#61 2006-07-18 21:03:13

Kisiel
Użytkownik

Odp: Ragnarok on-line

Obiwanshinobi napisał:
Kisiel napisał:

aż tak nie offtopujmy koledzy

Czemu nie? Jeśli to faktycznie MMORPG, to nie odbiega bardzo od tematu.

Bo wpadnie gracol, weźmie miotłę i wysprząta smile_lol Ostatnio coś lubi porządkować oczkod

A tak na serio... może utworzymy temat ogólnie o MMORPG ? Bo Ten to w końcu jest o RO baka
Jeszcze zaraz zaczną się tutaj wypowiedzi o WOW'ie, Hero Onilne, Lineage 2, GunBound (czy jakoś tak się to pisze), MU Online, Final Fantasy XI (lub nówka co ma być XI-2), Ultima Online i maaaaaaasa więcej smutny

Obiwanshinobi - w końcu nie powiedziałeś czy sobie poradziłeś z tym klientem smile Jak amsz pytania to z chęcią pomogę w miarę możliwości smile

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-19 19:58:18)

10721827ve.gif

#62 2006-07-18 22:38:11

Obiwanshinobi
Użytkownik

Kisiel napisał:

A tak na serio... może utworzymy temat ogólnie o MMORPG ? Bo Ten to w końcu jest o RO

Czytaj inne wątki i nie staraj się być bardziej papieski od samego papieża.
P.S. Skoro Gracol lubi sprzątać, to niech se, chłopina, pożywa. Be my guest.
P.S.' Z klientem, dziękuję, poradziłem sobie.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-18 22:42:13)

#63 2006-07-18 23:53:35

mruq
Użytkownik

Mi tam przy sakrayu wywaliło podczas paczowania i drugi raz od nowa nie robiłem:) ale wsio śmiga. Mój nick na KDR: Pietruszka ^^

#64 2006-07-19 00:07:09

Kisiel
Użytkownik

Widzę, że nikt nie czytał co wcześniej napisałem oczkod
ard - czy ja mówiłem o KDR? zresztą co to jest? server? raczej ochłap! Sprawdź listę update to pogadamy...
Co do patchowania - wychodzą one zawsze we wtorki - więc wiadomo, że wtedy nie dacie rady się połączyć bo wszyscy koreańczycy co grają w RO patchują smile Zalecam cotygodniowe patchowanie w środę w nocy.
Do tego pytam się - jak błąd wyskoczy to już wina serveru - na porządnych bez odpowiedniego spatchowania tego nie uświadczysz.
Zalecam posiadanie najnowszych klientów KRO i Sakray smile Stronę podawałem wcześniej.

btw. ja jestem w clock tower  oczkod a raczej postać mojego brata bo ja NIE GRAM W RO od jakiegoś czasu smile
jakby kogoś interesowało: stary nick z którego wszyscy mnie znali: RedeX (nowego nie podam)

10721827ve.gif

#65 2006-07-19 00:18:20

Kisiel
Użytkownik

ard napisał:

grałem w zeszłym roku, dziś posiedziałem godzinke i takie są lagi (za dużo ludzi teraz), że dwa razy baty dostałem...

Zeszłym roku? I nadal masz swoją postać? smile gratuluję game masterom totalnego debilizmu smile
LAGI? oczkod a podaj ile jest osób? weź to podziel na 4 i masz rzeczywistą ilość. System serveru widzi wszystkich. Nawet ten chamski random co wprowadzili - zostawnienie merchanta tak, że jest w grze po przejściu na inne konto.
Do tego lagi tutaj to wina nie zoptymalizowanej konfiguracji smile Na EuphRO jak zawita 5tys. nie zdarzają się a server gdzie sięznajduje oczkod
KDR jest polsce (takim zadupiu jakby ktoś nie kojarzył smile_lol )

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-19 00:34:31)

10721827ve.gif

#66 2006-07-19 00:28:15

Psychopata
Użytkownik

Kdr nie jest w polsce.

#67 2006-07-19 00:34:13

Kisiel
Użytkownik

Psychopata napisał:

Kdr nie jest w polsce.

Wooot! oczkod to musieli to zmienić, bo nie wchodziłem tam od października 2004 smile omijam szerokim łukiem.
Ale nawet jeśli nie jest w polsce to i tak lagi przemawiają na niekorzyść i nic innego się nie zmienia z tego co napisałem!
Nie wiem kim są teraz GMi - komurka nadal? a maniek? oczkod z chęcią go nadepnę smile_lol jak spotkam jeszcze raz.

