Nie jesteś zalogowany.
Kisiel napisał:aż tak nie offtopujmy koledzy
Czemu nie? Jeśli to faktycznie MMORPG, to nie odbiega bardzo od tematu.
Bo wpadnie gracol, weźmie miotłę i wysprząta Ostatnio coś lubi porządkować
A tak na serio... może utworzymy temat ogólnie o MMORPG ? Bo Ten to w końcu jest o RO
Jeszcze zaraz zaczną się tutaj wypowiedzi o WOW'ie, Hero Onilne, Lineage 2, GunBound (czy jakoś tak się to pisze), MU Online, Final Fantasy XI (lub nówka co ma być XI-2), Ultima Online i maaaaaaasa więcej
Obiwanshinobi - w końcu nie powiedziałeś czy sobie poradziłeś z tym klientem Jak amsz pytania to z chęcią pomogę w miarę możliwości
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-19 19:58:18)
A tak na serio... moĹźe utworzymy temat ogĂłlnie o MMORPG ? Bo Ten to w koĹcu jest o RO
Czytaj inne wÄ
tki i nie staraj siÄ byÄ bardziej papieski od samego papieĹźa.
P.S. Skoro Gracol lubi sprzÄ
taÄ, to niech se, chĹopina, poĹźywa. Be my guest.
P.S.' Z klientem, dziÄkujÄ, poradziĹem sobie.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-18 22:42:13)
Mi tam przy sakrayu wywaliło podczas paczowania i drugi raz od nowa nie robiłem:) ale wsio śmiga. Mój nick na KDR: Pietruszka ^^
Widzę, że nikt nie czytał co wcześniej napisałem
ard - czy ja mówiłem o KDR? zresztą co to jest? server? raczej ochłap! Sprawdź listę update to pogadamy...
Co do patchowania - wychodzą one zawsze we wtorki - więc wiadomo, że wtedy nie dacie rady się połączyć bo wszyscy koreańczycy co grają w RO patchują Zalecam cotygodniowe patchowanie w środę w nocy.
Do tego pytam się - jak błąd wyskoczy to już wina serveru - na porządnych bez odpowiedniego spatchowania tego nie uświadczysz.
Zalecam posiadanie najnowszych klientów KRO i Sakray Stronę podawałem wcześniej.
btw. ja jestem w clock tower a raczej postać mojego brata bo ja NIE GRAM W RO od jakiegoś czasu
jakby kogoś interesowało: stary nick z którego wszyscy mnie znali: RedeX (nowego nie podam)
grałem w zeszłym roku, dziś posiedziałem godzinke i takie są lagi (za dużo ludzi teraz), że dwa razy baty dostałem...
Zeszłym roku? I nadal masz swoją postać? gratuluję game masterom totalnego debilizmu
LAGI? a podaj ile jest osób? weź to podziel na 4 i masz rzeczywistą ilość. System serveru widzi wszystkich. Nawet ten chamski random co wprowadzili - zostawnienie merchanta tak, że jest w grze po przejściu na inne konto.
Do tego lagi tutaj to wina nie zoptymalizowanej konfiguracji Na EuphRO jak zawita 5tys. nie zdarzają się a server gdzie sięznajduje
KDR jest polsce (takim zadupiu jakby ktoś nie kojarzył )
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-19 00:34:31)
Kdr nie jest w polsce.
Kdr nie jest w polsce.
Wooot! to musieli to zmienić, bo nie wchodziłem tam od października 2004 omijam szerokim łukiem.
Ale nawet jeśli nie jest w polsce to i tak lagi przemawiają na niekorzyść i nic innego się nie zmienia z tego co napisałem!
Nie wiem kim są teraz GMi - komurka nadal? a maniek? z chęcią go nadepnę jak spotkam jeszcze raz.
Od ostatniej "dobrowolnej zbiórki" kasy. A nie wiem kiedy ona była ostatnio... Rok tem?
Do tego pytam się - jak błąd wyskoczy to już wina serveru - na porządnych bez odpowiedniego spatchowania tego nie uświadczysz.
Pewnie to z braku doświadczenia, ale aż się prawie głęboko zadumałem nad sensem powyższego zdania.
BTW Od kiedy KDR nie jest w Polsce?
Od ostatniej "dobrowolnej zbiórki" kasy. A nie wiem kiedy ona była ostatnio... Rok tem?
Podejrzewam, że po BAKA Y2K4 - tam się spotkałem ze starą grupą jeszcze (jakbyście ich widzieli )
Kisiel napisał:Do tego pytam się - jak błąd wyskoczy to już wina serveru - na porządnych bez odpowiedniego spatchowania tego nie uświadczysz.
Pewnie to z braku doświadczenia, ale aż się prawie głęboko zadumałem nad sensem powyższego zdania.
He? ale jaki jest sens tworzenia takiego serveru?
Zbierania pieniędzy... - z innymi serverami tylko raz coś takiego uświadczyłem ale przez clicksora (klikajcie raz dziennie na banner - powtarzał bot serverowy co kilka godzin)
Mam chyba pięć postaci. W tym roku może dwa razy tam byłem. Ale za pierwszym razem to się zdziwiłem, że konto jeszcze jest...
A czy to ważne ile postaci? Chodzi o konto! Masz wszystkie na jednym?
W RO panuje powszechna zasada - nie grasz przez 3 miesiące automatycznie konto jest usuwane by nie zapychać miejsca. Zdarzają się tacy co tworzą po kilka i nie grają potem a to strasznie zapycha. Ten system trochę temu zapobiega.
