Nie jesteś zalogowany.
Godzilla: Singular Point dobre to? Widziałem zajawkę i lekko zalatywała kupą
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2021-04-26 21:38:45)
ara ara...
A nabyte doświadczenie mówi... Nie tykaj.
Wytrzymałem pół epka. Polecam.
ipos napisał:A szaman?
Niestety, ale drop. Jest gorzej niż się spodziewałem.
A możesz sprecyzować? W znaczeniu - gorzej niż poprzednia adaptacja? Słabo, porównując do mangi? Oglądałem dwa odcinki i nawet spoko się wydaje, ale to moje pierwsze spotkanie z tą serią, wiec może być mylne. Z ciekawości pytam, bo może lepiej zabrać się za inną jej odsłonę/medium?
wtas napisał:ipos napisał:A szaman?
A możesz sprecyzować? W znaczeniu - gorzej niż poprzednia adaptacja? Słabo, porównując do mangi? Oglądałem dwa odcinki i nawet spoko się wydaje, ale to moje pierwsze spotkanie z tą serią, wiec może być mylne. Z ciekawości pytam, bo może lepiej zabrać się za inną jej odsłonę/medium?
Tak po krótce... Strasznie lecą z materiałem i przy okazji go kroją ile tylko się da, przez co dziwnie się to ogląda, ale co się dziwić, zwłaszcza że zapowiedziano tylko 52 odcinki. Pierwotnie miało ich być drugie tyle.
wtas napisał:ipos napisał:A szaman?
W porównaniu do mangi na pewno słabiej. Okazało się, że chcą wcisnąć całe mangę w 52 odcinki, co daje jakieś 6 chapterów na odcinek, w związku z czym mocno tną materiał.
Ciężko oceniać w porównaniu do poprzedniej adaptacji, bo mamy dopiero kilka odcinków, ale moim zdaniem te 20 lat temu aktorzy jakoś lepiej dawali sobie radę z podkładaniem tych głosów.
Oczywiście da się oglądać, ale cały rok z robieniem napisów do tego jakoś mi się niezbyt uśmiecha.
Może to już ten wiek i siła nostalgii...
[...] zwłaszcza że zapowiedziano tylko 52 odcinki. Pierwotnie miało ich być drugie tyle.
Nope. Z tego co się orientuje przed określeniem, że będą 52 odcinki, nigdzie nie podawano innej ilości.
Moim zdaniem dobre, ale to może kwestia tego, że jestem fanem Godzilli.
Ostatnio edytowany przez wtas (2021-04-28 10:59:07)
W porównaniu do mangi na pewno słabiej. Okazało się, że chcą wcisnąć całe mangę w 52 odcinki, co daje jakieś 6 chapterów na odcinek, w związku z czym mocno tną materiał.
Ciężko oceniać w porównaniu do poprzedniej adaptacji, bo mamy dopiero kilka odcinków, ale moim zdaniem te 20 lat temu aktorzy jakoś lepiej dawali sobie radę z podkładaniem tych głosów.
Oczywiście da się oglądać, ale cały rok z robieniem napisów do tego jakoś mi się niezbyt uśmiecha.
Może to już ten wiek i siła nostalgii...
Czaję. Nie jest tak dobre, by tłumaczyć (a w szczególności, że dosyć długie), ale nie tak złe, by się kiepsko oglądało. Zobaczę sobie jeszcze parę odcinków i porównam z mangą, bo na próbę sobie kupiłem tomik
wtas napisał:W porównaniu do mangi na pewno słabiej. Okazało się, że chcą wcisnąć całe mangę w 52 odcinki, co daje jakieś 6 chapterów na odcinek, w związku z czym mocno tną materiał.
Może to już ten wiek i siła nostalgii...Czaję. Nie jest tak dobre, by tłumaczyć (a w szczególności, że dosyć długie), ale nie tak złe, by się kiepsko oglądało. Zobaczę sobie jeszcze parę odcinków i porównam z mangą, bo na próbę sobie kupiłem tomik
Może nie jestem dobrym wyznacznikiem, bo jednak obejrzę prawie wszystko.
1 tomik to jakieś 1,5 odcinka (Początek pierwszego odcinka dali ze środka mangi).
Po 4 odcinku mamy przerobione 24 chaptery, czyli jesteśmy już pod koniec tomu 3.
Nie dość, że lecą z materiałem na speedzie, to robią z tego drugiego Fairy Taila, slajdy w walkach zamiast animacji, czego można było się spodziewać po tym studiu...
Moja lista anime: klik