Nie jesteś zalogowany.
przeciez nikt nie puści na TVP1 "Full Metalla"- to chyba oczyweiscte. jesli juz to trzeba probowac na stacjach, ktore pionkami rządu nie są
A nie lepiej coś, co mogłoby przekonać ludzi do tego że anime jest dobre również dla trochę starszych widzów? Wiem, że FMA nie jest jakąś dziecinadą, ale niektórych już kreska może odrzucić. Jak dla mnie, to już bardziej Noir, Shingetsutan Tsukihime lub Witch Hunter Robin się nadają.
Ja dalej uważam że niema sensu iść z FMA do TVP. Równie dobrze można iść z Bible black do Rydzyka, w końcu jakaś szsansa jest
Odnośnie Anime powiniśmy jednak wybrać inne a przy wyborze ustalić jakieś zasady tak jak dałem przykład. Wybranie np. 2 lub 3 anime też nie jest złe, nie możemy dać za dużo propozycji ale według mnie podanie 3 tytułów jest optymalne. I nawet jak jedno anime zostanie odrzucone to może któreś z 2 pozostałych się spodoba.
Wpadłem w sumie na nowy pomysł. Mamy 2 publiczne stacje Polsat i TV4 które już puszczają anime. Zastanawiam się czy nie można by uderzyć na dwa fronty.
1) Polsat ale nie tyle by dodano anime tylko je zastąpiono. Polsat już od dłuższego czasu puszcza anime więc można by spróbować przekonać ich by po skończeniu obecnej seri puścili to co my chcemy. Czyli po końcu tego co jest teraz puszczono by to co chcemy. Aha jak macie im powiedzieć puście FMA to możecie se darować, chyba że wam wytną 1/3 odcinków z dyrastycznymi scenami. Polsat dobiera anime by oglądało je dużo osub w wieku od 10 lat lub mniej i anime nie może być dyrastyczne.
2) To TV4 tu również puszczają anime tylko tu nie tyle by zamienić już idące a dodać nowe. Starać się ich przekonać że większą oglądalność zdobędą właśnie na anime niż na starszych produkcjach jakie przeważnie puszczają.
A teraz taki przykład, idziemy z petycją do TVP z FMA, pan dyrektor czyta petycje i myśli mogę się zainteresować. Dyrektor ma 30 lat lub więcej i znikomy kontakt z anime. Ogląda sobie kilka odcinków FMA. I teraz mamy taką sytułacje jak w godzinach poranych puścić anime tak dyrastyczne gdy wtedy TVP oglądają przeważnie dzieci w wieku 10 lat i mnie. Odpowiedź: NIEDA Się. Pozatym pan dyrektor zastanawia się co za nienormalni ludzie chcieli takie żeczy puszczać dzieciom ?? Może my jesteśmy jakąś sektą odmieńców z skrzywionom psychiką ??. Przykre ale prawdziwe bo 30 letnia osoba lub starsza nie mająca doczynienia z anime tak właśnie pomyśli o ludziach którzy chcą FMA puszczać dzieciom. Jeżeli taki ma być cel petycji to bezemnie. A jesli anime ma być dla starszych to on też nas oleje bo dla niego anime to bajka a bajki puszcza się dzieciom.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-18 11:05:15)
ludzie nie wazne co ale cos zrobic mozna to nc nie kosztuje a mozna duzo zyskac wiec trza ich meczyc az w koncu puszcza co sie nalezy nam.
Odnośnie Anime powiniśmy jednak wybrać inne a przy wyborze ustalić jakieś zasady tak jak dałem przykład. Wybranie np. 2 lub 3 anime też nie jest złe, nie możemy dać za dużo propozycji ale według mnie podanie 3 tytułów jest optymalne. I nawet jak jedno anime zostanie odrzucone to może któreś z 2 pozostałych się spodoba.
Pierwsze miejsce w uczciwym głosowaniu zajął Fullmetal Alchemist. Większość zagłosowała właśnie na to anime. Tak więc go w głównym stopniu powinna dotyczyć petycja. Mam nadzieję, że Szanowni Forumowicze zgodzą się ze mną.
Jednak jeśli chodzi o pomysł wyboru dwóch innych "alternatywnych" anime, to podoba mi się osobiście ten pomysł bo nie zaszkodzi dodać dwóch "zapasowych" tytułów, jednak oczywiście w głównym stopniu oczywiście będzie nam zależeć na Fullmetal Alchemist. Jeśli chodzi o te dwa inne tytuły, to niech to będą te, które zajęły drugie i trzecie miejsce w głosowaniu. Mam nadzieje, że się ze mną zgodzicie, że tak będzie sprawiedliwie.
Drugie miejsce w głosowaniu zajęło anime: Rouroni Kenshin.
Trzecie miejsce w głosowaniu zajęło anime: One Piece.
