Nie jesteś zalogowany.
Chodzi mi oczywiście nie o serwisy strumieniowe, be te powinny się odtwarzać bez większych problemów, ale przeglądając opinie zetknąłem się z informacjami że zdarzają się problemy z odtwarzaniem filmów z telefonu lub komputera.
Może ktoś z was korzystał z tego urządzenia i może podzielić się swoimi doświadczeniami?
GG: 1677958
Chromecast działa w dwóch trybach:
Jeden to wgrane aplikacje, którymi sterujesz przy pomocy telefonu (one działają na zasadzie PWA, czyli pobierają wszystkie niezbędne do odpalenia aplikacji dane z internetu, nic nie wgrywa się na niego do pamięci stałej poza aktualizacjami OS). One są najlepsze do obsługi multimediów.
Drugi: streamowanie obrazu z komórki. Tutaj się pojawiają problemy, bo w zależności od telefonu wydajność takiego streamu jest różna plus nie obejrzysz niczego z aplikacji mających DRM (np. Netflix, chociaż Chromecast ma dedykowaną aplikację). Z tableta sobie daruj, bo one zwykle prezentują dużo gorszy poziom niż flagowce.
Xiaomi mi box 4k jest ponoć w Biedronce za 279 zł i może na tym oglądać anime?
Z tego co się orientuję można mieć na nim Kodi więc można i oglądać baje
Z VLC można streamować do chromecasta, ale nie mam pojęcia jak to działa.
Mi box to normalny andek, więc chyba nie powinno być problemu z zainteresowaniem jakiegoś playera.
GG: 1677958
Mi box to normalny andek, więc chyba nie powinno być problemu z zainteresowaniem jakiegoś playera.
Tam jest Android TV i nie wszystko jest dostępne jak na zwykłym andku, ale dwa najpopularniejsze czyli MXPlayer i Kodi tam istnieją, więc to wystarczy, żeby odpalić jakieś Anime
Podepnę się pod temat, bo częściowo z tym związana sprawa.
Czy jest jakiś player na kompa który obsługuje chromocast???
Chodzi mi o to żeby można było tak puścić jakiś film, serial itp na kompie i tak przez to oglądać na TV bez wykorzystania kabla. W przypadku yt działa to ale nic nie mogę znaleźć żeby można było puścić film chyba że coś źle szukam.
VLC ma taką opcję.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
@Sidorf
Dzięki bardzo, działa. Tylko mam dwa problemy z VLC, pierwszy to jak włączam coś na kompie to nie zawsze włącza napisy mimo że są w folderze z taką samą nazwą jak plik filmowy albo jeśli to jest mkv który posiada własne wbudowane napisy włącza je z pliku a nie moje. Myślę że to kwestia ustawień, bo zauważyłem że korzysta w budowanych kodeków a nie z zewnętrznych, ale nie wiem jak to zmienić i przydała by się pomoc. Drugą sprawą jest że jak włączam żeby leciało na tv to jeśli nie ma napisów wbudowanych to nie pokazuje ich no i z tym nie mam pomysłu co może być. Wie ktoś jak rozwiązać oba problemy????
Spróbuj wejść na górnym pasku w "Napisy" -> "Podścieżka" i tam wybrać. Jeśli program z jakiegoś powodu będzie się upierał by ładować z kontenera to zawsze możesz do niego wrzucić swoje napisy co trwa moment.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Spróbuj wejść na górnym pasku w "Napisy" -> "Podścieżka" i tam wybrać. Jeśli program z jakiegoś powodu będzie się upierał by ładować z kontenera to zawsze możesz do niego wrzucić swoje napisy co trwa moment.
Tak robiłem, znaczy dodawałem ręcznie 'napisy'->'dodaj plik z napisami' albo jak ty wskazałeś jeśli były w kontenerze a z jakiegoś powodu ich nie wybrał.
Drugim problemem jest wyświetlanie napisów jeśli chce oglądać na tv wykorzystując chromocast/render w ogóle ich nie wyświetla obojętnie co się zrobi. Sprawdzałem zarówno jak są w osobnym pliku jak i w kontenerze w pliku mkv, jedyną opcja żeby coś oglądać to mieć np avi z wklejonymi napisami. Zainstalowałem nawet w tv VLC myśląc że może to coś pomorze ale nic to nie dało.