#221 Dzisiaj 05:07:55

fan.dragon.balla1
Użytkownik

Odp: Lista anime po polsku na Crunchyroll

Jestem w trakcie oglądania Black Clover - Season 1 Part 2 i Bungo Stray Dogs 2 i tłumaczenie mają dobre. Fire Force też oglądam jeszcze 1 sezon i napisy też są ok, więc podejrzewam że do 2 sezonu też będą dobre.

#222 Dzisiaj 06:35:59

Wcaleniepajki
Użytkownik

Mangas napisał:

Aż ciekaw jestem, czy choć część z tych napisów nadaje się do oglądania, bo biorąc pod uwagę tempo dodawania tłumaczeń do biblioteki, śmiem mocno wątpić, zwłaszcza po tym, że ja sam mam już na liczniku kilkadziesiąt zgłoszeń do supportu...

W głównej mierze te napisy robiło Studio PDK, więc ryzyko fatalnej jakości jest niższe

#223 Dzisiaj 09:29:09

Mangas
Użytkownik

fan.dragon.balla1 napisał:

Jestem w trakcie oglądania Black Clover - Season 1 Part 2 i Bungo Stray Dogs 2 i tłumaczenie mają dobre. Fire Force też oglądam jeszcze 1 sezon i napisy też są ok, więc podejrzewam że do 2 sezonu też będą dobre.

Wcaleniepajki napisał:

W głównej mierze te napisy robiło Studio PDK, więc ryzyko fatalnej jakości jest niższe

No to tylko się cieszyć. Studio PDK szczęśliwie robi świetną robotę.

Pozdrawiam!
Mangas

#224 Dzisiaj 14:49:20

Pluszi
Użytkownik

I chwała im za to!

#225 Dzisiaj 18:52:03

Nevarius
Użytkownik

Swoją drogą jest szansa, że Attack on Titan pojawi się z I sezonem? Tak samo Demon Slayer? W Polsce I sezon AoT praktycznie nie do dostania poza fansubami

#226 Dzisiaj 19:14:42

Mangas
Użytkownik

Nevarius napisał:

Swoją drogą jest szansa, że Attack on Titan pojawi się z I sezonem? Tak samo Demon Slayer? W Polsce I sezon AoT praktycznie nie do dostania poza fansubami

Kilka tygodni temu ADN przeprowadzał ankietę i było kilka serii, które chcielibyśmy u nas zobaczyć, m.in. AoT (zaznaczyłem właśnie to). Było w niej jednak zastrzeżenie, że pozyskanie licencji może zająć od kilku miesięcy do nawet roku i pytanie czy jako subskrybent jestem skłonny zaczekać. Odpowiedziałem, że tak, więc liczę na to, że prędzej czy później doczekamy się pierwszego sezonu tej serii. Co do Kimetsu no Yaiba, to pojęcia nie mam czemu CR nie ma w Europie Środkowej licencji na pierwszy sezon, niemniej jest on dostępny razem z pozostałymi na NF.

Ostatnio edytowany przez Mangas (Dzisiaj 19:15:09)

Pozdrawiam!
Mangas

#227 Dzisiaj 19:20:43

fan.dragon.balla1
Użytkownik

Google mówi "Crunchyroll często nie posiada 1 sezonu Demon Slayer w wybranych krajach Europy, ponieważ prawa do transmisji są dzielone regionalnie z innymi lokalnymi dystrybutorami lub platformami (takimi jak Netflix czy regionalni wydawcy), którzy wykupili wyłączność na ten konkretny fragment serii. Prawa bywają też ograniczone czasowo lub podzielone historycznie"

Stopka forum

© Animesub.info 2026