#141 2006-08-20 13:18:26

Rafcik_PL
Użytkownik

Odp: Zakładamy petycję ???

Feniks_Ognia napisał:

Noi co z tego że możesz im podać inny tytuł? Musisz paczeć z drugiej strony. Jeśli pan Dyrektor TVP (raczej poważny człowiek) zrazi się FMA to każdą twoją kolejna petycje bez czytania wywali do kosza na śmieci.

Dokładnie o to samo mi chodziło smile

Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2006-08-20 13:18:40)

#142 2006-08-20 13:26:06

Dehumanizer
Użytkownik

Rafcik_PL napisał:
Feniks_Ognia napisał:

Noi co z tego że możesz im podać inny tytuł? Musisz paczeć z drugiej strony. Jeśli pan Dyrektor TVP (raczej poważny człowiek) zrazi się FMA to każdą twoją kolejna petycje bez czytania wywali do kosza na śmieci.

Dokładnie o to samo mi chodziło smile

Podpisuję się pod tym... Sam przyznaję, że głosowałem za FMA, ale nie spojrzałem na to od strony, że może to zrazić TVP do anime... Dlatego teraz twierdzę, że rzeczywiście, najlepiej powoli, najpierw lekkie pozycje.

#143 2006-08-20 13:35:14

Feniks_Ognia
Użytkownik

Uważam zato że ta petycja powinna mieć jakiś większy sens niż to że ja chce oglądnąć to anime. Powinna ona mieć na celu promowania anime w rosądny sposób. Bo prawde mówiąc każdą serie można sobie oglądnąć na PC i każdy fan FMA może sobie to w kółko oglądać. I dla tego właśnie tak się męczyłem by dać inne anime, chciałbym by panowie z TVP przekonali się do anime i zainteresowali tym. A nie zrazili do całego środowiska i tego typu żeczy, oczywiście tak nie musi być ale jest to najbardziej prawdopodobne. Powinniśmy stopniowo starać się spopularyzować anime. A nasze działania powinny mieć na celu wysze dobro.

Odrazu można by zrobić petycje do Polsatu i TV4. Do Polsatu o wyemitowanie ambitniejszego anime niż jest teraz a do TV4 z prośbą o zwiększenie emisji anime przez dodanie nowego tytułu.

#144 2006-08-20 13:46:19

Saphronay
Użytkownik

Macie rację ... Tylko, że głosowanie należałoby rozpocząć od początku cholera deprecha no i trzeba by ustalić jakieś kryteria wyboru, a nie wiem czy Szanownym Forumowiczom spodoba się nowe głosowanie. Ale osobiście uważam, że wybór innego anime faktycznie może się bardziej przysłużyć naszej sprawie. Głównie dlatego trzymałem się FMA, bo ono wygrało głosowanie wieć starałem się być w tym konsekwentny.

OK. Więc jeśli ma zostać przeprowadzone nowe głosowanie, trzebaby ustalić nowe kyteria wyboru, a sam nie jestem w stanie wszystkiego powymyślać.

Druga sprawa: Mam nadzieję, że nikt z Szanownych Forumowiczów, którzy głosowali za FMA nie zrażą się co do mojej osoby, z powodu tego, że musiałoby powstać nowe głosowanie. No ale poważnie rzecz biorąc doszedłem do wniosku, że lepiej stopniowo oswajać Telewizję Polską z Anime niż po prostu spaprać coś na samym starcie.

Tak więc możemy ustalać zasady nowego głosowania, chciałbym się jeszcze zapytać Szanownych Forumowiczów, czy nie będzie to nikomu przeszkadzać, ale sądzę, że nie powinno bo przecież głosowanie jest dobrowolne.

Albo też po prostu możemy z tym skończyć.

A jakie jest Wasze zdanie?

Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-20 13:49:55)

#145 2006-08-20 14:02:34

Dehumanizer
Użytkownik

Z petycji nie rezygnować, jeśli jest szansa na powodzenie, a i tak właściwie nic nie stracimy w razie niepowodzenia, to dlaczego tę szansę odrzucać?

Ja bym szedł za Love Hinopodobnymi, czyli komedie, mile widziane romantyczne. Czyli dozwolone propozycje z takiego właśnie zakresu.