10721827ve.gif

#68 2006-07-19 01:03:13

Psychopata
Użytkownik

Od ostatniej "dobrowolnej zbiórki" kasy. A nie wiem kiedy ona była ostatnio... Rok tem?

#69 2006-07-19 02:23:11

Obiwanshinobi
Użytkownik

Kisiel napisał:

Do tego pytam się - jak błąd wyskoczy to już wina serveru - na porządnych bez odpowiedniego spatchowania tego nie uświadczysz.

Pewnie to z braku doświadczenia, ale aż się prawie głęboko zadumałem nad sensem powyższego zdania.

#70 2006-07-19 11:55:37

Kisiel
Użytkownik

ard napisał:

BTW Od kiedy KDR nie jest w Polsce?

Psychopata napisał:

Od ostatniej "dobrowolnej zbiórki" kasy. A nie wiem kiedy ona była ostatnio... Rok tem?

Podejrzewam, że po BAKA Y2K4 - tam się spotkałem ze starą grupą jeszcze (jakbyście ich widzieli baka )

Obiwanshinobi napisał:
Kisiel napisał:

Pewnie to z braku doświadczenia, ale aż się prawie głęboko zadumałem nad sensem powyższego zdania.

He? ale jaki jest sens tworzenia takiego serveru? 
Zbierania pieniędzy... - z innymi serverami tylko raz coś takiego uświadczyłem ale przez clicksora (klikajcie raz dziennie na banner - powtarzał bot serverowy co kilka godzin)

ard napisał:

Mam chyba pięć postaci. W tym roku może dwa razy tam byłem. Ale za pierwszym razem to się zdziwiłem, że konto jeszcze jest...

A czy to ważne ile postaci? oczkod Chodzi o konto! Masz wszystkie na jednym?
W RO panuje powszechna zasada - nie grasz przez 3 miesiące automatycznie konto jest usuwane by nie zapychać miejsca. Zdarzają się tacy co tworzą po kilka i nie grają potem a to strasznie zapycha. Ten system trochę temu zapobiega. smile
Piszesz, że byłeś tam z 2 razy... to nic dziwnego, że masz postać jeśli korzystają z tego systemu. Aby zachować konto należy wejść raz na 3 miesiące czyli 4 razy w roku i problem z głowy jezor

ard napisał:

A z tymi sklepami to przegięcie. Dziś na jednej ulicy to chyba ze sto widziałem...

Nie wiesz co teraz powiedziałeś oczkod Wyobraź sobie pronterę zawaloną nimi od rynku do dolnej bramy, wychodzisz przez bramę a tam oni jeszcze się ciągną smile witaj w realnym RO (EuphRO, ERO, IRO - za przykłady). Tylko, że w KDR po zostawieniu merchanta możesz wejść na inną postać i grać a oryginalnie jak ruszysz go to wyłączasz sklep smile i co ty na to? jak jest ich aż tylu?

10721827ve.gif

#71 2006-07-19 19:05:33

Psychopata
Użytkownik

Kisiel widze, że dysponujesz starymi danymi, teraz jest specjalna mapa dla merchów.
Btw, jak mozesz porownywac takie servery jak EuphRO, ERO, IRO do KDR? Gdzie na nich gra 2k + ludzi. Wiec na takich serverach i tak jest multum sklepow. Na KDR musieli zrobic Autotrade ( no nie musieli ), zeby ten rynek jakos sie rozwijal.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-19 19:05:53)

#72 2006-07-19 19:15:47

Kisiel
Użytkownik

Psychopata napisał:

Kisiel widze, że dysponujesz starymi danymi, teraz jest specjalna mapa dla merchów.
Btw, jak mozesz porownywac takie servery jak EuphRO, ERO, IRO do KDR? Gdzie na nich gra 2k + ludzi. Wiec na takich serverach i tak jest multum sklepow. Na KDR musieli zrobic Autotrade ( no nie musieli ), zeby ten rynek jakos sie rozwijal.

"specjalna mapa"? Random smile_lol Znajdź mi porządnego gracza RO który z nimi gra smile
Porównuję najlepszy, średnie i najbardziej znany polakom (co nie umniejsza że najgorszy z podanych przez ciebie,choć widziałem i gorsze).
Zrobili autotrade bo to była ich ostatnia deska ratunku!