Piszesz, że byłeś tam z 2 razy... to nic dziwnego, że masz postać jeśli korzystają z tego systemu. Aby zachować konto należy wejść raz na 3 miesiące czyli 4 razy w roku i problem z głowy
A z tymi sklepami to przegięcie. Dziś na jednej ulicy to chyba ze sto widziałem...
Nie wiesz co teraz powiedziałeś Wyobraź sobie pronterę zawaloną nimi od rynku do dolnej bramy, wychodzisz przez bramę a tam oni jeszcze się ciągną witaj w realnym RO (EuphRO, ERO, IRO - za przykłady). Tylko, że w KDR po zostawieniu merchanta możesz wejść na inną postać i grać a oryginalnie jak ruszysz go to wyłączasz sklep i co ty na to? jak jest ich aż tylu?
Kisiel widze, że dysponujesz starymi danymi, teraz jest specjalna mapa dla merchów.
Btw, jak mozesz porownywac takie servery jak EuphRO, ERO, IRO do KDR? Gdzie na nich gra 2k + ludzi. Wiec na takich serverach i tak jest multum sklepow. Na KDR musieli zrobic Autotrade ( no nie musieli ), zeby ten rynek jakos sie rozwijal.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-19 19:05:53)
Kisiel widze, że dysponujesz starymi danymi, teraz jest specjalna mapa dla merchów.
Btw, jak mozesz porownywac takie servery jak EuphRO, ERO, IRO do KDR? Gdzie na nich gra 2k + ludzi. Wiec na takich serverach i tak jest multum sklepow. Na KDR musieli zrobic Autotrade ( no nie musieli ), zeby ten rynek jakos sie rozwijal.
"specjalna mapa"? Random Znajdź mi porządnego gracza RO który z nimi gra
Porównuję najlepszy, średnie i najbardziej znany polakom (co nie umniejsza że najgorszy z podanych przez ciebie,choć widziałem i gorsze).
Zrobili autotrade bo to była ich ostatnia deska ratunku!
To ty podajesz ciagle KDR, a nie ja... To ty porownujesz KDR do innych serverow, ja tylko Cie poprawiam jak wiem na 100%, ze jest inaczej. Nawet nie mam zamiaru z nikim sie w dawac w dyskusje na temat RO.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-19 19:46:58)
To ty podajesz ciagle KDR, a nie ja... To ty porownujesz KDR do innych serverow, ja tylko Cie poprawiam jak wiem na 100%, ze jest inaczej. Nawet nie mam zamiaru z nikim sie w dawac w dyskusje na temat RO.
Doskonale wiesz, że ją prowadzisz i usuwasz się w cień w jej połowie
A KDR robię anty-reklamę Chcę was chronić przed nim Wejdź na chwilę na np. EuphRO a już nie wróćisz do KDR albo lepiej nazwać to DRT? (ze skrótu do dziś dzień się śmieję)
Nie gram w Ro ^.-
Nie gram w Ro ^.-
Ja teeeż ^^ (już) nie gram SERIO! i co z tego?
Odczułem, że ten twój poprzedni post był skierowany bardziej do mnie, niż do szerszej publiczności. Więc napisałem, że już nie gram w RO.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-07-19 21:47:09)
Odczułem, że ten twój poprzedni post był skierowany bardziej do mnie, niż do szerszej publiczności. Więc napisałem, że już nie gram w RO.
A grałeś kiedyś? Jak nie to won... lub dołącz do tych co grają
Kisiel napisał:ard napisał:Mam chyba pięć postaci. W tym roku może dwa razy tam byłem. Ale za pierwszym razem to się zdziwiłem, że konto jeszcze jest...
A czy to ważne ile postaci? Chodzi o konto! Masz wszystkie na jednym?
Tak na jednym. To konto przed ostanim wipem jeszcze miałem.
Przed wipem? To co to za wipe był? Do tego porządne servery nie mają wipe'ów sam sprawdź!
Kisiel napisał:ard napisał:A z tymi sklepami to przegięcie. Dziś na jednej ulicy to chyba ze sto widziałem...
Nie wiesz co teraz powiedziałeś Wyobraź sobie pronterę zawaloną nimi od rynku do dolnej bramy, wychodzisz przez bramę a tam oni jeszcze się ciągną witaj w realnym RO (EuphRO, ERO, IRO - za przykłady). Tylko, że w KDR po zostawieniu merchanta możesz wejść na inną postać i grać a oryginalnie jak ruszysz go to wyłączasz sklep i co ty na to? jak jest ich aż tylu?
Sam mam merchanta. Może powinni lecencje wprowadzić? Tak jak na alkohol...
"lecencje"? Chociło ci o licencję ? - ja się nie przyczepiam, każdemu zdarzy się literówka btw. Może niech jeszcze nałożą akcyzę ?
Ja lubię tą gierkę gram już pół roku, na KDR'rze mam chyba 5 postaci i nawet bardzo dobre. Moja główna na tamtym serwerze postać to crusader i miałem gildie ale usunąłem, bo przeniosłem się na inny serwer i nazywa się on NiktoutRO jest super, międzynarodowy, jeżeli chodzi o język jestem dopiero w II klasie gimazjum (po wakacjach) i niejestem kujonem na języku angielskim bo mam średnie oceny a jeszcze niemiałem problemu z porozumiewaniem się. Założyłem nawet własną gildie swoim Ninja a gildia jest prawie pełna (chyba tylko 4 osoby się jeszcze zmieszczą) nazywa się "Konoha-gakure" i ma dużo bardzo silnych gości. Ja bym zamieścił pare moich filmików jakie porobiłem z ragnaroka ale niechce mi się czekać aż się wgrają na ftp.
To chyba jeszcze nie jest pewne. Trwa głosowanie...