#1 2005-05-28 19:17:05

boa
Użytkownik

Filmy XviD z napisami

Witam,
Pobieram anime za pomocą anime-ultime.net i mam problem. Otóż niektóre, a raczej większość plików nie daje się mi otworzyć żadnym playerem (vplayer, bestplayer, allplayer, subedit) prócz zwykłego Media Player Classic. Wszystko byłoby całkiem nieźle, bo w starym MPC także można oglądać filmy i anime, ale... nie można załadować napisów lub tylko ja nie umiem. Przy otwieraniu filmów innymi playerami, wyskakuje błąd z powodu braku pewnych kodeków (wydaje mi się, że są to kodeki związane z XviD czy coś).

Proszę o pomoc, bo wszystkie anime na tej stronie mają francuskie suby, więc oglądanie ich bez polskich (ewentualnie angielskich) subów jest dla mnie niemożliwe. Do tego dochodzi fakt, że nie jestem akurat obiegany w temacie playerów i ich tajników oczkod

#2 2005-05-28 19:45:22

Fanel
Użytkownik

Odp: Filmy XviD z napisami

boa czy my się znamy jezor

Oto co musisz zrobić, aby napisy były wyświetlane w MPC

1. Wchodzisz na tą stronę i ściągasz i instalujesz pakiet kodeków "DivX PowerPack"
2. Po zainstalowaniu wchodzisz kolejno w: Start - Programy - DivX PowerPack - FFDShow(Video)
3. Odnajdujesz po lewej stronie zakładkę "Napisy" i zaznaczasz "ptaszkiem"
4. Teraz musisz umieścić w jednym katalgu pod tą samą nazwą Film I Napisy
4. Po uruchomieniu filmu w Media Player Classic napisy do niego pojawią się automatycznie
5. Cieszysz się oglądanym filmem jezor

#3 2005-05-28 20:09:47

Lestat
Użytkownik

Z anime-ultime sciagsz jakims akceleratorem,jak tak to jakim?? Dap nie dziala, Flashget, Net Pumper i "zapisz element docelowy jako" mi jedzie 10kb/s :[ a lacza zlego nie mam..... Moze tam cos trzeba zrobic zeby miec lepszy transfer, ale francuskiego nie znam :p Jezeli sciagasz przyzwoitym transferem z tej stronki to powiedz jak :]

#4 2005-05-28 20:18:10

boa
Użytkownik

Ja sciagam za pomocą Opery i idzie dość nieźle. Zazwyczaj ściągam kilka plików (tak 4-5-6), to mam transfery 4-9kb/s na jeden plik. W tej chwili sciagam tylko ejden bo na wiecej nie mam miejsca na kompie (:P) i mam transfer 20-22kb/s czyli jest niezle. Lacze mam 256kb/s.

Fanel - THX!

#5 2005-05-28 20:29:17

hctomi
Użytkownik

zbadaj jakie kodeki zostały użyte np. za pomoca programu MediaInfo

#6 2005-05-28 20:56:06

hunterx
Użytkownik

ja mam transferek prawie ze na maxa smile w dobre dni 40-50 prawie kb/s, gorsze 25 -30:p mam neo 512
Z tamtad dzialaja mi wszystkie animce, bezproblemowo, w koncu, inaczej bym nie tlumaczyla, lub nie robila timingow hehe, no i spoko ludki jezor
Jak masz problemy to zainstaluj sobie ffdshow, nowsza versje, ale posiada zbyt duzo kodekow i niektore sie ze soba nie lubia smile_big ale jade na podstawowym zainstalowaniu, bez zmian, i jest wszystko w porzo.
Jesli sie na niego zdecydujesz, to bedziesz musial najpierw wywalic wszystkie inne, jakie uzywasz, takze pozostalosci z rejestru.
A jeszcze lepiej, zalatw sobie program, ktory wabi sie GSpot, albo jeszcze jakis inny, dzieki niemu bedziesz widzial co dany filmek potrzebuje i jakie kodeki obsluguje. Wszystkie takie podobne progsy znajdziesz na http://chip.pl/ smile z pelnym opisem.