#146 2006-08-20 14:04:14

Saphronay
Użytkownik

Dehumanizer napisał:

Z petycji nie rezygnować, jeśli jest szansa na powodzenie, a i tak właściwie nic nie stracimy w razie niepowodzenia, to dlaczego tę szansę odrzucać?

Ja bym szedł za Love Hinopodobnymi, czyli komedie, mile widziane romantyczne. Czyli dozwolone propozycje z takiego właśnie zakresu.

Osobiście też bym był za tego typu gatunkiem. Masz rację, nic na tym nie stracimy, a zyskać można:) Cóż, potrwa to troche dłużej, ale spróbować zawsze można smile

Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-20 14:05:26)

#147 2006-08-20 14:27:14

Feniks_Ognia
Użytkownik

Hmm niema z czego rezygnować. Zróbmy nowe głosowanie oparte na zasadach i rozszeżmy je na kilka stacji by nie trzeba było robić tego potem od nowa. Czyli ustalmy odrazu propozycje anime do kilku TV.

Głosowanie:
Ogulnie odrzuca się od głosowania tytuły typu: Hentai, Eichi, Dramat (Mogą być wyjątki od Dramatu), Psychiczne, Ze scenami Dyrastycznie brutalnymi.

TVP

Zacznijmy od tego że należy się przyjżeć telewizji do której będziemy pisać petycje i zobaczyć co ona puszcza. TVP swoją oglądalność kieruje w strone mniejszych telewidzów i my musimy się do tego dostosować. Czyli naszym najlepszym atutem będzie komedia romantyczna lub coś letkiego z wątkiem pouczającym i z minimum brutalności.

np:
Oh My goddess - Seria będąca komedią romantyczną a na dodatek ucząca że należy być dobrym i uczynym. Można ją puścić 2 latkowi i 50 latkowi. Wedug mnie ideał dla TVP nie ma się o co przyczepić.

Hikaru no Go - Anime też dość dobre, poczuczające, ambitne, też dobra propozycja

I właśnie takich seri lub podobnych nam potrzeba.

Polsat
W tym przypadku nie będzie nam chodzić o puszczenie anime lecz o wyemitowanie jakieś popularnej i lepszej seri.

Tu sytułacja jest już inna, telewizja Polast puszcza już anime od dłuższego czasu. Ich odbioracami nie są w większości małe dzieci. Dodatkowow stara się ona wybierać w miare popularne tytuły. Awięc nasz wybór powinien paść na anime typu: Shounen, super moce, mechy. Czyli tytuły typu Bleach, Kenshin, One Piece, Naruto, FMP ale również nie powinismy iść w dyrastyczność.

Jeżeli weźmiemy pod uwage serie jakie były puszczane: Bale Blade, Polemony, Yu-Gi-Oh, Sailor Moon - To właśnie w tytułach podobnych do tych upatrywał bym szanse, lecz bardziej ambitnych tak jak wymieniłem wyżej.

TV4
Tu zato o zwiększenie ilości anime przez puszczanie dodatkowej seri.

Tutaj dowolność od Komedi do Shounenów ale zachowując ogulne kryteria wykluczające.

TVN - to telewizja raczej anty A&M i dałbym sobie spokuj z nią.

Wybrałem te stacje bo są najbardziej dostępne ale można dać do większej ilości TV.

Jesli chodzi o to dla czego kilka petycji naraz to głównie dla tego by nie trzeba było zachęcać kolegów znajomych do popierania petycji po kilka razy. Poprosi się go raz by poświęcił 20 sec więcej i wpisał się na 3-4 petycje. Pozatym to może miec lepszy efekt.

To tyle.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-20 18:01:20)

#148 2006-08-20 15:14:38

dark2star
Użytkownik

ja proponuje "hikaru no go" "dear boys" i tym podobne anime na poczatek smile

#149 2006-08-20 15:19:20

dark2star
Użytkownik

serie typu love hinopodobne moga sie nie spodobac naszej polskiej telewizji z powodu skapo ubranych dziewczynek a pragne zauwarzyc ze pokazywanie majteczek juz w bragon ball zostało dosc ostro ocenione smutny a szkoda bo love hina jest całkiem fajna seria

ok smile

Ostatnio edytowany przez dark2star (2006-08-20 15:27:55)

#150 2006-08-20 15:22:34

Psychopata
Użytkownik

A ja proponuje, żebyś zaczął edytować posty. A nie pisał nowy.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-08-20 15:23:20)

