Nie jesteś zalogowany.
Yo, szukam kogoś do pomocy z serią Oniisama e..., jest względnie długa (39 ep) i ciężka w tematyce.
Chętnie wezmę się za nią z kimś kto już coś tłumaczył.
Fajnie jakby powstało quality tłumaczenie bo seria jest ciekawa, dobra ale mało popularna.
Jak jesteś zainteresowany/a to napisz, można ze sobą popisać przez discorda i ustalić szczegóły
O anime:
seria jest z 1991 roku, podobna do Shoujo Kakumei Utena w tematyce i stylu, jak ktoś lubi tak jak ja Utenę to tym bardziej zapraszam
Opis z MALa:
To cope with her increasingly difficult school life, Nanako recalls her days through letters to her former teacher, Takehiko Henmi, whom she affectionately calls "onii-sama" (big brother). She also finds comfort with her four closest friends: her childhood friend Tomoko Arikura, the sociable but erratic Mariko Shinobu, the troubled musician Rei Asaka, and the athletic tomboy Kaoru Orihara.
An impassioned drama about the hardships of bullying, Oniisama e... chronicles a young girl's harsh life at her new school, as she endures cruel rumours, heartless classmates, and countless social trials.
Ostatnio edytowany przez Mizuki5.5 (2020-09-26 16:59:46)
Ale wiesz, że już jest przetłumaczona, rozumiem? Po prostu nie podoba się tłumaczenie/uważasz, że zrobisz lepsze/chcesz ja przetłumaczyć dla fanu? Pytam, bo sam jestem fanem starych serii i generalnie takie akcje popieram i pomagam, ale zawsze lepiej coś nowego robić, bo takich serii nie brakuje. Nawet znam podobną bez PL subów
Jak szukałam na animesub to nie było pl subów, w takim razie jak jest przetłumaczona to daj znać gdzie, dzięki za informację!
Jak szukałam na animesub to nie było pl subów, w takim razie jak jest przetłumaczona to daj znać gdzie, dzięki za informację!
A dobra, znalazłam, w takim razie fajnie jakby ktoś zedytował tytuł bo:
szukam jako Oniisama e... (e, nie E) i nic nie wyskakuje
szukam jako Oniisama i nadal nic
Dopiero jak wpisałam Oniisama zaznaczając tytuł alternatywny to pokazały się wyniki, myślę, że warto poprawić tytuły gdzie główny tj Oniisama e... zamiast Onii-sama e...
alternatywny Onii-sama e zamiast Oniisama E
choć przyznaję, że jest niezły bałagan w tym tłumaczeniu (romaji), chyba, że serwer nie rozróżnia małych i wielkich liter to wtedy bez problemu
Edit: dziękuję!
Ostatnio edytowany przez Mizuki5.5 (2020-09-26 19:10:45)
A dobra, znalazłam, w takim razie fajnie jakby ktoś zedytował tytuł bo:
szukam jako Oniisama i nadal nic
Warto czasem użyć katalaogu alfabetycznego bo sama wyszukiwarka czasem sobie nie radzi.
Ostatnio edytowany przez Szedar (2020-09-26 19:17:08)
Mizuki5.5 napisał:A dobra, znalazłam, w takim razie fajnie jakby ktoś zedytował tytuł bo:
szukam jako Oniisama i nadal nicWarto czasem użyć katalaogu alfabetycznego bo sama wyszukiwarka czasem sobie nie radzi.
Nie czasem a prawie zawsze.
No, faktycznie wyszukiwarka jest dość problematyczna. Lepiej byłoby jakby wyszukiwało tytuł w całej bazie niezależnie od rodzaju (czy alternatywny, czy angielski) lub jakby stworzono możliwość dodania kilku tytułów alternatywnych. Ale no nic, dzięki bardzo za podpowiedzi. Od teraz będę wyszukiwać w ten sposób.