#21 2006-08-05 14:29:46

fef212
Użytkownik

Odp: My not favorite

Dolacze sie. Explosive Angel czy jak to tam sie pisze. Fabula - dno (schematyczne az do bolu), charaktery postaci - dno (to jakies mieli?), walki - dno (np jakas osmiornica z jarzacymi sie slepiami - bezsens), fanserwis -  dno (osobiscie lubie, ale cycki wylewjajace sie z monitora to juz przesada, zreszta bohaterki tego anime powinny sobie raczej kregoslupy polamac, a nie biegac/strzelac itp.) Az dziw, ze dalem rade tej pozycji i to do samego konca czego bardzo zaluje.

Ostatnio edytowany przez fef212 (2006-08-05 14:54:25)

#22 2006-08-05 14:33:02

shinnek
Użytkownik

Nie wiem co wy macie do Naruto ;/ Wszyscy idą w strone zapychaczy itp. a o odcinkach do ok. 136 nic nie piszecie... Jest to naprawde dobre anime z bardzo fajną kreską, humorem i muzyką i nie wolno pisać, że anime jest kiepskie, bo za długie...bleach ma 90 epsów i jest beznadziejny, bo za długi...

Ale bez offtopu:
To Heart, a czemu? Nie cierpnie romansów, a tu fabuła ciągneła się jak flaki z olejem i nudni bohaterowie -_-

#23 2006-08-05 14:33:44

zergadis0
Użytkownik

Ja nielubię pokemonów (anime, bo nie powiem, karcianka i gra na GB jest całkiem niezła) i wszystkiego co je przypomina. Nie lubię też hentaiów ze scenami hetero i tentacle (czyli prawie wszystkich). A anime które mnie najbardziej do siebie zniechęciło to chyba One Piece - tak badziewnych rysunków to chyba nigdzie jeszcze nie widziałem. Nie przepadam też za Cybersix i Aeon Flux (przyczyna jak w poprzednim).
Co do FMA, to po pierwszych odcinkach też się zastanawiałem czy oglądać to dalej (manga ma dużo lepszy początek niż anime) ale kolejne były coraz lepsze, a cała seria została zakończona rewelacyjnym filmem kinowym.

#24 2006-08-05 14:40:09

cieslak
Użytkownik

air

#25 2006-08-05 14:59:11

xabre
Użytkownik

Pokemony, Digimony i cały ten ich cenzura świat. Słabo mi sie robi jak słucham czasmi poruszajacych tekstów 'Asza' i jego ekipy w czasie kiedy mój młodszy brat oglada bajki[bzdura] Ale o gustach sie nie dyskutuje, komus sie to moze podobac...[shithappens]

#26 2006-08-05 15:00:47

nuito
Użytkownik

Mnie jak narazie tak poważnie odrzuciły serie:
- Kino no Tabi (jak dla mnie strasznie nudna i o co w tym wogóle chodzi[jak mi to ktoś wytłumaczy, mooooże dokończę])
- Ikkitousen (pomomo sporego potencjału historii skopane wykonanie, nie mogłem ścierpieć ciągłego widoku majteczek [choć nie jestem przeciwnikiem Fan-serwisu tu myślałem że zwymiotuję])

#27 2006-08-05 15:26:37

Hatake
Użytkownik

1. Trinity Blood - za swoje "Ojcze" "Ojcze" itp...
2. Ayakashi Japanese Classic Horror - poprostu nie mogę tego zdźierżyć...
3. jasna sprawa Poksy, B-damany, Transformery, Duel Mastersy i inne syfy tego typu.
4. Ergo Proxy - smętne to jakieś;/

#28 2006-08-05 15:52:19

Smoczek
Użytkownik

Na razie anime które mi się nie podobały jest mało - Love Hina i Dragon Ball (kreska mi sie strasznie nie podoba... fabułą też taka nijaka) no i ew. Pokemony czy Digimony.

Ostatnio edytowany przez Smoczek (2006-08-05 15:52:52)

#29 2006-08-05 17:06:07

opcy
Użytkownik

zergadis0 napisał:

Nie lubię też hentaiów ze scenami hetero(?) i tentacle (czyli prawie wszystkich)

Na pewno to słowo miałes na myśli? Z resztą nieważne, co do tentakli to... no cóz jest grópa ludzi którzy to lubią i ja do niej należę jezor

Lista znienawidzonych, czyli tych które oglądałem i się zawiodłem, ogólnie uikam oglądania pozycji które nia mają szans na to by się mi spodobać (shounen Ai, ptworki itd):

Bakuretsu Tenshi - taka fajna kreska i tak skopali...

