Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Na wstępie się przedstawie Mam na imie Beata jestem od paru dni na tutejszym forum i staram się jakoś zaaklimatyzować. Jestem z Elbląga .
Ok a teraz przejde do rzeczy.
Co sądzicie o tym anime?? Czy warto je zasysać czy też nie . Chciałabym poznać wasze opinie na ten temat...(Za wszystkie błędy i przeoczenia przepraszam[cholera])
Opinia będzie subiektywna.
Jest to gniot straszliwy. Kiedyś moja córka, która czytała tę Mangę, poprosiła o sciągnięcie tego anime. Ale po zobaczeniu kilu odcinków zrezygnowała. I z mangi zresztą też. Zapychacze Naruto to przy tym to pikuś. Swego czasu cieszyło się ogromną popularnoscią (???) i autorzy anime wykorzystali to niemiłośiernie.
Daj sobie spokój.
Jesli jednak przepadasz za takimi klimatami ( jak ten w mandze ) to polecam zwócic uwagę na
Saiunkoku Monogatari
Sam nie widziałem ale ma niezłe recenzje.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez mbell (2006-06-09 13:04:26)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Z tego co wiem to magna posiada swój klimajcik
ale dziekuję za szczery komentarz poczekam jeszcze na pare wypowiedzi i zdecyduję czy ściągać czy też nie
EDIT:
No i zdecydowałam fushigi było i mineło
ale mam prośbe ([klnie] znowu coś ona od nas chce ) jakie anime jest naprawde warte obejżenia??
aktualnie ściagam jeszcze Elfen Lied i Slayers'ów
Ostatnio edytowany przez beti (2006-06-09 23:59:21)
a mi siem podobało, ale to chyba z powodu tego iz ów tytuł był moim pierwszym spotkanym w świecie m&a.
elfen lied dobry jest, a slayersi zabawi ale w sumie bez jakiś głebszych tresci, ot do oberzenia przy kotlecie
pozdrawiam;)
Slayers jest niezłe. elfen lied mi się nie podobało jest nudne mało nie zasnęłam przy tym , no ale ja ogólnie nie lubię haremówek. Jak już mam haremówki oglądać to takie dla dziewczyn jak np. Ouran High School Host Club albo Fruits Basket.
Mówiąc szcerze nie trawie tego typu kreski w anime, strasznie się męczyłem.
Anime otrzrymałem przez wymiane.
Ale najgrsza jest OVA, tak miesza że zadna pralka ci tego nie da.
Ja tam lubiłem oglądać Scraped Princess. Mi się bardzo podoba, a ostatnio EOREKA SEVEN normalnie byłem pod wrażeniem.
Mnie tam Fushigi Yuugi sie podobało, fajna fabuła (która swego czasu mnie odmieniła:P), OAV też dobry, ale już nie tak jak seria TV (którą obejrzałem 3 razy pod rząd - heh, teraz żałuję XP). Elfen Lied świetne, stoi u mnie w czołówce, obok Shuffle! i Higurashi no Naku Koro Ni. Warto też rzucić okiem na Kimi Ga Nozomu Eien - ostre dramacisko życiowe, które tak miesza wełbie, że po obejrzeniu anime osobnik wygląda jakby osiwiał albo wpadł w autyzm - ale seria warta grzechu.
To może ja coś polecę.
Pomijam Elfen Leid bo już polecono.
Po pierwsze Hellsign. Klasyka. Taki film był w kinie, z żywymi aktorami (podobna tematyka czyli mordowango wampirów) jednakże to dla dzieci była produkcja w przeciwieństwie do anime.
Po drugie Cowboy Beebop. SF i o dziwo ani jednego mecha. Chociażby z tego względu godne polecenia.
Po trzecie Ghost in the Shell. Cyberpunk i w dodatku ani głupi ani naiwny. Wizja świata całkiem prawdopodobna. Matrix przy tym to popłuczyny (wszystkie trzy części) (wszystkie trzy części Matrixa).
