Nie jesteś zalogowany.
Oczywiscie REC mogliby puscic
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2006-08-21 20:27:20)
Black Lagoon mogą zapuscić albo Fate/Stay Night
Suzuka
Ale teraz takie pytanie co dalej jak się skończy głosowanie?
Petycja do Tv?
I jeszcze jedno. Tak jak przypuszczałem, większość z wymienianych tu serii to wyraz sympatii do danego tytułu, a nie realne spojrzenie na sprawę (jeśli takowe w ogóle jest możliwe w tym przypadku).
Ah! My Goddess ma jako takie szanse.
Jednym z argumentów jest to, że przy piosence z openingu palce maczali Polacy:)
Edit:
Bezapelacyjnie jakiegoś długiego tasiemca... One Piece i nic innego
One Piece nigdy w PL TV! Nie chcę dożyć dnia, w którym zobaczę to anime ocenzurowane...
Ostatnio edytowany przez Starfox (2006-08-21 20:47:06)
Ja podałem tytuł jaki jeszce nie oglądałęm a chciałbym go zobaczyć
Ostatnio edytowany przez Jmi (2006-08-21 20:35:49)
Ja podałem tytuł jaki jeszce nie oglądałęm a chciałbym go zobaczyć
I właśnie o tym pisałem. Każdy bierze tu bardziej pod uwagę gust niż realne możliwości. Ale żeby nie być jakimś pesymistą to ja obstawię Hikaru no Go - seria dość stara, choć popularna na świecie (co pewnie dyskwalifikuje ją finansowo).
Oczywiscie REC mogliby puscic
REC? Przecież to jest tak krótkie, że szkoda pisać petycję... Jakąś dłuższą serię powinni puścić.
EDIT. Hikaru no Go mogłoby być:P
Ostatnio edytowany przez czacha222 (2006-08-21 20:51:14)
wedlug mnie to ah! my goddes bedzie dobre:)
ej ej ej gdzie w LH widzicie ecchi ? fajna komedia i to nawet bez ecchi ? powariowaliscie?
LH ecchi .....ehhh...... zal
Ostatnio edytowany przez Mavet (2006-08-21 20:56:13)
Hmm najgorszy problem bedzie z lektorem moim zdaniem .. ale no cóż wierze w códa i to są moje typowania:
BECK - o muzyce o ile pamiętam to mega złych scen niebylo tam moze bujka czy cos a naprawde fajny klimat.
Ah my goddess - idealne moim zdaniem.
mini goddess - to by było także na miejscu ale niestety odcinek trwa zaledwie 6 minut.
Futakoi - tez moze być.
Ouran high school host club - ale niewiem czy już sa wszytkie epki.
Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu - chociaż to troche przerażające jest.
Shuffle - to było by dobre.
Suzuka - też pasuje i dość długie.
My hime i My otome - ale to w ostateczności.
Wszytkie są o pierdołach bo takie by sie na początek najbardziej nadawały...
Podałem kilka tytułów bo zawsze lepiej wybierać.
Ostatnio edytowany przez Arnimag (2006-08-21 21:07:19)
Love Hina, całkiem przyjemne i wcale duzo ecchi nie ma
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
I jeszcze jedno. Tak jak przypuszczałem, większość z wymienianych tu serii to wyraz sympatii do danego tytułu, a nie realne spojrzenie na sprawę (jeśli takowe w ogóle jest możliwe w tym przypadku).
Każdy z nas wie, że polskie realia nigdy nie przedstawiały się jakoś optymistycznie, ale przecież nic na tym nie stracimy jeśli spróbujemy, a zyskać możemy. Tak więc nie ma co odrazy załamywać rąk.
Pozdrawiam.
Mój typ co do głosowania: Ah! My Goddness, Hikaru No Go
Suzuka albo Tsubasa Chronicle
HIKARU NO GO
Widziałam tylko 1 odcinek i bardzo chciałabym to zobaczyć...
