Nie jesteś zalogowany.
Somali to Mori no Kamisama
Ekipa:
Tłumaczenie: Demonis Angel
Opis:
Kiedyś...
Proszę o niewykorzystywanie tych odcinków do uploadu na strony z anime online i inne chomiki.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
1. odcinek wydany.
Wrażenie po pierwszym odcinku: Oby tak dalej.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
2. odcinek wydany.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Wrażenie po pierwszym odcinku: Oby tak dalej.
Za dużo toś się pan nie rozpisał.
Ja wyłączyłem po pierwszym odcinku, bo miałem przebłyski z Maho Yome.
Ale pewnie większości się spodoba.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Demonis Angel napisał:Wrażenie po pierwszym odcinku: Oby tak dalej.
Ja wyłączyłem po pierwszym odcinku, bo miałem przebłyski z Maho Yome.Ale pewnie większości się spodoba.
Poza spoilerem zakończenia była jedynie wzmianka o historii świata. Ciężko było coś więcej napisać po 24. minutach. Każdy odcinek będzie epizodem z podróży, najpewniej jedynie końcowe będą powiązane.
Bajka dostanie wysokie oceny, bo jest dobrze wykonana, tylko trafi do małego grona odbiorców, którym odpowiadają takie klimaty. To jest niszowa bajka podobna do Shoujo Shumatsu, a nie mainstreamowa produkcja o wszystkim i niczym.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Demonis Angel napisał:Wrażenie po pierwszym odcinku: Oby tak dalej.
.
To możne ja uzupełnię za Demonis Angela
"Świat jest rządzony przez duchy, gobliny i wszelkiego rodzaju dziwne stworzenia. Istoty ludzkie są prześladowane, aż do wymarcia. Pewnego dnia spotykają się golem i samotna ludzka dziewczyna. Jeden to członek zrujnowanej rasy, drugi to strażnik lasu. Historia ta opowiada o ich wspólnych podróżach i więzi między ojcem, a córką."
Kreska ładna, historia w miarę spójna, postacie wyważone.
Tłumaczyłem właśnie drugi odcinek, ale widzę , że Demonis mnie ubiegł.
Jak skończę wklejać op i ed, do swoich odcinków, to możne się podzielę, jak będzie Demonis chciał.
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2020-01-17 14:57:58)
Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
Kamiyan3991 napisał:Demonis Angel napisał:Wrażenie po pierwszym odcinku: Oby tak dalej.
.To możne ja uzupełnię za Demonis Angela
"Świat jest rządzony przez duchy, gobliny i wszelkiego rodzaju dziwne stworzenia. Istoty ludzkie są prześladowane, aż do wymarcia. Pewnego dnia spotykają się golem i samotna ludzka dziewczyna. Jeden to członek zrujnowanej rasy, drugi to strażnik lasu. Historia ta opowiada o ich wspólnych podróżach i więzi między ojcem, a córką."
Kreska ładna, historia w miarę spójna, postacie wyważone.
Tłumaczyłem właśnie drugi odcinek, ale widzę , że Demonis mnie ubiegł.
Jak skończę wklejać op i ed, do swoich odcinków, to możne się podzielę, jak będzie Demonis chciał.
Jeśli chcesz, to mogę go dodać do kolejnych odcinków, aktualnie wydanych nie planuję ruszać jeśli nie pojawią się większe zmiany.
Nigdy nie umiałem oceniać takich serii, bardzo przyjemnie spędzam przy nich czas, ale jakbym miał wyjaśnić dlaczego, to żaden logiczny argument mi do głowy nie przychodzi.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Jest to zdecydowanie jedna z lepszych bajek w tym sezonie. Może rewelacji wg mnie nie ma, ale jako całość sprawia naprawdę dobre wrażenie.
Anime drogi, podróży, wędrówki po świecie fantasy. Nawet ładne graficznie, op i ed idealne w klimat. Już po drugim ep można zauważyć, że bohaterowie będą spotykać różne postaci i na tej epizodycznosci będzie oparty cały koncept. Najważniejsze, że w tle przewija się główny wątek, cel podróży, a jednocześnie determinacja golema podyktowana jego życiową sytuacją. Wszystko to podlane elementami slice of life i sporadycznym humorem, nie jest sztywno.
Jeśli chcesz, to mogę go dodać do kolejnych odcinków, aktualnie wydanych nie planuję ruszać jeśli nie pojawią się większe zmiany.
Nigdy nie umiałem oceniać takich serii, bardzo przyjemnie spędzam przy nich czas, ale jakbym miał wyjaśnić dlaczego, to żaden logiczny argument mi do głowy nie przychodzi.
Źle mnie zrozumiałeś.
Cieszę się, że TO WŁAŚNIE TY, przetłumaczysz ten tytuł.
Gdybym tak bardzo chciał go tłumaczyć to bym najpierw zgłosił to TUTAJ
Jeśli tylko, skończę z op i ed, to z miłą chęcią ci przekaże kod do nich, jak będziesz chciał.
Jest to zdecydowanie jedna z lepszych bajek w tym sezonie. Może rewelacji wg mnie nie ma, ale jako całość sprawia naprawdę dobre wrażenie.