#151 2006-08-20 15:29:03

Dehumanizer
Użytkownik

dark2star napisał:

serie typu love hinopodobne moga sie nie spodobac naszej polskiej telewizji z powodu skapo ubranych dziewczynek a pragne zauwarzyc ze pokazywanie majteczek juz w bragon ball zostało dosc ostro ocenione smutny a szkoda bo love hina jest całkiem fajna seria

A czytałeś wcześniejsze posty? I pragnę zauważyć ciekawą rzecz - TVN się czepiał tyłka Bulmy... bo mógł. Co taki jpf czy kto tam to wydaje może im zrobić? Ale już oczerniać TVP się nie odważą, bo może coś zrobić, i to sporo...

Saphronay napisał:

Podczas rozmów na IRC'u spotkalem sie ze stwierdzeniem od pewnego czlowieka co ma znajomego w TVP, ze anime Love Hina mialoby bardzo spore szanse.

Nawet mimo tego, że to informacja raczej niezbyt wiarygodna, to we wszystkim może być ziarno prawdy... Punkt zaczepienia mamy w każdym razie.

Ostatnio edytowany przez Dehumanizer (2006-08-20 15:32:05)

#152 2006-08-20 15:33:52

zergadis0
Użytkownik

School Rumble mogliby dać smile_lol.

#153 2006-08-20 15:44:56

Feniks_Ognia
Użytkownik

zergadis0 napisał:

School Rumble mogliby dać smile_lol.

Hmm jestem za ale nie do TVP, jednak to jest zbyt zwariowane anime. Lecz np. petycja do TV4 z School Rumble o TAK smile

#154 2006-08-20 15:49:41

kingston
Użytkownik

Najważniejsze to zrobić dobre wrażenie, a tutaj zdecydowanie siłę przebicia znajdzie Elfen Lied lub Higurashi no Naku Koro ni smile_big Już będąc poważnym zgodzę się z zergadis0'em i powiem, że pomysł z wyemitowaniem School Rumble faktycznie jest jak najbardziej na miejscu, oglądalność z pewnością będzie wysoka smile

#155 2006-08-20 16:43:48

Tkaczu
Użytkownik

Feniks_Ognia napisał:

Polsat
W tym przypadku nie będzie nam chodzić o puszczenie anime lecz o wyemitowanie jakieś popularnej i lepszej seri.

Tu sytułacja jest już inna, telewizja Polast puszcza już anime od dłuższego czasu. Ich odbioracami nie są w większości małe dzieci. Dodatkowow stara się ona wybierać w miare popularne tytuły. Awięc nasz wybór powinien paść na anime typu: Shounen, super moce, mechy. Czyli tytuły typu Bleach, Kenshin, One Piece, Naruto, FMP ale również nie powinismy iść w dyrastyczność.

Jeżeli weźmiemy pod uwage serie jakie były puszczane: Bale Blade, Polemony, Yu-Gi-Oh, Sailor Moon - To właśnie w tytułach podobnych do tych upatrywał bym szanse, lecz bardziej ambitnych tak jak wymieniłem wyżej.

No wlasnie zgadzam sie z tym co napisal Feniks Ognia. Wedlug mnie Polsat jest ta telewizja, ktora najpredzej pusci anime. I uwazam tez, ze Naruto bylby odpowiednia seria dla tej stacji. W Bleach moim zdaniem za duzo krwi, a OP, FMP i Kenshina nie ogladalem. Wiec petycje do Polsatu skierowalbym wlasnie w strone wyemitowania Naruto.
A pomysl, zeby wyslac kilka petycji rowniez uwazam za trafny. Nikomu nic sie nie stanie jezeli podpisze 3 albo 4 petycje zamiast jednej. I w ogole zeby zebrac wiecej glosow mozna wypromowac ta petycje. Wystarczy jakby webmasterzy swoich stron o M&A dali linki albo jakies newsy powiadamiajace o takich petycjach. To by byl dobry sposob aby zebrac wieksza ilosc glosow.

#156 2006-08-20 16:47:52

Starfox
Użytkownik

Osobiście uważam, że źle kombinujecie odnośnie tej petycji(oprócz ~Feniks_Ognia).
Przede wszystkim do anime ,które ma być puszczane; telewizja musi mieć łatwy dostęp do odpowiednich licencji. Z tego powodu odpadają anime, które nie są zlicecjonowane na zachodzie(lub są od niedawna np. School Rumble).

