#1 2006-06-09 12:55:02

beti
Użytkownik

Fushigi Yuugi

Na wstępie się przedstawie smile Mam na imie Beata jestem od paru dni na tutejszym forum i staram się jakoś zaaklimatyzować. Jestem z Elbląga szpan.
Ok a teraz przejde do rzeczy.
Co sądzicie o tym anime?? Czy warto je zasysać czy też nie placze. Chciałabym poznać wasze opinie na ten temat...(Za wszystkie błędy i przeoczenia przepraszam[cholera])

#2 2006-06-09 13:04:00

mbell
Użytkownik

Odp: Fushigi Yuugi

Opinia będzie subiektywna.
Jest to gniot straszliwy. Kiedyś moja córka, która czytała tę Mangę, poprosiła o sciągnięcie tego anime. Ale po zobaczeniu kilu odcinków zrezygnowała. I z mangi zresztą też. Zapychacze Naruto to przy tym to pikuś. Swego czasu cieszyło się ogromną popularnoscią (???) i autorzy anime wykorzystali to niemiłośiernie.
Daj sobie spokój.
Jesli jednak  przepadasz za takimi klimatami  ( jak ten w mandze ) to polecam zwócic uwagę na
Saiunkoku Monogatari
Sam nie widziałem ale ma niezłe recenzje.
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez mbell (2006-06-09 13:04:26)

gg - już działa
Google+     m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny

#3 2006-06-09 13:14:36

beti
Użytkownik

Z tego co wiem to magna posiada swój klimajcik smile_big
ale dziekuję za szczery komentarz poczekam jeszcze na pare wypowiedzi i zdecyduję czy ściągać czy też nie smile
EDIT:
No i zdecydowałam fushigi było i mineło jezor
ale mam prośbe ([klnie] znowu coś ona od nas chce oczkod) smile_big jakie anime jest naprawde warte obejżenia??
aktualnie ściagam jeszcze Elfen Lied i Slayers'ów smile_big

Ostatnio edytowany przez beti (2006-06-09 23:59:21)

#4 2006-06-10 16:27:45

yuuki
Użytkownik

a mi siem podobało, ale to chyba z powodu tego iz ów tytuł był moim pierwszym spotkanym w świecie m&a.
elfen lied dobry jest, a slayersi zabawi ale w sumie bez jakiś głebszych tresci, ot do oberzenia przy kotlecie
pozdrawiam;)

#5 2006-06-10 23:46:10

Sephiria
Użytkownik

Slayers jest niezłe. elfen lied mi się nie podobało jest nudne mało nie zasnęłam przy tym , no ale ja ogólnie nie lubię haremówek. Jak już mam haremówki oglądać to takie dla dziewczyn jak np. Ouran High School Host Club albo Fruits Basket.

#6 2006-06-11 00:07:59

constans73
Użytkownik

Mówiąc szcerze nie trawie tego typu kreski w anime, strasznie się męczyłem.
Anime otrzrymałem przez wymiane.
Ale najgrsza jest OVA, tak miesza że zadna pralka ci tego nie da.

Ja tam lubiłem oglądać Scraped Princess. Mi się bardzo podoba, a ostatnio EOREKA SEVEN normalnie byłem pod wrażeniem.

#7 2006-06-11 00:18:56

_KiRA
Użytkownik

Mnie tam Fushigi Yuugi sie podobało, fajna fabuła (która swego czasu mnie odmieniła:P), OAV też dobry, ale już nie tak jak seria TV (którą obejrzałem 3 razy pod rząd - heh, teraz żałuję XP). Elfen Lied świetne, stoi u mnie w czołówce, obok Shuffle! i Higurashi no Naku Koro Ni. Warto też rzucić okiem na Kimi Ga Nozomu Eien - ostre dramacisko życiowe, które tak miesza wełbie, że po obejrzeniu anime osobnik wygląda jakby osiwiał albo wpadł w autyzm - ale seria warta grzechu.