Masz rację, to odmiana w tym sezonie w stosunku do takich tytułów jak: "Plunderer", "Darwin's Game", "Infinite Dendrogram"- to ostatnie to mix SOA i Granblue Fantasy The Animation oraz jeszcze paru innych anime. Raczej średnio się ogląda.
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2020-01-17 17:14:56)
Wiem, że nic nie wiem...
Demonis Angel napisał:Jeśli chcesz, to mogę go dodać do kolejnych odcinków, aktualnie wydanych nie planuję ruszać jeśli nie pojawią się większe zmiany.
Źle mnie zrozumiałeś.
Cieszę się, że TO WŁAŚNIE TY, przetłumaczysz ten tytuł.
Gdybym tak bardzo chciał go tłumaczyć to bym najpierw zgłosił to TUTAJJeśli tylko, skończę z op i ed, to z miłą chęcią ci przekaże kod do nich, jak będziesz chciał.
.Pokaż spoiler(Zawsze powtarzałeś, że nie masz pasji do ich tłumaczenia. A dla mnie, to wisienka na torcie - zobacz OP
choćby do "Plunderer"-a)
Czyli spokojnie i bez nerwów.wielkiznafcabajek napisał:Jest to zdecydowanie jedna z lepszych bajek w tym sezonie. Może rewelacji wg mnie nie ma, ale jako całość sprawia naprawdę dobre wrażenie.
Masz rację, to odmiana w tym sezonie w stosunku do takich tytułów jak: "Plunderer", "Darwin's Game", "Infinite Dendrogram"- to ostatnie to mix SOA i Granblue Fantasy The Animation oraz jeszcze paru innych anime. Raczej średnio się ogląda.
No dobra, źle cię wtedy zrozumiałem, ale ty mnie chyba też. Chodziło mi o to, że nie chcę robić v2, gdy nie trafił się w napisach mylący błąd (jak 1050 zamiast 150 w tarczowniku, pewien błąd z BokuBena, wypominany wielokrotnie, nadal został, ale jest wystarczająco oczywisty i śmieszny).
Tłumaczenia op i ed chętnie dodam. Co do spoilera, to nie tak, że nie mam pasji do tłumaczenia piosenek, kiedyś próbowałem, ale poddałem się, gdy żadna wersja (piękna i wierna) mi nie pasowała. Moje próby można zobaczyć w 14. odcinku Slayers Next i którymś z Tamayury More Aggressive, możliwe, że spróbuję jeszcze przy op do 22/7, bo mocno wpadł mi w ucho.
PS. Kolejny odcinek też pojawi się w czwartek (piątek rano), a od czwartego (z wyjątkiem siódmego) będą w piątki (soboty rano).
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
No dobra, źle cię wtedy zrozumiałem, ale ty mnie chyba też. Chodziło mi o to, że nie chcę robić v2, gdy nie trafił się w napisach mylący błąd (jak 1050 zamiast 150 w tarczowniku, pewien błąd z BokuBena, wypominany wielokrotnie, nadal został, ale jest wystarczająco oczywisty i śmieszny).
I za to cię cenię. Wiesz, kiedy przyznać się do błędu.
Ja niekiedy nie potrafię.
Tłumaczenia op i ed chętnie dodam.
Jak tylko dopracuję finalną i satysfakcjonującą mnie wersję to ją do ciebie podeślę.
Co do spoilera, to nie tak, że nie mam pasji do tłumaczenia piosenek, kiedyś próbowałem, ale poddałem się, gdy żadna wersja (piękna i wierna) mi nie pasowała. Moje próby można zobaczyć w 14. odcinku Slayers Next i którymś z Tamayury More Aggressive, możliwe, że spróbuję jeszcze przy op do 22/7, bo mocno wpadł mi w ucho.
Wybacz, ale źle cię wtedy zrozumiałem. Moja wina.
No, ale wiesz, niekiedy piosenkę, japońsko - z przetłumaczeniem na angielski, jest trudno zrozumieć.
I naprawdę trzeba mieć pasję i zacięcie, aby tego po dwóch zwrotkach nie rzucić w piz...
Miałem coś takiego przy tłumaczeniu "Rio: Rainbow Gate", czy "Mission E".
Dobrze, że sobie to wyjaśniliśmy.
Powodzenia przy tłumaczeniu "op" do 22/7. Będę cię w nim wspierał.
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2020-01-17 20:50:46)
Wiem, że nic nie wiem...
Looknij na maila wysłałem ci wersję poprawioną Op i ED do tej serii.
Bo tamte co ci przesłałem, były tylko wersjami roboczymi z Kainote. (Powoli przechodzę z Aegusub na Kainote i stąd misz -masz)
Ostatnio edytowany przez krzymaj (2020-01-23 15:27:46)
Wiem, że nic nie wiem...
3. odcinek wydany.
Od tego odcinka pojawiło się tłumaczenie op i ed od krzymaja.
Odcinki mają dwie wersje napisów, z op i ed i bez, na wypadek, jakbym coś skopał.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
4. odcinek wydany.
Tym razem z poprawną wersją piosenek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
5. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
6. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
7. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
8. odcinek.
Jeszcze przerywnik i trzyodcinkowe zakończenie. Dobre serie szybko się kończą.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
9. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
10. odcinek.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.