Nie jesteś zalogowany.
yol
Wiem że temat może się wydawać strasznie głupi ale co tam ^^
Wpadłem na pomysł żeby załozyć nową grupę tłumaczącą anime , ale chciałbym żeby ta grupa tłumaczyła TYLKO anime o sporcie, ponieważ jest bardzo mało osób które tłumaczą ten rodzaj anime, a uważam że anime te jest najlepsze ze wszystkich ^^ ( ale to moje zdanie ) Ogladałem nawet sporo anime tego typu i mogę powiedzieć że w każdym jest sporo śmiechu, rywalizacji, głupot( w dobrym znaczeniu tego słowa ) i przeważnie jest śmieszna kreska :)Więc jak ktoś jest chętny do założenia nowej grupy to pisać
Jest sporo anime które nie zostały przetłumaczone np: Slam Dunk(koszykówka), Whistle(piłka nożna) czy może Eyeshield a uważam że są bardzo dobre i przetłumaczenie ich uszczęśliwi wielu ludzi a bym zapomniał o Hajime no ippo
Więc jak ktoś lubi anime o sporcie i chciałby przetłumaczyć pare serri to pisać
pozdr
coz, ja wlasnie sie zabralem za Eyeshield'a. A co sie tyczy tlumaczen to jest taki maly problem, ze za tlumaczenia powinny sie brac osoby ktore orientuja sie na danym sporcie, bo inaczej sie czlowiek troche meczy ze slownictwem (nie mam pojecia o futbolu amerykanskim i jest troche ciezko). Ale fakt faktem mozna by zalozyc jakas taka grupe. A do anime sportowych dodam jeszcze codowna serie o baseballu MAJOR 2 sezon (za ciezko clownictwo jak dla mnie )
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
no właśnie anime o sporcie jest takie cool ja tłumacze anime o boksie Hajime no Ippo i też były problemy ze słownictwem ale troche poszukałem i sie pytałem i jakos daję rade ^^
SD mamy w planach i mamy do tego źródła ale HnI można by oglądąć w PL jeśli będą dobrze tłumaczone
gdzie Suchy w PL ??
szkoda że nikogo nie ma chętnego
Jakbym się nie zawalił projektami, to bym się na coś takiego pisał... jeśli nie umrze to śmiercią naturalną, można coś będzie pomyśleć, ale dopiero od drugiej połowy września.
cool ^^ może do tego czasu będzie więcej osób ^^