Nie jesteś zalogowany.
Co ty chcesz naprawiac jak to kopiuj wklej innych stron online, co nie sprawdzę to lektor ivona, nie idzie tego słuchać. Co do jakości to zauważyłem, że zależy od czasu powstania danego tytułu, starsze słaba jakośc nowsze ujdzie. Niczym się nie wyróżniasz od innych, a nawet powiedziałbym, że jest gorzej niż u konkurencji.
Jeżeli ten odcinek ma słabe źródło albo kiepskiego lektora/tłumaczenie, to właśnie po to PlayAnime ma system wielu źródeł. Można dodać inne źródło do tego samego odcinka, inną wersję napisów albo inną grupę tłumaczącą i użytkownik sam wybierze, z czego chce korzystać.
> damy najlepsze możliwe źródło
< ale to źródło jest chujowe
> znajdź sobie lepsze i dodaj, ja takie dodałem, zrób coś dla społeczności
Powiesz, że nie obiecywałeś nic. Ale prezentujesz nam stronę w najlepszej możliwej aktualnie wersji serwując jednocześnie gówno skopiowane z innej strony
Ostatnio edytowany przez Pluszi (Dzisiaj 15:30:31)
Co ty chcesz naprawiac jak to kopiuj wklej innych stron online, co nie sprawdzę to lektor ivona, nie idzie tego słuchać. Co do jakości to zauważyłem, że zależy od czasu powstania danego tytułu, starsze słaba jakośc nowsze ujdzie. Niczym się nie wyróżniasz od innych, a nawet powiedziałbym, że jest gorzej niż u konkurencji.
norelock napisał:Jeżeli ten odcinek ma słabe źródło albo kiepskiego lektora/tłumaczenie, to właśnie po to PlayAnime ma system wielu źródeł. Można dodać inne źródło do tego samego odcinka, inną wersję napisów albo inną grupę tłumaczącą i użytkownik sam wybierze, z czego chce korzystać.
> damy najlepsze możliwe źródło
< ale to źródło jest chujowe
> znajdź sobie lepsze i dodaj, ja takie dodałem, zrób coś dla społecznościPowiesz, że nie obiecywałeś nic. Ale prezentujesz nam stronę w najlepszej możliwej aktualnie wersji serwując jednocześnie gówno skopiowane z innej strony
Chyba dalej mieszacie dwie różne rzeczy.
Nigdzie nie napisałem, że obecna alpha ma "najlepsze możliwe źródła" i że wszystko, co jest teraz wrzucone, jest docelową jakością PlayAnime. To jest wersja testowa z katalogiem i źródłami, które są dopiero porządkowane i uzupełniane.
Jeżeli konkretny odcinek ma tragicznego lektora albo kiepską jakość, to nie jest argument za tym, że "cała strona jest gorsza od konkurencji", tylko zwyczajnie konkretny błąd zawartości do poprawienia. Podaj tytuł, odcinek i co dokładnie jest nie tak, a źródło można wymienić albo dodać alternatywę.
I nie, system wielu źródeł nie oznacza "znajdź sobie sam i zrób za nas robotę". To oznacza, że platforma nie jest przywiązana do jednego uploadu i możemy normalnie dodawać lepsze wersje, różne napisy, różnych tłumaczy czy inne źródła bez rozwalania całej struktury odcinka.
Co do "kopiuj-wklej innych stron" - samo występowanie tego samego anime albo nawet tego samego zewnętrznego hostingu nie oznacza kopiowania strony. Katalog, backend, system kont, źródeł, player, progress, struktura sezonów, importer, UI itd. są naszym własnym systemem.
Jeżeli macie konkretną krytykę typu "ten odcinek ma fatalne audio", "tu jest 360p", "tu jest zła wersja napisów" - super, właśnie taki feedback ma sens.
Ale "jest chujowe, więc zlikwiduj projekt" albo "wszystko skopiowane" bez wskazania konkretów to już nie jest feedback, tylko rzucanie tekstem dla samego rzucania.
Alpha jest właśnie po to, żeby takie rzeczy wychwycić i poprawić. Gdybym uważał obecną bazę za skończony produkt, nie nazywałbym tego alphą.
I jeszcze jedna rzecz, skoro już lecimy z tekstami o "kopiuj-wklej innych stron". Jeden z istniejących serwisów anime jest właśnie w trakcie przenoszenia się do PlayAnime i integracji swojej zawartości z naszym systemem. Nazwy na razie nie będę rzucał wprost, ale część osób pewnie i tak się domyśli.
Więc nie, to nie wygląda tak, że siedzę i bezmyślnie kopiuję cudze strony. Wręcz przeciwnie - budujemy własną platformę i własną infrastrukturę, do której istniejący projekt zdecydował się przejść. To też oznacza większą bazę, więcej źródeł i więcej danych do uporządkowania, a nie "wrzuciłem trzy embed'y i ogłaszam gotowy produkt".
Nadal jest to alpha i nadal będą rzeczy do poprawy. Ale ocenianie całego projektu po jednym słabym źródle, kiedy trwa migracja większej ilości contentu i całego istniejącego serwisu, jest zwyczajnie przedwczesne.