Nie jesteś zalogowany.
Skąd wiedziałeś że Miminki to anime.
Sam byłem zaskoczony, gdy się dowiedziałem.Podczas napisów końcowych pisze TV Tokyo
Na AniDB są
Feniks_Ognia napisał:Tak z czystej ciekawości co chcesz osiągnąć tą petycją Saphrony. W sumie wpadłem na jeden pomysł ale musze wiedzieć jaki jest twuj cel w pisaniu petycji. Wybierz odpowiedź:
1) Spopularyzowanie Anime w Polsce w telewizjach publicznych.
2) Chce by puszczono jakąś serie anime w TV, w tym przypadku FMA.Właściwie to bardziej ten pierwszy powód, ale właściwie drugi też.
Jeśli ogulnie chodzi ci o punkt pierwszy to wpadłem na następujący pomysł. Co nam wkońcu szkodzi wysłać tą petycje do różnych telewizji? W sumie nic. Więc ja bym odrazu wysłał petycje do TVP, Polsatu, TV4 i TVN, wymieniam te 4 bo są najbardziej dostępne. Tylko że do każdego z propozycją innego anime i oczywiście tekst petycji odpowiednio dostosowany do danej stacji. Czyli naprzykład pierwsze FMA i TVP, drugie Kenshin i Polsat, trzecie One Piece i TV4, Bleach lub Naruto lub FMP do TVN, ogulnie chodzi o to by nie było że nam 2 stacje jakimś cudem puszczą to samo. Jeśli zrobimy to odrazu to nie trzeba będzie się znów tym bawiź puźniej i nawet jak nam odrzucom to możemy sobie ich systematycznie dręczyć. A czemu nie, w końcu od tego jest telewizja To tak ogulnie.
I tak przy okazji chciałbym się dowiedzieć coś. A mianowicie jak dobrze zrozumiałem to ma być petycja poparta podpisami ludzi, tak? To ja niezbyt sobie wyobraża jak chcesz podpisy zbierać? Bo petycja z 300-500 podpisami jest troche słabo przekonująca. Bardziej by się opłacało to wysłać jako powiedzmy list ogulny/otwarty całego środowiska fanów Mangi i Anime. Odpada nam problem zbiernaia podpisów a można przyjąć że wszystkich fanów M&A jest bardzo bardzo dużo.
To tyle.
Wiesz, anime skierowane do dzieci to już puszcza (Muminki, Pszczółka Maja), więc raczej petycja powinna być skierowana z prośbą o emitowanie pozycji dla trochę starszych widzów.
Próba przekonania ich do puszczania dla starszych ludzi wydaje się mijsją której nawet Ethan Hunt nie podoła. I raczej nie jest dobrym pomysłem, ja niewierze by na dziś dzień taka opcja była możliwa,
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-19 21:24:39)
A teraz taki przykład, idziemy z petycją do TVP z FMA, pan dyrektor czyta petycje i myśli mogę się zainteresować. Dyrektor ma 30 lat lub więcej i znikomy kontakt z anime. Ogląda sobie kilka odcinków FMA. I teraz mamy taką sytułacje jak w godzinach poranych puścić anime tak dyrastyczne gdy wtedy TVP oglądają przeważnie dzieci w wieku 10 lat i mnie. Odpowiedź: NIEDA Się. Pozatym pan dyrektor zastanawia się co za nienormalni ludzie chcieli takie żeczy puszczać dzieciom ?? Może my jesteśmy jakąś sektą odmieńców z skrzywionom psychiką ??. Przykre ale prawdziwe bo 30 letnia osoba lub starsza nie mająca doczynienia z anime tak właśnie pomyśli o ludziach którzy chcą FMA puszczać dzieciom. Jeżeli taki ma być cel petycji to bezemnie. A jesli anime ma być dla starszych to on też nas oleje bo dla niego anime to bajka a bajki puszcza się dzieciom.
To chyba najbardziej sensowna opinia w tym temacie. Podpisać się mogę, ale co to da? FMA nigdy nie zostanie wyemitowane w TVP1.
Tak z innej strony - gdyby petycja została wstawiona na tą stronę petycje.pl to możnaby było za jakis czas, jak już się nazbiera podpisów, wysłać tą samą petycję tyle że w formie listownej, z dopiskiem - "Elektroniczna wersja tej petycji została wystawiona na stronie www.petycje.pl gdzie zdobyła ponad xxx podpisów". Bo niby skąd mamy mieć pewność, że ktoś z TVP przeczyta tą petycję, a tak to zawsze jakiś dodatkowy argument.
To może pomyśleć o jakiś mniej drastycznych anime, które również mogą zainteresować starszych widzów? Np. Beyond The Clouds czy Air.
Ta strona z petycjami raczej nie jest za dobra, tam wiele wpisów nie jest zbyt poważnych. Czy choć jedna taka petycja odniosła sukces??