Shingetsutan Tsukihime. Cóż dla mnie to anime równorzędne z Elfen Leid, Cowboy Beebop'em i Hellsing'iem. Nie napiszę nic o fabule bo nie chcę zepsuć przyjemności z oglądania, wspomnę tylko że muzyka jest bardzo piękna. Oczywiście jęsli ktoś lubi taką muzykę bo jak nie to nie.
Jest tu:
http://www.muffindomain.com/index.php?page=anime.html
Higurashu No Naku Koro Ni - kiedyś dawno temu jak byłem młody to w TV można było zobaczyć serial Twin Peaks. Możnaby napisać - Higurashu No Naku Koro Ni to takie Twin Peaks w wersji anime ale chyba bardziej właściwe będzie stwierdzeniw Twin Peaks to takie Higurashu No Naku Koro Ni na żywo. tu do pobrania (na własną odpowiedzialność) - fansub.tv
Z tej strony można też pobrać Air. Anime ? A to te filmy rysunkowe dla dzieci. Jak ktoś Ci tak powie to pokaż mu Air. Chyba że pokażesz mu Wolf's Rain. Jak nie będzie chciał oglądać to się nie martw - obejżeć możesz/musisz Ty.
Noir - dwie panie, zabójczynie (tak się to pisze?) na zlecenie zabjają panów i nie tylko + starożytna organizacja pociągająca za sznurki aby zapanować nad światem (organizacja otrzymuje odemnie 9/10 pkt za muzykę).
No i oczywiście gdy jesteśmy zmęczni, życie wydaje się piekłem nikt nas nie lubi ani nie kocha, żyletki tępe, sznur przetarty a pośpieszny do Gdyni się spóźnia oglądamy:
Onegai Twins - tu do pobrania- http://www.muffindomain.com/index.php?page=anime.html
Onegai Teacher
No i jest jeszcze Aria The Animation. 120000% normy jeśli chodzi o pozytywne uczucia i różowe okulary. Piękne anime. Piękne. Dodam że jest to piękne anime. Wspomnałem że jest pięne? Jeśli nie to zaznaczę że jest piękne. Tu jest : - http://www.download-anime.prv.pl/
P.S.
Powyższe opinie są jak najbardziej subiektywne.
P.S.2
Ale masz fajnie, tyle wspaniałych Anime Cię czeka!
Ostatnio edytowany przez EMP (2006-06-11 01:28:35)
Emp bardzo Tobie dziękuje Połowe z tych tytułów widziałam drugą połowę już ściagam.
No to teraz znów będę miała co ogłągać. Jeszcze raz dziękuję :*
Jak chodzi o Fy to przyznam szczerze ,że podobało mi się.Fabuła była interesująca i rozwinięta, muzyka rytmiczna ale i piękne ballady były autorstwa Satou Akemi, kreska też całkiem sobie (Chodź trzeba przyznać ,że mężczyźni lepiej wychodzą niż kobiety)
Oavka nr.1 - bardzo mocno pokręcona, kreska w tv była lepsza, muzyka jak zwykle dobra a szczególnie openning z tv (slow)
Oavka nr.2 - Fabuła interesująca i zaskakująca, muzyka lepsza niż w Oavce nr.1 a szczególnie openning i ending, kreska bardzo ładna lepsza niż w tv. Moja ulubiona oavka.
Oavka nr.3 - Fabuła również interesująca, muzyka bardzo dobra (lecz większość utworów to przeróbki jednej piosenki) Kreska również doskonała.
To jest moja opinia o tym anime, wiele mu zawdzięczam ponieważ od tego tytułu zaczęła się moja przygoda z anime (oczywiście jak byłam mała to oglądałam różne inne tytuły ale wtedy nie wiedziałam ,że to anime).
A mi się to Fushigi Yuugi nawet podobało , a jak wiadomo gusty są rozne to proponuję Ci to ściągnąć obejrzeć i samej ocenić
Strony 1