#101 Dzisiaj 17:32:12

fan.dragon.balla1
Użytkownik

Odp: Lista anime po polsku na Crunchyroll

Dokładnie. Dzięki. Skoro moga zlecić do nowych anime profesjonalne tłumaczenia (po za kilkoma błędami, powinni też zatrudniać korektora) to czemu żydzą do starszych i wrzucają gówno z translatora? Myślą że ludzie się nie kapną?

#102 Dzisiaj 17:37:41

Mangas
Użytkownik

Mammoth napisał:

Naszła mnie pewna rozkmina. Wie ktoś może czemu nie ma polskich napisów w wydaniach CR w pirackiej wersji od subsplease? Jest to .mkv, więc powinny być w kontenerze, a w kodekach mam ustawiony priorytet na polskie napisy i takowe się wyświetlają jako pierwsza, gdy są w kontenerze, ale w plikach od subsplease ich nie ma. Ktoś wie może czemu tak jest?

[Subs Please], podobnie zresztą jak [Erai-RAWS] i kilka innych grup są mocno wybiórczy jeśli chodzi o ścieżki audio i napisów w swoich wydaniach. Jeśli chcesz mieć komplet tego co wypuszczono, zainteresuj się wydaniami od VARYG ewentualnie [ToonsHub], choć ci ostatni też czasem mają wycięte wydania.

Pozdrawiam!
Mangas

#103 Dzisiaj 17:45:24

HentaiDymon
Użytkownik

fan.dragon.balla1 napisał:

W ogóle to masa pierwszych sezonów ma lipne tłumaczenia.

Nie tylko pierwszych sezonów. Wczoraj spróbowałem obejrzeć pierwszy odcinek drugiego sezonu Seihantai na Kimi to Boku (You and I Are Polar Opposites) i każde zdanie wyglądało tak, jakby było tłumaczone osobno, bez kontekstu. Do tego część była przetłumaczona błędnie.

Po trzech minutach się poddałem, bo dialogi rozumiałem tylko wtedy, gdy nie patrzyłem na napisy. baka

#104 Dzisiaj 18:31:19

fan.dragon.balla1
Użytkownik

Oj to dziwne. Odpaliłem dużo nowych symulcastòw i wszystkie miały dobre tłumaczenia.

#105 Dzisiaj 19:22:47

spychu_man
Użytkownik

Drugi sezon Ku Twej Wieczności w całości po polsku.
Nie mogło się jednak obyć bez wtopy, klasyka gatunku.
W 10 odcinku polskie napisy nałożone mam na angielskie, przez co całość staje się nieczytelna
Na szczęście jakość tłumaczenia jest bardzo dobra.

#106 Dzisiaj 20:01:36

Nevarius
Użytkownik

+ dodajmy do tego rozjechane napisy. Np. Gachiakuta ma kompletnie zły timing napisów w pierwszym odcinku (nie wiem jak w kolejnych), przez co nie da się oglądać, a polowałem na to już od dłuższego czasu.

#107 Dzisiaj 20:08:30

Mangas
Użytkownik

Nevarius napisał:

+ dodajmy do tego rozjechane napisy. Np. Gachiakuta ma kompletnie zły timing napisów w pierwszym odcinku (nie wiem jak w kolejnych), przez co nie da się oglądać, a polowałem na to już od dłuższego czasu.

"Gachakuta" ma rozjazd w pierwszych 9-ciu odcinkach, co już zgłosiłem do supportu. Może za jakiś tydzień to poprawią.

Pozdrawiam!
Mangas

Stopka forum

© Animesub.info 2026