Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam,
Pobieram anime za pomocą anime-ultime.net i mam problem. Otóż niektóre, a raczej większość plików nie daje się mi otworzyć żadnym playerem (vplayer, bestplayer, allplayer, subedit) prócz zwykłego Media Player Classic. Wszystko byłoby całkiem nieźle, bo w starym MPC także można oglądać filmy i anime, ale... nie można załadować napisów lub tylko ja nie umiem. Przy otwieraniu filmów innymi playerami, wyskakuje błąd z powodu braku pewnych kodeków (wydaje mi się, że są to kodeki związane z XviD czy coś).
Proszę o pomoc, bo wszystkie anime na tej stronie mają francuskie suby, więc oglądanie ich bez polskich (ewentualnie angielskich) subów jest dla mnie niemożliwe. Do tego dochodzi fakt, że nie jestem akurat obiegany w temacie playerów i ich tajników
boa czy my się znamy
Oto co musisz zrobić, aby napisy były wyświetlane w MPC
1. Wchodzisz na tą stronę i ściągasz i instalujesz pakiet kodeków "DivX PowerPack"
2. Po zainstalowaniu wchodzisz kolejno w: Start - Programy - DivX PowerPack - FFDShow(Video)
3. Odnajdujesz po lewej stronie zakładkę "Napisy" i zaznaczasz "ptaszkiem"
4. Teraz musisz umieścić w jednym katalgu pod tą samą nazwą Film I Napisy
4. Po uruchomieniu filmu w Media Player Classic napisy do niego pojawią się automatycznie
5. Cieszysz się oglądanym filmem
Z anime-ultime sciagsz jakims akceleratorem,jak tak to jakim?? Dap nie dziala, Flashget, Net Pumper i "zapisz element docelowy jako" mi jedzie 10kb/s :[ a lacza zlego nie mam..... Moze tam cos trzeba zrobic zeby miec lepszy transfer, ale francuskiego nie znam :p Jezeli sciagasz przyzwoitym transferem z tej stronki to powiedz jak :]
Ja sciagam za pomocą Opery i idzie dość nieźle. Zazwyczaj ściągam kilka plików (tak 4-5-6), to mam transfery 4-9kb/s na jeden plik. W tej chwili sciagam tylko ejden bo na wiecej nie mam miejsca na kompie (:P) i mam transfer 20-22kb/s czyli jest niezle. Lacze mam 256kb/s.
Fanel - THX!
zbadaj jakie kodeki zostały użyte np. za pomoca programu MediaInfo
ja mam transferek prawie ze na maxa w dobre dni 40-50 prawie kb/s, gorsze 25 -30:p mam neo 512
Z tamtad dzialaja mi wszystkie animce, bezproblemowo, w koncu, inaczej bym nie tlumaczyla, lub nie robila timingow hehe, no i spoko ludki
Jak masz problemy to zainstaluj sobie ffdshow, nowsza versje, ale posiada zbyt duzo kodekow i niektore sie ze soba nie lubia ale jade na podstawowym zainstalowaniu, bez zmian, i jest wszystko w porzo.
Jesli sie na niego zdecydujesz, to bedziesz musial najpierw wywalic wszystkie inne, jakie uzywasz, takze pozostalosci z rejestru.
A jeszcze lepiej, zalatw sobie program, ktory wabi sie GSpot, albo jeszcze jakis inny, dzieki niemu bedziesz widzial co dany filmek potrzebuje i jakie kodeki obsluguje. Wszystkie takie podobne progsy znajdziesz na http://chip.pl/ z pelnym opisem.
Fanel...
Podczas instalacji wyskoczył mi komunikat:
Setup: is-ERSTO.tmp - Nie można znaleźć składnika
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono MSVCR71.dll. Ponowne zainstalowanie tej aplikacji może naprawić ten problem.
Łomatko..
Więc tak.. jaki format ma ten plik? Tak jak napisała HunterX sprawdź GSpotem jakim kodekiem został skompresowany obraz.
Jaki KONKRETNIE błąd Ci wyskakuje przy próbie otwarcia w innych playerach.
Natomiast co do napisów w MPC to było o tym już nie raz.. musisz włączyć VMR9 i mieć zainstalowanego DirectX9.
A jeszcze lepiej jest zamiast VMR9 ustawić OverlayMixer a napisy wyświetlac za pomocą VSFilter.
aaa, widze pelny FULL serwis :DDDD
Oby tylko pomogly te wszystkie rady ;p
Widze tu wszyscy sie do pomocy zawsze rzucaja ^_^
Oba, są to zwykłe klipy wideo (avi)
Po otwarciu ich przez GSpot:
1. Beck
Container:
File Type: Ogg Media
Mime Type: application/x-ogg
i tu wlasnie reszta pusta...
2. Trinity Blood (tu akurat duzo wiecej informacji mi pokazuje) - obrazek
1 - skoro kontener to OGM no to nie AVI
2 - obrazka nie widać
Jak dla mnie wszystko jest jasne. MPC czyta bo ma odpowiednie splittery więc sobie radzi. Inne playery nie radzą sobię bo to jest OGM bądź MKV a pewnie odpowiednich spliterów brak. A odpowiednie splitery i filtry można zassać stąd. A MPC trzeba ustawić tak jak Suchy mówi i też sobie poradzi.
Hmm to może ja się podepnę pod ten temat i ktoś pomoże. W dziedzinie komputerów jestem strasznie ułomny, więc prosze o powolne i proste tłumaczenie, jesli ktos będzie mniej więcej wiedział jak pomóc, albo jak pokombinować. Problem polaega na tym, że wszystkie anime od KAA moge oglądać tylko w BSplayerze. Każdy inny program tego nie robi, przy czym nie wyskakuje żaden błąd. Dajmy na to bestplayer cały czas pokazuje napis zamkniety, a subedit powiększa okno na maksa, jak to czyni i czarno, czyli film się nie odpala. Nie wiem co robic, zrobiłem tylko to co potrafię, więc instalowałem różne kodeki, jednak to nei pomogło. Prosze o pomoc.:)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
To wygląda na konflikt kodeków. Mówiąc krótko odinstaluj wszystkie a potem zaisntaluj tylko divixa i xvida plus pare filtrów (np te co podałem). Wtedy powinno wszystko działać na każdym playerze. Możesz też spróbować odinstalować wszystko i zainstalować jakiś pack (np k-lite, bądź ffdshowa). Ale to zależy od preferencji. No i możesz też odpalić gspota i zobaczyć ile kodeków próbuje ci to rozkodować. Bo może masz jakiegoś jednego gównianego co bierze sobie priorytet i to on wykrzacza ci wszysko (wtedy może wystarczyć tylko usunięcie jego).
jak mialem problemy z filmami KAA zainsalowalem ich codek pack i po sprawie ;>
ara ara...
Strony 1