a ja też trochę przetrzymałem napisy na (pseudo)korekcie, bo miałem zajob w robocie.
Lepszy czasy od czwórki. Chyba.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Synchro do Vol. 3 blu-ray Banana Fish. Do Kappy dostałem sporą wypiskę, więc wieczorem (chyba dam radę) jeszcze powinienem wrzucić poprawione odcinki.
A co do Sagi... Miejmy nadzieje, że od 4 odcinka będzie lepiej.
Ostatnio edytowany przez wtas (2019-07-12 10:55:39)
Wyszło trochę później niż planowałem, ale Sarazanami dostało sporo poprawek (Podziękowania dla Takto).
Doszła 1 czcionka. Czyli jest ich 113.
Saga Winlandzka dostała karaoke do openingu i endingu, więc są także nowe czcionki.
Ostatnio edytowany przez wtas (2019-07-23 18:03:21)
Wiadomo dlaczego wydano od razu 3 epki Vinland Sagi? Leak, czy planowana akcja?