#21 2006-04-02 03:07:49

white_diem
Użytkownik

Odp: Polacy i Anglicy

nie obraz sie ale nie ma sie tu czym chwalic Wanderer. Bo niby czym mamy sie chwalic ostatnie stulecie odpada a i wczesniej nie bylo pieknie co do dnia obecnego to dobrze nie jest( moze zle tez ale jednak).

#22 2006-04-02 12:36:46

opcy
Użytkownik

Również czyję się dumny z bycia Polakiem, ale ta duma nie wynika wcale z tego że mamy chlubną historię, czy nie (chociaż uważam że wcale nie jest najgorsza, a napewno nie tak kontrowersyjna jak innych krajów europy), po prostu jestem dumny nie mniej i nie więcej. Nie potrzebuje do tego owijać sie flagą narodową, nosić moherowego beretu, czy nawet być wierzącym katolikiem. Nie uważam tez by wrzeszczenie "Żydy/Masoni/Ruskie/inne elementy antypolskie won!" było przejawem patriotyzmu. Patriotyzm albo objawi się w tobie nagle, albo w twoich dzieciach, gdy uda ci się zaszczepić im dume z Polski.

No to tyle tytułem poważnych rozważań... smile_lol zna ktoś jakieś "Polish Jokes"?

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#23 2006-04-02 13:10:10

white_diem
Użytkownik

Masz na mysli cos w stylu "Rosjanin,Polak i Niemiec siedza sobie za lada w barze i..."?????

#24 2006-04-02 13:15:50

Wersus
Użytkownik

Poland Rulesssmile
Polacy nie gęsi

Historia nas uczy, że potrafimy walczyć o swoje, ale nie umiemy zarządzać własnym krajem.

#25 2006-04-02 23:28:26

opcy
Użytkownik

white_diem napisał:

Masz na mysli cos w stylu "Rosjanin,Polak i Niemiec siedza sobie za lada w barze i..."?????

Raczej coś w stylu:
Jaka była najwieksza poska katastrofa lotnicza?
odp: Dwuosobowa awionetka, spadła na cmentarz, wydobyto 2 tys. ciał...

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#26 2006-04-03 23:29:24

peger
Użytkownik

Historia nas uczy, że potrafimy walczyć o swoje, ale nie umiemy zarządzać własnym krajem.[/quote]
Aniby kto ma nim zarządzac PO cy inne PIS przeciesz im chodzi oto samo //natrzepać kasy ile sie da// brak tolerancji. WG. mnie społeczeństwo Polskie jest nie tolerancyjne:((((((

#27 2006-04-03 23:54:37

white_diem
Użytkownik

Polak,Niemiec i Szwajcar trafili do wiezienia. Jako ze Hans straznik miał litosciwe serce powiedział ze wypuści tego ktory zrobi najlepszą sztuczke przy pomocy dwuch kulek (metalowych). Po misiącu przychodzi na inspekcje i:
Niemiec rzucił tak ze owe kule kreciły sie jedna na drugiej
Szwajcar spowodował swoim rzutem ze kulkiwspinały sie po ścianach w rytmie opery Verdiego
No a Polak jak to Polak jedną zgubił drugą zepsuł:D:D:D:D:D
heheh zgadnijcie kto wygrał:D:D

P.S. przynajmniej z tego tematu nie róbmy dysputy o polityce.PROSZZZZE nie każcie mi błagać

#28 2006-04-04 00:13:43

Beavis
Zbanowany

zezik to był dowcip? Jeżeli tak to mogę go ocenić jako --> beznadzieja.
Chyba bardziej chodziło ci o zwrócenie uwagi, aby nie pisać o polityce?

papa

#29 2006-04-04 01:08:26

white_diem
Użytkownik

A jak pierwszy raz go uslyszalem to niemal poplakalem sie ze smiechu no bo jak mozna zepsuć taka metalowa kulke???:D

#30 2006-04-04 01:12:11

Wanderer
Użytkownik

Słyszałem ten dowcip już wiele razy i zawsze się zastanawiałem co ludzi w nim śmieszy, a śmieszy wielu. No cóż, chyba jestem jakiś inny hehe

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#31 2006-04-04 10:13:19

Wersus
Użytkownik

Diabeł złapał Polaka, Anglika i Niemca. Powiedział im, że wypuści ich jak podadzą mu jakąś jednostkę długości, której on sam nie zna:P.
Pierwszy odpowiada Anglik:
-Jard.
-Znam. Jard to 0,91440186m!
Kolejny Niemiec:
-Mila rzymska.
-Też znam! To 1478,5 metra.
I przyszedł czas na Polaka:
-"W piz**"
-?. Kurcze! Tego nie znam. Wygrałeś, ale powiedz mi ile to jest.
-Widzisz tamto drzewo?
-Tak.
-To jeszcze w ch** daleko...:D

~peger w Polsce nie ma de facto na kogo głosować:(

#32 2006-04-05 21:06:12

white_diem
Użytkownik

Ej ludzie nie zarzucajcie tematu bo dopuki potrafimy się śmiać z siebie to nie jest tak źle

P.S.Wiesz Wanderer też sie na tym zastanawiam i stwierdzam że kawał jest genialny

#33 2006-04-13 18:39:09

Wersus
Użytkownik

[cytuj]<Elle> Artykuł w jednej z francuskich gazet...  "Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"
[/quote]
Znalezione na http://bash.org.pl

Stopka forum

© Animesub.info 2024