Ja ogólnie szanse pomysłu FMA w TVP widze jak szanse Bible black w Trwam Ciekawe czy jakby w głosowaniu wygrał hentai to była by petycja z propozycją henatia a to było by boskie
Beyond The Clouds - hmm dobre choć nie widziałem, ale nie widzę przeciwwskazań
Air - hmm to jest za poważny dramat. Pozatym mogą nie zrozumieć oco chodzi w tym anime (ja nie rozumiem).
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-19 23:45:06)
Podczas rozów na IRC'u spotkalem sie ze stwierdzeniem od pewnego czlowieka co ma znajomego w TVP, ze anime Love Hina mialoby bardzo spore szanse. Swoja droga to bardzo dobra romantyczna komedia dla mlodziezy ...
A jeśli chodzi o FMA, to głownie sie tego trzymałem, bo to anime uczciwie wygralo glosowanie, pozatym napisalem, ze jakby ten gatunek nie odpowiadał to dostosujemy sie do wyboru gatunku przez TVP i wybierzemy wspolnie nowe anime z tego gatunku.
PS. Jeszcze jakieś komentarze i korekty odnośnie petycji? Bo nie wiem czy jeszcze coś zmieniać.
Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-19 23:46:26)
Ta strona z petycjami raczej nie jest za dobra, tam wiele wpisów nie jest zbyt poważnych. Czy choć jedna taka petycja odniosła sukces??
Tak, np. petycja do TPSA o zwiększenie limitów.
Co do Love Hiny... a wiadomo, dlaczego miałaby największe szanse? Bo to raczej dość niespodziewany typ... Komedia-romans-ecchi? Choć może... Jeśli ten znajomy ma rację, i rzeczywiście trza uderzać w stronę komedii romantycznych, to może nowe głosowanie?
Ostatnio edytowany przez Dehumanizer (2006-08-19 23:54:18)
Zaraz się pobijecie lub pogryziecie.:D
W Love Hinie za dużo fanserwisu. Wprawdzie jest go dużo mniej niż w mandze, ale jak na wymogi TVP i tak za dużo.
W Love Hinie za dużo fanserwisu. Wprawdzie jest go dużo mniej niż w mandze, ale jak na wymogi TVP i tak za dużo.
Skąd wiesz, jakie są wymogi TVP...? A jeśli ten znajomy ma rację, i patrzyliśmy nie w tym kierunku co trzeba (czyli mniej lub bardziej poważne produkcje, zamiast lekkich komedyjek)?
Podczas rozów na IRC'u spotkalem sie ze stwierdzeniem od pewnego czlowieka co ma znajomego w TVP, ze anime Love Hina mialoby bardzo spore szanse. Swoja droga to bardzo dobra romantyczna komedia dla mlodziezy ...
A jeśli chodzi o FMA, to głownie sie tego trzymałem, bo to anime uczciwie wygralo glosowanie, pozatym napisalem, ze jakby ten gatunek nie odpowiadał to dostosujemy sie do wyboru gatunku przez TVP i wybierzemy wspolnie nowe anime z tego gatunku.
PS. Jeszcze jakieś komentarze i korekty odnośnie petycji? Bo nie wiem czy jeszcze coś zmieniać.
A jakby wygrało Bible Black też byś się go trzymał ?? Nie mówię że FMA jest jakieś całkowicie straszne ale jak na pierwszy raz to nie jest dobry wybór. Sądzę że skończy się tak jak opisałem w przykładzie z dyrektorem. Najpierw trzeba zachęcić potem wybierać coraz śmielej. To tak jak z nauką pływania, jeśli rzucimy się na głęboką wodę to utoniemy lecz jeśli powoli będziemy uczyć się pływać na płyciźnie to w dłuszym okresie czasu będziemy mogli wypłynąć na głęboką wodę. Według mnie FMA to głęboka woda na której zatoniemy. Wedug mnie nasza propozycja powinna być bardziej dobrana do realiów w jakich żyjemy. Jeśli zrobimy złe wrażenie FMA to można dać se spokój z TVP a jeśli zrobi się dobre wrażenie to kto wie, może za kilka lat nawet Elfen Lied nam przejdzie. Taktyki które mają przynieś efekt od razu często są dobre tylko na 5 min, działanie długo falowe choć wolniejsze w efekcie końcowym jest o wiele lepsze. Jak na dziś FMA to raczej strzał do własnej barmaki, no ja se tego kurcze nie mogę wyobrazić. Jak to przejdzie to składam petycje do TV Trwam o Bible Black
Love Hina jest pogodnym anime choć boje się trochę o to eichi by go nie wycieli ale ogulnie propozycja fajna. Jak komedia romantyczna to według mnie School Rumble bije wszystko na głowę lub wybierz jakiś shounen typu Naruto, Bleach, Kenshin, One Piece.
