Nie jesteś zalogowany.
Sorki jeśli temat był poruszany na forum, ale nic nie znalazłem Ściągnąłem pare filmów w formacie .avi od AnimeHQ, które okazały się mieć dubbing angielski Teraz dorwałem ścieżkę dźwiękowej z japońskiej wersji, która wydaje się pasować do tego filmu. Jakiego programu użyć do wgrania drugiej ścieżki dźwiękowej?(ewentualnie wywalić eng dubb i wkleić jap)
Ostatnio edytowany przez Kathos (2006-06-14 10:03:35)
W windows movie maker mozna cos takiego zrobic :> ale nie jestem specem
Czytaj FAQ, tam to jest, ale dobra MKVToolnix użyj.
EDIT: taaaa, MOvie Maker najlepszy do takich rzeczy[hehe]
EDIT2: jak chcesz VDModem, to musiałbyś kompresować.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-06-14 10:16:09)
chyba virualdubmod'em da siÄ ĹÄ
czyÄ dĹşwiek z obrazem.
a co do movie maker: bardzo dobry program:D
MovieMaker odradzam, bo będziesz musiał rekompresować
VDmod/VD są wystarczające jeśli jako wynik ma być AVI i wbrew temu co napisał Hatake, nie będziesz musiał rekompresować (DirectStreamCopy)
MKVToolnix zdecydowanie najlepszy jeśli chcesz by plik wynikowy to był MKV
oho nie trzeba rekompresować w VDMod? hmm ja się muszę jeszcze wiele nauczyć w kodowaniu to wiem, ale próbowałem tak, że otwierałem plik wyłączałem ścieżkę tą angielska i z pliku mp3 wczytywałem japońską i adłem direct stream copy to i tak mi tą angielską wgrało ;/ ale teraz spróbuję jeszcze raz może źle coś zrobiłem wtedy.
EDIT: tak robiłem wtedy coś źle. tą ścieżkę, którą chcemy zarzucić (japońską) trzeba przesunąć do góry jako pierwszą tak? bo dałem tak i wyszło mi dobrze.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-06-14 12:57:08)
Ja z kolei do ĹÄ czenia obrazu + dĹşwiÄk = avi, uĹźywam Nandub'a, jakoĹ lepiej mi siÄ tam to robi niĹź w VDM, bardziej przejrzyĹcie (moĹźe to po prostu kwestia przyzwyczajenia ). JeĹli chodzi o plik wynikowy mkv, to preferujÄ to co chĹopaki wyĹźej polecili.
Tak ~Hatake, jeĹli chcesz, Ĺźeby byĹa jako domyĹlna (pierwsza) ĹcieĹźka japoĹska, to wĹaĹnie musisz tak zrobiÄ.