#1 Dzisiaj 08:15:10

Skowyt
Użytkownik

Starsze/ciężej dostępne mangi

Hej, ostatnio szukałem niektóre mangi po polsku, które już dość dawno były wydawane i często wiele tomów nie można znaleźć, albo nie mogę znaleźć. Mam wrażenie, że jedynym wyjściem jest obserwowanie czy nie ma dodruków i ewentualnym śledzeniem allego/olx. Może ktoś zna jakieś inne alternatywy ?

#2 Dzisiaj 12:33:03

Hunter Killer
Moderator

Odp: Starsze/ciężej dostępne mangi

Czytanie po angielsku xD
Część starych doczekała się nowych wydań, które często są lepsze od tych z przeszłości, więc może czasem warto wysłać jakiemuś wydawnictwu temat. Pewnie odpiszą, że nie udzielą odpowiedzi, ale będą wiedzieli, że rynek czegoś oczekuje.

155222.jpg zzsldjt.png

#3 Dzisiaj 16:15:53

SoheiMajin
Moderator

Czasem to tylko chwilowa niedostępność, ale w przypadku starszych serii zazwyczaj brak dodruków, a skoro brak dodruków, to pozostają prywatne ogłoszenia lub sklepy z używanymi - ciężko w takiej sytuacji o alternatywy.

#4 Dzisiaj 21:00:21

Skowyt
Użytkownik

Polski rynek mang już tak się rozrósł, że nie mam specjalnej potrzeby szukać wydań angielskich, zawsze coś się znajdzie smile
Fajnie że są nowe wydania, ale w moim przypadku chodzi o dozbieranie niektórych serii jak Fairy Tail, gdzie 30 tom nigdzie nie mogłem znaleźć albo Spice&Wolf gdzie wiem, że jest nowe wydanie, ale chcę dozbierać parę tomów brakujących i tak samo 11/12/13 nigdzie nie ma ;>
Jako alternatywa myślałem o jakimś miejscu, gdzie sprzedasz/kupno mang jest bardziej aktywne niż na allegro/olx, bo szczerze mówiąc mało tam tego jest, no ale trudno prędzej czy później pewnie znajdę co chce oczkod

#5 Dzisiaj 21:37:22

Hunter Killer
Moderator

Skowyt napisał:

Polski rynek mang już tak się rozrósł, że nie mam specjalnej potrzeby szukać wydań angielskich, zawsze coś się znajdzie smile
Fajnie że są nowe wydania, ale w moim przypadku chodzi o dozbieranie niektórych serii jak Fairy Tail, gdzie 30 tom nigdzie nie mogłem znaleźć albo Spice&Wolf gdzie wiem, że jest nowe wydanie, ale chcę dozbierać parę tomów brakujących i tak samo 11/12/13 nigdzie nie ma ;>
Jako alternatywa myślałem o jakimś miejscu, gdzie sprzedasz/kupno mang jest bardziej aktywne niż na allegro/olx, bo szczerze mówiąc mało tam tego jest, no ale trudno prędzej czy później pewnie znajdę co chce oczkod

Fairy Tail na pewno powróci, ale pewnie musisz trochę poczekać. Studio JG co jakiś czas robi dodruki. Jeśli chodzi o używane, to są grupy na FB, gdzie aktywnie użytkownicy sprzedają lub ogłaszają, że czegoś poszukują i zazwyczaj jest jakiś odzew.

155222.jpg zzsldjt.png

Stopka forum

© Animesub.info 2025