Hungry Heart Wild Striker by się nadawało. No i Beck.
a ja bym głosował za takim tytułem jak: "Hungry Heart - Wild Striker" Anime o piłce nożnej, bardzo zabawne i jestem pewien, że widzowie go polubią [ma 52 odcinki]
a teraz złamię zasady
proponuję również "Bleach'a" - bo skoro Dragon Ball stał się wielkim hitem i nawet teraz każdy [no prawie] go lubi i mile wspomina, to i Bleach może nim zostać
[na poparcie Bleach'a powiem tylko jedno: są w nim super-bohaterowie ]
a co do telewizji, to myślę, że podobne petycje można wysłać zarówno do TVP, Polsatu, czy TVN'u [ten ostatni nie emituje programów dla dzieci, ale mamy przecież TVN7] i w każdej można zmienić proponowane anime [to zwiększy nasze szanse na zobaczenie anime w TV "ogólnodostępnej"]
Edit: wyprzedził mnie @lb333
Ostatnio edytowany przez Shima8 (2006-08-21 22:22:41)
Suzuka chyab nie za bardzo bo jest tam troche scen dla troche starszych:) zagłosuję na Ah! my goddnes (choc nie ogladalem:P)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-08-21 22:35:49)
Może i to ma małe szanse, może bardzo małe, ale zawsze trzeba spróbować, żeby potem nie było, że wogóle nic nie próbowalismy.
A moje typy to:
Ah! My Goddness, Hikaru No Go
Nie widziałem jeszcze tych tytułów, wiec chętnie je w TV obejżę.
Ja głosuje na:
Ah My Goddess
Ewentualnie popieram również:
Hikaru no Go, Suzuka,
To samo można było zrobić w tamtym temacie :/ Potem wybrany zostanie tytuł i kolejne głosowanie :/ Imho i tak nic z tego nie będzie. Szanse by były jeśli bylibyście w stanie udowodnić jakiejkolwiek stacji, że BĘDZIE SIĘ TO IM OPŁACAĆ!!! Teraz w najlepszym wypadku odpowiedzą wam na petycję, ale wydaje mi się, a jestem wręcz przekonany, że po prostu zleją to jako zwykły spam. Bądźcie realistami.
Jeśli chodzi o tv publiczną to o anime możemy pomarzyć (nie będę tego rozwijał, bo nie chcę znów wchodzić na tematy polityczne), a stacje prywatne liczą kasę. Tak jak pisałem, jeśli udowodnicie, że im się to opłaci to z pewnością dostaniecie anime jakiego tylko zapragniecie.
1) Uno kryteria wyboru zostały wprowadzone by żaden fanatyk w LPR który pracuje w TVP nie powiedział mi że anime jest złe bo brutalne, głupie, wulgarne itd. Pozatym Telewizja publiczna jest dla ludzi a nie polityków, miej więcej wiary!! Uważam że może zostaniemy zaskoczeni pozytywnie przez TVP. I prosze nas nie dołować, może nie mamy za wielkich szans ale nie trzeba nam przypominać
2) Co do Telewizji nie publicznej, to chce zwrucić twoją uwage na Polsat i Pokemony, wyświetlano je w czasie największego sukcesu i zabulono nie mała kase. Puki co robimy głosowanie dla TVP lecz potem mamy zamiar zrobić dla Polastu jak już zrobimy wszystko z TVP. W Polsacie nie będziemy prosić o wyemitowanie anime bo na polsacie już jest a o wyemitowanie bardziej ambitnej i popularne seri jaką wybierzemy. Ale to nie jest wątek o tym.
Nie kontynuujmy tej rozmowy w tym wątku tylko ewentualnie w "ZAKŁADAMY PETYCJĘ ???" gdyż tu mamy głosować.
UPRASZA SIĘ O GŁOSOWANIE I OGRANICZENIE DYSKUSJI DO PROPOZYCJI JAKIE SIĘ DAJE.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-21 23:47:51)