Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Odpowiednio stare, żeby obejrzeć.
fajnie, ale w tym folderze jest tylko odcinek 11 i 12
czy odcinki 1-10 też do niego trafią ?
fajnie, ale w tym folderze jest tylko odcinek 11 i 12
czy odcinki 1-10 też do niego trafią ?
Odcinki 1-10 w formie hardka też będą, ale ich tłumaczenie wymaga małego przeredagowania.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Odpowiednio stare, żeby obejrzeć.
Dobrze napisane. Serii nie kojarzę nic a nic, więc czekam na pierwszy odcinek.
Na marginesie. Tak sobie czasem przeglądam ansi i naszło mnie, że naprawdę dobrą praktyką byłoby umieszczanie roku produkcji w nazwie tematu. Fanom staroci i nowości znacznie ułatwiłoby to życiej.
W folderze wylądował odcinek trzeci. Moim zdaniem na razie jeden z zabawniejszych. Śmieszy mnie zwłaszcza scena, jak Nube próbuje uciszyć w klasie gadającą o nim Miki.
Początkowo zakładałem, że "małe przeredagowanie" obejmie góra kilka linii dialogowych, ale skończyło się na tym, że może i połowa zdań różni się względem pierwotnej wersji.
W odcinku jest dość ciekawa zmiana względem mangi. W jednej ze scen Miki, wracając ze szkoły, podsłuchuje trzy kobiety. Plotkara podchodzi do dwóch innych, a te nie chcą z nią gadać. W komiksie zaś zamiast tego widzimy wydarzenia z następnego dnia, gdzie idąca ulicą Miki słyszy o kobiecie, która popełniła samobójstwo, bo sąsiedztwo znienawidziło ją za plotkarstwo.
Do pobrania epizod numer czternaście.
Fajny odcinek, ale zastanawia mnie dość dziwna zmiana względem mangi. W anime jednego dnia świętują urodziny wszystkich solenizantów z danego miesiąca. Niektóre sceny czy dialogi wydają mi się przez to dziwne. Cała ta kwestia prezentu dla Hiroshiego albo Nube marzący o prezencie od Ritsuko są jakieś nienaturalne. W komiksie ma to więcej sensu, bo akcja rozgrywa się tam nie w urodziny, ale w walentynki.
W każdym razie miło, że ktoś czeka.
Ale on tak mówi każdemu
Jak tam? Final Fantasy już skończone?
No przecież dodałem dziś odc. dziesiąty. :V Idę jak burza.
Ogólnie na dłuższy czas straciłem w ogóle zainteresowanie anime; nie tylko nie tłumaczyłem, ale i nie oglądałem (ostatnią ocenę na MAL-u miałem z kwietnia zeszłego roku). Chyba mi się przejadło, ale ostatnio znów zatęskniłem i znów coś powoli dłubię.
Ostatnio edytowany przez Camizi (2022-01-23 21:43:29)
No i fajnie, dzięki.
Szesnastka.
Jakiś czas temu ucieszyłem się, widząc, że pojawił się do tej serii BDrip! Pobrałem, ujrzałem... i zostaję przy dotychczasowym źródle.
Wczoraj stuknęło mi 10 lat na tym portalu, czyli swoje pierwsze "tłumaczenie" wrzuciłem dekadę temu. Pamiętam, że otrzymałem do nich ocenę przeciętną z komentarzem "Interpunkcja - tragedia".
A mi się wydawało jak by to było wczoraj
Kurde jak ten czas leci, za taki długi czas tutaj.
Strony 1