Ostatnio edytowany przez Starfox (2006-08-20 17:04:23)

#157 2006-08-20 16:48:22

pa3cja
Użytkownik

a moze poprostu, "Grobowiec Świetlików" na poczatek co? albo "W krainie Bogów"

#158 2006-08-20 17:02:31

zergadis0
Użytkownik

Starfox napisał:

Osobiście uważam ,że zle kombinujecie odnośnie tej petycji(oprócz ~Feniks'a_Ognia).
Przedewszystkim do anime ,które ma być puszczane telewizja musi mieć łatwy dostem do odpowiednich licencji(czy jak to tam się zwie). Z tego powodu odpadają anime ,które nie są zlicecjonowane na zachodzie(lub są od niedawna np.School Rumble).

Łee, a ja już myślałem że może dadzą The Melancholy Of Haruhi Suzumiya. Gdyby się dało to jakby pomyśleli jeszcze o zleceniu jakiemuś wydawnictwu wydania w tym samym czasie książek z tej serii, byłby hit murowany.

#159 2006-08-20 17:24:35

Dehumanizer
Użytkownik

zergadis0 napisał:

Łee, a ja już myślałem że może dadzą The Melancholy Of Haruhi Suzumiya. Gdyby się dało to jakby pomyśleli jeszcze o zleceniu jakiemuś wydawnictwu wydania w tym samym czasie książek z tej serii, byłby hit murowany.

Oczywiście, hit byłby... ale nie w polsce. Już o piekielnie drogiej licencji na ten, bądź co bądź, hit w japonii nie wspominam...

pa3cja - filmy IMO odpadają, przeleci i nie ma, powinna być jakaś seria, by dana stacja mogła zobaczyć, czy przyciąga to widzów, czy nie. Jeśli z każdym odcinkiem byłoby więcej widzów, to widzieliby, że coś w tym jest, i że można spróbować z kolejną serią itd. Efekt domina.

Pomysł z wysłaniem kilku petycji do kilku stacji z kilkoma różnymi tytułami jest dobry, jestem ZA.

#160 2006-08-20 17:57:14

Feniks_Ognia
Użytkownik

zergadis0 napisał:
Starfox napisał:

Osobiście uważam ,że zle kombinujecie odnośnie tej petycji(oprócz ~Feniks'a_Ognia).
Przedewszystkim do anime ,które ma być puszczane telewizja musi mieć łatwy dostem do odpowiednich licencji(czy jak to tam się zwie). Z tego powodu odpadają anime ,które nie są zlicecjonowane na zachodzie(lub są od niedawna np.School Rumble).

Niewidziałem tego anime ale mam pierwszy epizod i powiem że mnie letko wgieło, czytałem że reszta jest już inna.

Nas licencja nie obchodzi to już jest działka Telewizji my możemy zaoferować tłumaczenie jakie posiadamy jeśli chcą ale nie możemy robić wszystkiego za telewizje. Pozatym jak w Polsacie puścili Pokemony, to było to w czasach ich największej popularności więc na pewno licencja nie jest taka straszna.

Co do Anime to jak pisałem w zależności do której telewizji piszemy mamy różny wybór. Największa swoboda wedug mnie mamy wybierając anime do TV4 i tu można się na różne żeczy zdecydować nawet bardziej wariackie jak School Rumble.

W Krainie Bogów - Dobre sympatyczne i miłe.

Co do Grobowca Świetlików to nie jako propozycje (troche za ciężkie chyba) ale pod koniec naszej petycji można dodać że w Japoni anime kręci się również dla dorosłych a scenariusze tych anime nie raz są lepsze od wielu filmowych. Oprócz tego da się jeszcze jako przykład GitS i jeszcze jednego anime. I dopisze że gdyby na tych scenariusza kręcono filmy to pewnie dostawały by oskary.

Teraz narazie powiniśmy ustalić zasady nowej ankiety by Saphronay mógł ją przeprowadzić. Napisz Saphronay co ty o tym sądzisz i jakie wedug ciebie powinny być kryteria.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-20 18:24:22)

Stopka forum

© Animesub.info 2025