#7 2005-05-28 20:58:21

boa
Użytkownik

Fanel...

Podczas instalacji wyskoczył mi komunikat:

Setup: is-ERSTO.tmp - Nie można znaleźć składnika
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono MSVCR71.dll. Ponowne zainstalowanie tej aplikacji może naprawić ten problem.

#8 2005-05-28 22:05:49

Suchy
Użytkownik

Łomatko.. smile_big
Więc tak.. jaki format ma ten plik? Tak jak napisała HunterX sprawdź GSpotem jakim kodekiem został skompresowany obraz.
Jaki KONKRETNIE błąd Ci wyskakuje przy próbie otwarcia w innych playerach.

Natomiast co do napisów w MPC to było o tym już nie raz.. musisz włączyć VMR9 i mieć zainstalowanego DirectX9.
A jeszcze lepiej jest zamiast VMR9 ustawić OverlayMixer a napisy wyświetlac za pomocą VSFilter.

#9 2005-05-28 23:32:15

hunterx
Użytkownik

aaa, widze pelny FULL serwis :DDDD
Oby tylko pomogly te wszystkie rady ;p
Widze tu wszyscy sie do pomocy zawsze rzucaja ^_^

#10 2005-05-29 00:01:38

boa
Użytkownik

Oba, są to zwykłe klipy wideo (avi)
Po otwarciu ich przez GSpot:

1. Beck
Container:
File Type: Ogg Media
Mime Type: application/x-ogg
i tu wlasnie reszta pusta...

2. Trinity Blood (tu akurat duzo wiecej informacji mi pokazuje) - obrazek
gspot.jpg

#11 2005-05-29 14:42:50

Suchy
Użytkownik

1 - skoro kontener to OGM no to nie AVI smile
2 - obrazka nie widać smutny

#12 2005-05-29 21:07:23

Yang
Użytkownik

Jak dla mnie wszystko jest jasne. MPC czyta bo ma odpowiednie splittery więc sobie radzi. Inne playery nie radzą sobię bo to jest OGM bądź MKV a pewnie odpowiednich spliterów brak. A odpowiednie splitery i filtry można zassać stąd. A MPC trzeba ustawić tak jak Suchy mówi i też sobie poradzi.

#13 2005-05-29 21:18:46

Winged
Użytkownik

Hmm to może ja się podepnę pod ten temat i ktoś pomoże. W dziedzinie komputerów jestem strasznie ułomny, więc prosze o powolne i proste tłumaczenie, jesli ktos będzie mniej więcej wiedział jak pomóc, albo jak pokombinować. Problem polaega na tym, że wszystkie anime od KAA moge oglądać tylko w BSplayerze. Każdy inny program tego nie robi, przy czym nie wyskakuje żaden błąd. Dajmy na to bestplayer cały czas pokazuje napis zamkniety, a subedit powiększa okno na maksa, jak to czyni i czarno, czyli film się nie odpala. Nie wiem co robic, zrobiłem tylko to co potrafię, więc instalowałem różne kodeki, jednak to nei pomogło. Prosze o pomoc.:)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#14 2005-05-29 21:33:50

Kilgur
Użytkownik

KAA pack i wszystko powinno dzialac smile

ara ara...

#15 2005-05-29 23:18:31

Yang
Użytkownik

To wygląda na konflikt kodeków. Mówiąc krótko odinstaluj wszystkie a potem zaisntaluj tylko divixa i xvida plus pare filtrów (np te co podałem). Wtedy powinno wszystko działać na każdym playerze. Możesz też spróbować odinstalować wszystko i zainstalować jakiś pack (np k-lite, bądź ffdshowa). Ale to zależy od preferencji. No i możesz też odpalić gspota i zobaczyć ile kodeków próbuje ci to rozkodować. Bo może masz jakiegoś jednego gównianego co bierze sobie priorytet i to on wykrzacza ci wszysko (wtedy może wystarczyć tylko usunięcie jego).

#16 2005-05-30 05:21:27

Kilgur
Użytkownik

jak mialem problemy z filmami KAA zainsalowalem ich codek pack i po sprawie ;>

ara ara...

Stopka forum

© Animesub.info 2024