10721827ve.gif

#73 2006-07-19 19:46:31

Psychopata
Użytkownik

To ty podajesz ciagle KDR, a nie ja... To ty porownujesz KDR do innych serverow, ja tylko Cie poprawiam jak wiem na 100%, ze jest inaczej. Nawet nie mam zamiaru z nikim sie w dawac w dyskusje na temat RO.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-19 19:46:58)

#74 2006-07-19 19:53:33

Kisiel
Użytkownik

Psychopata napisał:

To ty podajesz ciagle KDR, a nie ja... To ty porownujesz KDR do innych serverow, ja tylko Cie poprawiam jak wiem na 100%, ze jest inaczej. Nawet nie mam zamiaru z nikim sie w dawac w dyskusje na temat RO.

Doskonale wiesz, że ją prowadzisz i usuwasz się w cień w jej połowie smile_lol
A KDR robię anty-reklamę smile_big Chcę was chronić przed nim szpan Wejdź na chwilę na np. EuphRO a już nie wróćisz do KDR albo lepiej nazwać to DRT? kombinuje (ze skrótu do dziś dzień się śmieję)

10721827ve.gif

#75 2006-07-19 20:13:13

Psychopata
Użytkownik

Nie gram w Ro ^.-

#76 2006-07-19 20:28:28

Kisiel
Użytkownik

Psychopata napisał:

Nie gram w Ro ^.-

Ja teeeż ^^ (już) nie gram SERIO! i co z tego? smile

10721827ve.gif

#77 2006-07-19 21:46:48

Psychopata
Użytkownik

Odczułem, że ten twój poprzedni post był skierowany bardziej do mnie, niż do szerszej publiczności. Więc napisałem, że już nie gram w RO.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-19 21:47:09)

#78 2006-07-20 00:24:24

Kisiel
Użytkownik

Psychopata napisał:

Odczułem, że ten twój poprzedni post był skierowany bardziej do mnie, niż do szerszej publiczności. Więc napisałem, że już nie gram w RO.

A grałeś kiedyś? oczkod Jak nie to won... smile_lol lub dołącz do tych co grają smile

ard napisał:
Kisiel napisał:
ard napisał:

Mam chyba pięć postaci. W tym roku może dwa razy tam byłem. Ale za pierwszym razem to się zdziwiłem, że konto jeszcze jest...

A czy to ważne ile postaci? oczkod Chodzi o konto! Masz wszystkie na jednym?

Tak na jednym. To konto przed ostanim wipem jeszcze miałem.

Przed wipem? To co to za wipe był? baka Do tego porządne servery nie mają wipe'ów smile sam sprawdź!

ard napisał:
Kisiel napisał:
ard napisał:

A z tymi sklepami to przegięcie. Dziś na jednej ulicy to chyba ze sto widziałem...

Nie wiesz co teraz powiedziałeś oczkod Wyobraź sobie pronterę zawaloną nimi od rynku do dolnej bramy, wychodzisz przez bramę a tam oni jeszcze się ciągną smile witaj w realnym RO (EuphRO, ERO, IRO - za przykłady). Tylko, że w KDR po zostawieniu merchanta możesz wejść na inną postać i grać a oryginalnie jak ruszysz go to wyłączasz sklep smile i co ty na to? jak jest ich aż tylu?

Sam mam merchanta. jezor Może powinni lecencje wprowadzić? Tak jak na alkohol...

"lecencje"? baka Chociło ci o licencję ?  - ja się nie przyczepiam, każdemu zdarzy się literówka smile btw. Może niech jeszcze nałożą akcyzę ? jezor

10721827ve.gif

#79 2006-07-20 00:42:50

Ero sannin
Użytkownik

Ja lubię tą gierkę gram już pół roku, na KDR'rze mam chyba 5 postaci i nawet bardzo dobre. Moja główna na tamtym serwerze postać to crusader i miałem gildie ale usunąłem, bo przeniosłem się na inny serwer i nazywa się on NiktoutRO jest super, międzynarodowy, jeżeli chodzi o język jestem dopiero w II klasie gimazjum (po wakacjach) i niejestem kujonem na języku angielskim bo mam średnie oceny a jeszcze niemiałem problemu z porozumiewaniem się. Założyłem nawet własną gildie swoim Ninja a gildia jest prawie pełna (chyba tylko 4 osoby się jeszcze zmieszczą) nazywa się "Konoha-gakure" i ma dużo bardzo silnych gości. Ja bym zamieścił pare moich filmików jakie porobiłem z ragnaroka ale niechce mi się czekać aż się wgrają na ftp.

#80 2006-07-23 18:20:36

Pinki
Użytkownik

To chyba jeszcze nie jest pewne. Trwa głosowanie...

Stopka forum

© Animesub.info 2024