Nie jesteś zalogowany.
A ten SSD kupiłem dziś w super cenie na Amazonie
Hmm a nie wersje plus która ma transfery 3500?
ara ara...
Tak w ogóle to na niemieckim amazonie EVO Plus z darmową dostawą jest tańszy niż w Polsce EVO.
Wiem dlatego pytałem szkoda że nie popatrzyłem jak HD599 kupowałem, ale amazon ma tak z dupy stronę że chory się czuję jak mam coś tam kupować
ara ara...
Czyli promocja już się skończyła, bo jeszcze rano był za 120 euro.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Dałem 470 zł i Plus'a sobie daruję. Ten standardowy na moje potrzeby jest aż nadto szybki.
Generalnie polowałem na ADATA XPG SX8200 Pro 1TB, M.2 (nieco słabszy niż Evo ale nadal dobry cena/jakość).
Imperare sibi maximum est imperium
Poleci mi ktoś nagrywarkę BD na USB, nada się coś z tej listy?
https://allegro.pl/kategoria/napedy-opt … e-1-1-1203
Hej, a ktoś używa może Asusa Vivobooka i mógłby polecić lub odradzić? Zastanawiam się poważnie nad nim, bo parametry ma całkiem okej, ale opinie czytam różne
Zobacz skuteczny poradnik o naprawianiu ścian
Jak wyżej. Dla siostry czegoś szukam.
Chcę kupić sobie PS4 i myślę żeby podpiąć je sobie do monitora i mam pytanie, czy są jakieś przejściówki dla głośników od pc? Myślę nad czymś takim.
https://allegro.pl/oferta/gniazdo-audio … RAQAvD_BwE
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-06-13 21:05:39)
Jakikolwiek DAC z wejściem optycznym się nada. Ja mam osobiście FiiO D03K Taishan, ale widzę, że już ciężko z dostępnością.
Nawet taki budżetowy chińczyk da radę:
https://allegro.pl/oferta/konwerter-opt … 0478238340
Toslinkiem i USB łączysz z ps4 a chinchami (RCA) z głośnikami.
Ostatnio edytowany przez paweloszu (2021-06-13 22:14:30)
Tyle że głośniki mam na USB i jacka 3.5.
To przejściówka RCA > Jack kilka zł koszutje.
Rozumiem, a czy będzie można podpiąć to, oraz głośniki do listwy zasilającej z portami usb?
Jak najbardziej można do listwy, bo po usb idzie tylko zasilanie.
A czy jeśli podepne głośniki do monitora ( bo okazało się że mam tam gniazdo jack) to czy dźwięk będzie szedł przez HDMI i DP.
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-06-15 06:27:45)
A czy jeśli podepne głośniki do monitora ( bo okazało się że mam tam gniazdo jack) to czy dźwięk będzie szedł przez HDMI i DP.
Jest duża szansa, najszybciej wytestujesz to biorąc pierwsze lepsze słuchawki z jack (najlepiej takim co ma tylko 3 piny, a nie jak w słuchawkach do telefonu 4, bo nie zawsze takie 4 pinowe działają)
Pamiętaj, żeby w ustawieniach monitora włączyć dźwięk (lub wyłączyć wyciszenie) i w panelu karty graficznej sprawdzić czy dźwięk jest włączony gdyby dźwięk nie działał
możesz sprawdzić też w panelu dźwięku czy nie jest wyłączony monitor (wtedy należy go włączyć i ustawić jako domyślny)
Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2021-06-15 07:47:28)
Wydaje się że działa, ale mam jeszcze pytanie, czy będzie różnica między dźwiękiem idącym z płyty głównej a z monitora?
Ostatnio edytowany przez elektromaniek (2021-06-15 20:55:06)
Wydaje się że działa, ale mam jeszcze pytanie, czy będzie różnica między dźwiękiem idącym z płyty głównej a z monitora?
Oczywiście, że może być, chodź nie musi. Zależy jakiej klasy są oba sprzęty i jak masz wyczulony słuch. U siebie mam parę wyjść dźwięku z których korzystam: HDMI do TV, HDMI do monitora, MINIJACK z dedykowanej karty dźwiękowej do słuchawek i do głośników, MINIJACK z płyty głównej do głośników. Każde pasmo gra zupełnie inaczej i je rozróżniam, ma inne walory, w tym bas, głębię, czystość. Wpływa na to zastosowane odmienne kodowanie i wzmacniacz. Nawet jakość i długość podłączonych kabli może mieć znaczenie. Sam już musisz sprawdzić, czy będzie tobie odpowiadać dany styl grania dźwięku. Znam takie osoby, które kupiły kartę dźwiękową za 1000 złotych i wróciły do zintegrowanej, bo całe życie byli przyzwyczajeni do słabszej jakości, mniejszej szczegółowości. To tylko przykład, ale analogicznie w dwie strony można go przytoczyć, gdyż odsłuch zależy też od kwestii utartego gustu i jest sprawą delikatną. Chodź większość osób pewnie nieświadomie jest zadowolona z materiału źródłowego na poziomie o przepustowości około 128kbps.
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】
To bardzo szeroki temat. W ciągu roku przez inflację i braki półprzewodników na rynku, ceny laptopów ponownie poszły w górę. Rzecz jasna, mało które laptopy nie mają throttlingu. Celuj głównie w jednostki z dobrym chłodzeniem. Najlepiej jak wyczekasz jakąś promocję. Myślę, że z góry załóż sobie jakościowo coś na poziomie z podzespołami: 1 TB SSD, RTX 2060/3060 lub powyżej i matrycą 17.3 cala z dobrym pokryciem barw i równomiernością podświetlenia. Ciężko znaleźć ideał, ale jak się postarasz, to wyszukasz coś zbliżonego do tego. Rok temu jak kupowałem laptop dla osoby z rodziny, to ostatecznie wziąłem Lenovo Legion Y740 ze względu na solidniejszą obudowę i odprowadzanie ciepła. Wtedy przy wyborze, grono modeli ograniczałem jeszcze do HP Omen 17, ASUS ROG Strix G17.
Obecnie, na pierwszy rzut oka widzę takie nijakie sztuki (przykłady):
- ASUS Rog Strix G17 Ryzen 7 5800H 16GB 1000GB SSD GF-RTX 3060 DOS (ta oferta pewnie zaraz zniknie, bo wygląda solidnie względem ceny do jakości)
- DREAMMACHINES RG3060-17PL25 i7-10750H 16GB 1000GB SSD GF-RTX 3060
- MSI GF75 i7-10750H/16GB/512 RTX3060 144Hz
- Dream Machines RG2060-17PL31
【「能ある鷹爪隠す」 &「A skilled hawk hides its talons」】