Arjuna - kapitan planeta był lepszy... a przynajmniej miał swój styl smile_big

Gundam Wing - do dziś zastanawiam się o co w tym anime chodziło

Cluster Edge - postacie i sytuacje działają mi na nerwy i to mimo tego że lubie Steam punka

Fushigi Yuugi- poprostu okazało się że to nie mój klimat

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#30 2006-08-15 23:16:46

Dżibril
Użytkownik

Heh nie było mnie tylko tydzień i tyle tematów odświerzyliście. Heh...
Ktoś powiedział że Love Hina mu sie nie podobała i musze go poprzeć. Humor tam zaprezentowany w ogóle do mnie nie przemawia .
A zakońćzenie Mai Hime było boskie smile

#31 2006-11-20 12:43:59

opcy
Użytkownik

Do grupki nielubianych przezemnie anime właśnie dołaczyło Ikkitousen... fakt nie spodziewałem się wiele po tym anime i zacząłem je oglądać jedynie  dla wzajemnie obdzierajacych się z ubrań panienek jezor, ale miałem nadzieję że jednak czymś mnie zaskoczy.
Anime niczym mnie nie zaskoczyło, zaskoczyło mnie jedynie to jak wielkim zboczeńcem jestem skoro obejrzałem aż 8 odcinków :p.

Naprawdę od tego anime radzę uciekać.

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#32 2006-11-20 12:57:02

desarian
Użytkownik

Pokemony - dla mnie troche za dziecinne.
Banner of the stars - nie wiem czemu ale po obejżeniu pierwszego odcinka stasznie sie zniechęciem do oglądnięcia reszty.
The boy who saw the wind - zasnełem po 10 minutach więc raczej niezbyt było ciekawe.

Ostatnio edytowany przez desarian (2006-11-20 12:58:21)

#33 2006-11-20 13:04:32

Fantazyn
Użytkownik

Blisko dzień temu przypomniano mi (bo w końcu trudno pamiętać anime,które nie przypadło nam do gustu) o anime Guyver. Wg mnie i nowy i stary to okropnie wynudzone anime. Może dwadzieścia lat temu (bo tyle czasu temu powstała pierwsza seria) na kimś robiło wrażenie ucinanie kończyć, bryzgająca krew, wszech ogromna i bezsensowna przemoc a także inne przynudnawe rzeczy (trzeba było się wyżalić). No jakoś ciężko było też przeboleć Gundam Wing.
Ale ogólnie chyba każde anime ma w sobie coś na co można zwrócić uwagę... zawsze to jakiś pomysł i trochę ludzkiej pracy...
Zresztą to dzięki "złym" anime wiemy dlaczego te lepsze są "dobre" : ).

#34 2006-11-20 13:50:55

s0n1c
Użytkownik

Nie ogladam anime, co by mnie nie zainteresowalo.
Ale z tego co widzialem:
- Lain (nie przypadlo mi do gustu, w ogole gardze dementia)
...i to by bylo chyba wszystko.
Oczywiscie poke,digi,karcianki to juz pomijam.
Az zal wymieniac.

KiXBu

#35 2006-11-20 14:46:53

Tkaczu
Użytkownik

Stratos4... takie nudne, że aż się dziwię, że obejrzalem tego 7 epków... wrrr... no i pokemony itd tez mi się nie podobają.

#36 2006-11-20 15:04:16

Zjadacz
Użytkownik

1. Grenadier - boże, ratuj. Nie widziałem NIC głupszego. Najgorsze z najgorszych
2. Naruto - tragedia. Ninja jako banda dzieciaków z których najważniejszy jest najbardziej beznadziejny i jest po prostu debilem do potęgi n-tej. Do tego ciągnące się jak guma do żucia zapychacze które osobiście traktuję jako kpinę  z fanów. Tylko ścieżka dźwiękowa jest ok

"Skazany na zajebistość"

#37 2006-11-20 17:13:24

kensei_satori
Użytkownik

Higurashi xDDDDD
Elfen Lied xDDDDD

Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...

#38 2006-11-20 17:30:03

wariacik
Użytkownik

Samurai Deeper Kyo- jak można było zmarnować taki potencjał: dwie świadomości w jednym ciele, umiejscowienie w ciekawym okresie historycznym, siły nadprzrodzone, a jednak fabuła shithappens. Do tego anmimacje które są bardziej niż nijakie. Jedyne co mi się w tym anime podobało to opening.
Za strate czau uważam oglądanie:
Juuni Kokki (2 połowa),
Ninja Scroll,
Speed Grapher.

#39 2006-11-20 17:39:00

Dżibril
Użytkownik

Speed Grapher był z deczka obrzydliwy , ale widziałem gorsze anime. W tym anime spodobało mi się stworzenie tak maksymalnie zepsutego świata - nie widziałem , żeby ktoś posunął się dalej.

#40 2006-11-20 17:59:56

strusic
Użytkownik

Dżibril napisał:

Speed Grapher był z deczka obrzydliwy , ale widziałem gorsze anime. W tym anime spodobało mi się stworzenie tak maksymalnie zepsutego świata - nie widziałem , żeby ktoś posunął się dalej.

Coś takiego to mnie np. zachęca do ściągnięcia xD

A co do nielubianych anime... Na pewno Naruto i inne tasiemce pokroju Pokemonów...

strusic.pngmalsig2.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024