#8 2006-06-11 01:26:37

EMP
Użytkownik

To może ja coś polecę.
Pomijam Elfen Leid bo już polecono.
Po pierwsze Hellsign. Klasyka. Taki film był w kinie,  z żywymi aktorami (podobna tematyka czyli mordowango wampirów) jednakże to dla dzieci była produkcja w przeciwieństwie do anime.
Po drugie Cowboy Beebop. SF i o dziwo ani jednego mecha. Chociażby z tego względu godne polecenia.
Po trzecie Ghost in the Shell. Cyberpunk i w dodatku ani głupi ani naiwny. Wizja świata całkiem prawdopodobna. Matrix przy tym to popłuczyny (wszystkie trzy części) (wszystkie trzy części Matrixa).
Shingetsutan Tsukihime. Cóż dla mnie to anime równorzędne z Elfen Leid, Cowboy Beebop'em i Hellsing'iem. Nie napiszę nic o fabule bo nie chcę zepsuć przyjemności z oglądania, wspomnę tylko że muzyka jest bardzo piękna. Oczywiście jęsli ktoś lubi taką muzykę bo jak nie to nie.
Jest tu:
http://www.muffindomain.com/index.php?page=anime.html
Higurashu No Naku Koro Ni - kiedyś dawno temu jak byłem młody to w TV można było zobaczyć serial Twin Peaks. Możnaby napisać - Higurashu No Naku Koro Ni to takie Twin Peaks w wersji anime ale chyba bardziej właściwe będzie stwierdzeniw Twin Peaks to takie Higurashu No Naku Koro Ni na żywo. tu do pobrania (na własną odpowiedzialność) - fansub.tv
Z tej strony można też pobrać Air. Anime ? A to te filmy rysunkowe dla dzieci. Jak ktoś Ci tak powie to pokaż mu Air. Chyba że pokażesz mu Wolf's Rain. Jak nie będzie chciał oglądać to się nie martw - obejżeć możesz/musisz Ty.
Noir - dwie panie, zabójczynie (tak się to pisze?) na zlecenie zabjają panów i nie tylko + starożytna organizacja pociągająca za sznurki aby zapanować nad światem (organizacja otrzymuje odemnie 9/10 pkt za muzykę).
No i oczywiście gdy jesteśmy zmęczni, życie wydaje się piekłem nikt nas nie lubi ani nie kocha, żyletki tępe, sznur przetarty a pośpieszny do Gdyni się spóźnia oglądamy:
Onegai Twins - tu do pobrania- http://www.muffindomain.com/index.php?page=anime.html
Onegai Teacher
No i jest jeszcze Aria The Animation. 120000% normy jeśli chodzi o pozytywne uczucia i różowe okulary. Piękne anime. Piękne. Dodam że jest to piękne anime. Wspomnałem że jest pięne? Jeśli nie to zaznaczę że jest piękne. Tu jest : - http://www.download-anime.prv.pl/
P.S.
Powyższe opinie są jak najbardziej subiektywne.
P.S.2
Ale masz fajnie, tyle wspaniałych Anime Cię czeka!

Ostatnio edytowany przez EMP (2006-06-11 01:28:35)

#9 2006-06-11 02:41:03

beti
Użytkownik

Emp bardzo Tobie dziękuje jezor Połowe z tych tytułów widziałam drugą połowę już ściagam.
No to teraz znów będę miała co ogłągać. Jeszcze raz dziękuję :*

#10 2006-06-11 03:15:58

shifan
Użytkownik

Jak chodzi o Fy to przyznam szczerze ,że podobało mi się.Fabuła była interesująca i rozwinięta, muzyka rytmiczna ale i piękne ballady były autorstwa Satou Akemi, kreska też całkiem sobie (Chodź trzeba przyznać ,że mężczyźni lepiej wychodzą niż kobiety)

Oavka nr.1 - bardzo mocno pokręcona, kreska w tv była lepsza, muzyka jak zwykle dobra a szczególnie openning z tv (slow)

Oavka nr.2 - Fabuła interesująca i zaskakująca, muzyka lepsza niż w Oavce nr.1 a szczególnie openning i ending, kreska bardzo ładna lepsza niż w tv. Moja ulubiona oavka.

Oavka nr.3 - Fabuła również interesująca, muzyka bardzo dobra (lecz większość utworów to przeróbki jednej piosenki) Kreska również doskonała.

To jest moja opinia o tym anime, wiele mu zawdzięczam ponieważ od tego tytułu zaczęła się moja przygoda z anime (oczywiście jak byłam mała to oglądałam różne inne tytuły ale wtedy nie wiedziałam ,że to anime).

#11 2006-06-11 13:31:37

Aizen
Użytkownik

A mi się to Fushigi Yuugi nawet podobało , a jak wiadomo gusty są rozne to proponuję Ci to ściągnąć obejrzeć i samej ocenić smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024