Już mi się nie chce pisać nic więcej. Cokolwiek postanowisz życzę powodzenia.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-20 07:40:49)
Hmm... A co z np. Ah! My Goddess albo Fushigi Yuugi? Albo Fruits Basket? Rzeczywiście, komedia z domieszką romansu to może być to.
Sądzę(pewnie nie tylko ja), że FMA wygrało, bo się ludziom najbardziej podoba, a nie dlatego że byłoby najlepsze do wyemitowania na początek. Zgodzę się ze stwierdzeniem, że to wybrane przez nas anime powinno się nadawać także dla młodszych widzów. A w FMA są sceny troche zbyt brutalne jak na takiego 8-latka(a zwłaszcza w przekonaniu jego rodziców którzy byćmoże oglądali by to anime wraz z nim.
Feniks zboku ^_^ tobie only bible black ?XD dobraa ja nie ogladalem FMA wiec sie nie wypowiem duzo ale jestem za Love hina to nawet spokojny momentami smutne acz kolwiek wesole anime ktore kazdemu pujdzie pod gust ^_^
FMA wygrało uczciwie, w petycji jest napisane, że jakby ten typ anime nie odpowiadał Telewizji Polskiej to możemy później im podać inny tytuł. Wiem, że może być ciężko z wyemitowaniem FMA, no ale jak sie nie uda to wytypujemy inne anime ta jak jest napisane w petycji. Więc sądzę, że nie ma się co dłużej rozłazić nad tym tematem.
Chciałem się jeszcze tylko zapytać czy wprowadzili byście jeszcze jakieś zmiany natury językowej do obecnej petycji, jeśli wszystkim odpowiada stylistyka językowa to sądzę, że już za kilka dni można tą petycję "uruchomić".
Jeśli macie jeszcze inne pomysły to proszę śmiało też pisać.
Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-20 10:51:23)
No cóż w takim wypadku życzę powodzenia, ale FMA jako anime które pójdzie na pierwszy ogień - to w takim razie w TVP nie doczekamy się anime, bynajmniej nie puszczanego codziennie/cotygodniowo. A już napewno w tym dziesięcioleciu. W swoim pierwszym poscie w tym temacie przytoczyłem moim zdaniem najsensowniejszy komentarz do tego tematu.
[cytuj="~Feniks_Ognia"]A teraz taki przykład, idziemy z petycją do TVP z FMA, pan dyrektor czyta petycje i myśli mogę się zainteresować. Dyrektor ma 30 lat lub więcej i znikomy kontakt z anime. Ogląda sobie kilka odcinków FMA. I teraz mamy taką sytułacje jak w godzinach poranych puścić anime tak dyrastyczne gdy wtedy TVP oglądają przeważnie dzieci w wieku 10 lat i mnie. Odpowiedź: NIEDA Się. Pozatym pan dyrektor zastanawia się co za nienormalni ludzie chcieli takie żeczy puszczać dzieciom ?? Może my jesteśmy jakąś sektą odmieńców z skrzywionom psychiką ??. Przykre ale prawdziwe bo 30 letnia osoba lub starsza nie mająca doczynienia z anime tak właśnie pomyśli o ludziach którzy chcą FMA puszczać dzieciom. Jeżeli taki ma być cel petycji to bezemnie. A jesli anime ma być dla starszych to on też nas oleje bo dla niego anime to bajka a bajki puszcza się dzieciom.[/quote]
Ale i tak to nie ja decyduję
FMA wygrało uczciwie, w petycji jest napisane, że jakby ten typ anime nie odpowiadał Telewizji Polskiej to możemy później im podać inny tytuł. Wiem, że może być ciężko z wyemitowaniem FMA, no ale jak sie nie uda to wytypujemy inne anime ta jak jest napisane w petycji. Więc sądzę, że nie ma się co dłużej rozłazić nad tym tematem.
Chciałem się jeszcze tylko zapytać czy wprowadzili byście jeszcze jakieś zmiany natury językowej do obecnej petycji, jeśli wszystkim odpowiada stylistyka językowa to sądzę, że już za kilka dni można tą petycję "uruchomić".
Jeśli macie jeszcze inne pomysły to proszę śmiało też pisać.
Noi co z tego że możesz im podać inny tytuł? Musisz paczeć z drugiej strony. Jeśli pan Dyrektor TVP (raczej poważny człowiek) zrazi się FMA to każdą twoją kolejna petycje bez czytania wywali do kosza na śmieci. Nawet ci nieodpowie albo wyśmieje że jesteś niepoważny i dziecinny. Więszkość starszych osób uważa że żeczy typu anime są dla dzieci. Smutne ale prawdziwe i żadko którego udaje się nawrócić. W sumie mi to zwisa bo anime oglądam sobie na PC.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-20 13:36:41)
Może niech zaczną od Grobowca Ĺwietlików, to odrazu przekonają do anime pół Polski .
BĹagam tylko nie Grobowiec Ĺwietlików, wszystko byle nie to...