Nie jesteś zalogowany.
no a właśnie kupiłem volume 1 (zgapiłem) więc dzielnie stwierdzam, że na razie mam wszystko....teraz mogę zmusić ojca aby obejrzał
AHA!!! O to ci chodzi!!!! To czekaj! Zasmucę cię
Twój problem wynika z faktu, że w japońskiej wersji językowej ścieżka dźwiękowa "GITS: SAC" zapisana została w standardzie dźwięku przestrzennego DTS. Jeżeli twój odtwarzacz nie został wyposażony w dekoder DTS, to nie jest w stanie przekształcić sygnału audio do wersji akceptowalnej przez telewizor. I stąd brak fonii przy próbie oglądania tego filmu z japońską ścieżką. Nawet to, że na obudowie urządzenia jest umieszczone logo DTS, wcale jeszcze nie oznacza możliwości odsłuchania sygnału zakodowanego w DTS, przy korzystaniu z wyjścia np. Euroscart. Niektóre z takich odtwarzaczy wprawdzie potrafią rozpoznać, że sygnał audio jest zapisany w DTS, ale nie mogą go przekształcić do wersji stereo. W ich dokumentacji jest zwykle informacja, że sygnał w DTS są tylko w stanie przesłać cyfrowym wyjściem audio. Jeśli do tego wyjścia podłączony jest np. amplituner z dekoderem DTS, a do niego kolumny, wówczas bez problemu usłyszymy japońską ścieżkę dźwiękową "GITS: SAC".
nie chce wnikać w swój sprzęt, aczkolwiek nowy, więc bede oglądał dalej na słuchawkach (nie jest tak źle:P:P nawet powiem że fajnie i ciepło:P:P)
No no
ps. kiepawo, że polecony musze leciec na poczte i to dopiero jutro, bo w dniu awizowania nie wydają
Ostatnio edytowany przez Wigash (2006-05-22 19:21:28)
No i przyszło, pudełko jakieś takie dziwne, na pewno nie warte 20 zł[baka] No ale prenumeratorzy mają gratis[szalony]
[URL=http://img105.imageshack.us/my.php?image=scannedphoto15pg.png][/URL] [URL=http://img105.imageshack.us/my.php?image=scannedphoto21qu.png][/URL]
moim zdaniem tez nie warte 20 pln ... ale jak za darmo to dobre jest
W sumie to wygodne i ładny ten box. No i ten budujący napis "Seria Pierwsza" świadczący o tym, że w przyszłości prawdopodobnie możemy się spodziewać po IDG wydania drugiej:):D:-D8-D[yahoo]
Ostatnio edytowany przez leon_8889 (2006-05-23 15:47:04)
Twój problem wynika z faktu, że w japońskiej wersji językowej ścieżka dźwiękowa "GITS: SAC" zapisana została w standardzie dźwięku przestrzennego DTS.
Sam nie wiesz o czym piszesz. Do oglądania GITS:SAC wcale nie trzeba dekodera DTS bo żadna ścieżka dźwiękowa nie jest zakodowana w tym formacie (przynajmniej w polskim wydaniu). Wszystkie są w Dolby Digital. Poza tym, on nie pisze, że nie ma w ogóle dźwięku tylko ma ten dźwięk ciszej. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-23 16:50:03)
Już problem rozwiązany więc nie musicie już nic o tym pisać;);)
MistrzSztuki napisał:Twój problem wynika z faktu, że w japońskiej wersji językowej ścieżka dźwiękowa "GITS: SAC" zapisana została w standardzie dźwięku przestrzennego DTS.
Sam nie wiesz o czym piszesz. Do oglądania GITS:SAC wcale nie trzeba dekodera DTS bo żadna ścieżka dźwiękowa nie jest zakodowana w tym formacie (przynajmniej w polskim wydaniu). Wszystkie są w Dolby Digital. Poza tym, on nie pisze, że nie ma w ogóle dźwięku tylko ma ten dźwięk ciszej. Naucz się czytać ze zrozumieniem.
wyluzuj[taniec]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-05-23 18:21:11)
wreszcie mi przysłali[yahoo][yahoo][yahoo] znaczy przysłali mi kartke że musze na poczte po odbiór iść:P
co o plakatu, to faktycznie nie za dobrze im wyszedł, no ale nie dla plakatu kupuje przecierz to:)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-05-24 17:12:26)
Brawo!gratulacje! Miłego oglądania[okej]
Już problem rozwiązany więc nie musicie już nic o tym pisać;);)
Możesz mi powiedzieć, bo i u mnie jest japonski ciszej, co mnie wkurza.
Reszta dźwieków jest OK, ale w innych wersjach.
Z góry dzięki.
Co do vol3, to zdziwila mnie "przestrzenność" paczki...ale niezłe pudełko.
Warta tego była prenumerata.
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2006-05-25 11:16:24)
Wydaje mi się, że ta różnica wynika z dynamiki. Angielski dub jest jest mnie subtelny - nie ma dużych różnic w natężeniu dźwięku i cały czas wali po uszach. Japoński ma fragmenty ciuche, ale jak coś przywali to konkretnie i jest większy skok w poziomie dźwięku niż w dubie angielskim. Czytałem o tym na jakimś forum, musiałbym pogrzebać...
moim zdaniem tez nie warte 20 pln ... ale jak za darmo to dobre jest
Nie ma nic za darmo...
Do leon_8889
Czy mógłbys mi powiedzieć jak zrobiłes w gits sac japoński głosniejszy?
Ja inne wersje dobrze słyszę, a ta mi szwankuje.
Proszę o odp.
u mnie japoński się ścisza w miare trwania filmu. jak cofne o sek. to jest znowu głośniej.
Do Sir Marvins: byłem w pomyłce i u mnie japoński w sac jest normalnej głośności natomiast w Akirze nadal nie wiem czemu jest inaczej...
Edit. Zresztą sprawdzę tą Akirę jeszce raz dziś i dam znać czer dziala normalnie czy nie. Saca sprawdzilem teraz to dobrze dzialal chyba a akire to pamietm ze źe było słychać...
Ostatnio edytowany przez leon_8889 (2006-05-26 13:33:16)
Maku: jaka automatyka w kompie musiała się załączyć... :-)
leon_8889: no to wszystko się zgadza. W AKIRZE japoński dub jest TYLKO w DTSie
A ja w końcu kupiłem.
Plakat fajny, ale tylko to, co miało na nim być, bo wygląda to tak, jakby powiększali obrazek z okładki. Okropność.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"