Myślę, że dodanie dwóch "zapasowych" anime nie będzie złym pomysłem. Oczywiście i tak w głównym stopniu, chodzi nam o Fullmetal Alchemist, gdyż został on uczciwie wybrany tak więc tego anime w głównym stopniu powinna dotyczyć przyszła petycja.
Jak wam sie podoba taki pomysł?
Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-18 11:41:54)
Jak chcecie FMA to lepiej pisać do TVP Kultura.
Jesli chodzi o inne kanały. To ja do petycji wybrałbym "One Piece" i Yu-Gi-Oh!
Po przeróbce przez 4kids One Piece dostał w Ameryce chyba kategorie wiekową 7 lat.
To mogliby puścić na Polsacie lub TV4.
Ale lepiej żeby pokazali nowe odcinki Yu-Gi-Oh! Jakby ludzie zobaczyli Batlle City to od razu wzrosłaby oglądalność
A fanki szalałyby za Marikiem.
Na TVP 1 lub 2 nie ma co liczyć, bo za dwa dni byłaby pod budynkiem TVP demonstarcja i zdjeliby z anteny po pierwszym odcinku.
A nie lepiej aby dali coś poważniejszego w wieczornych godzinach zamiast dalej przekonywać widzów że anime są dla dzieci? Jak dadzą FMA to już po pierwszym spojrzeniu seria odrzuci starszych widzów (a One Piece to już kompletnie), a tego że potem się robi poważnie nikt już nie będzie brał pod uwagę. Z tych trzech tytułów które wygrały właściwie tylko Rurouni Kenshin się w miarę nadaje.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-08-18 12:26:02)
A nie lepiej aby dali coś poważniejszego w wieczornych godzinach zamiast dalej przekonywać widzów że anime są dla dzieci?
Jak udaci ci śie przekonać 30 letnią osobe że anime to nie bajka to próbuj
Już rodziców mi się udało (wystarczyło pokazać Grobowiec Ĺwietlików, Ghost in the Shell, Gundam Wing, NGE i parę innych anime), to może ich też się będzie dało.
Ktoś niedawno rzucił propozycję, żeby puścili Chrno Crusade. Mój komentarz: fajnie będzie w TV zobaczyć te pikiety obrońców wiary i posłów LPR pod siedzibą telewizji, która to wyemituje
FMA - popieram. Mogą to nawet puszczać o 23:00
Teraz dwie myśli, które mnie odwiedziły podczas czytania tego wątku:
1) TVP1? Hmmm... Myślałbym raczej nad TV4 lub TVN7.
2) Petycja on-line? Wiecie jak ludzie traktują takie petycje? Większą siłę przebicia miała być petycja w formie pisemnej (chociaż jej treść).
Jak zrobią polski dubbing FMA lub... wyemitują to z angielskim dubbingiem... nie no... po prostu nie wiem co zrobię. Chyba się potnę tępą żyletką albo wyemituję telewizor przez najbliższe okno.
Ostatnio edytowany przez Noctis (2006-08-18 12:59:21)
Na Hyperze Hellsinga puścili i się nikt nie czepiał, a chyba Hellsing jest pod tymi względami gorszy od Chrno Crusade, co nie? Aczkolwiek nie spodziewałbym się Chrno Crusade w TVP.
Feniks_Ognia --->>> Przecież anime to bajka.
Ja już wcześniej pisałem żeby petycję skierować do 2 stacji ale można i do 20 jak ktoś chce, ale upierał bym się zeby spróbować przekanać TVP1/2/3 bo każdy ma. Simsonów też puszczali kiedyś w TVP po 22 i co ? a to byla bajka, więc można ich przekonać żeby puścili anime o późnej porze.
I to raczej bajka na dość niskim poziomie .
Na niskim poziomie to są teletubisie
Simpsons to bajka na niskim poziomie...????
Ĺťart?
To nie bajka tylko niezwykle złośliwy i śmieszny na dodatek obraz ameryki i jej problemów.
Mistrzostwo swiata.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Na Hyperze Hellsinga puścili i się nikt nie czepiał, a chyba Hellsing jest pod tymi względami gorszy od Chrno Crusade, co nie? Aczkolwiek nie spodziewałbym się Chrno Crusade w TVP.
Hellsing był na Hyperze za poprzedniej Rzeczpospolitej.
Kurde, kiedyś dawali Family Guya na TV4. Czemu przestali?!
OK. Petycja jest w trakcie pisania Prosiłbym Was uprzejmie o podanie jak najlepszych argumentów, abym mógł je umieścić w petycji. Może to bardzo Nam pomóc.
Prosze jeszcze raz uprzejmie, podajcie jakieś ciekawe argumenty, a ja to wszystko złączę w całość!
Feniks_Ognia --->>> Przecież anime to bajka.
wprawdź w encyklopedii co znaczy to słowo a zaraz zrozumiesz ze wiekszosci anime nie mozna zaliczyc do bajek
Na niskim poziomie to są teletubisie
Na niskim poziomie to masz bajki amerykańskie typu Rambo