Nie jesteś zalogowany.
Ja mam taka propozycje zrobienie własnej tv!! Nie oszukujmy sie zadna stacja nie wezmie sie na zrobienie tv anime.Złózmy pismo do KRRTV na zrobienie anime ale jest jeden minus trzeba uzbierac pieniadze na przedsięwzięcie kazdy musiał cos włozyc to nie jest takie proste owszem ale cos musimy zrobic nie mozemy czekac wiecznie.To jest moja propozycja jesli ktos sie nie zgadza z moja opinią to przyjmie do wiadomosci. Czekam na wasze propozycje.
pozdowiam :-)
Ja mam taka propozycje zrobienie własnej tv!! Nie oszukujmy sie zadna stacja nie wezmie sie na zrobienie tv anime.Złózmy pismo do KRRTV na zrobienie anime ale jest jeden minus trzeba uzbierac pieniadze na przedsięwzięcie kazdy musiał cos włozyc to nie jest takie proste owszem ale cos musimy zrobic nie mozemy czekac wiecznie.To jest moja propozycja jesli ktos sie nie zgadza z moja opinią to przyjmie do wiadomosci. Czekam na wasze propozycje.
pozdowiam :-)
Pomysł byłby na prawde trudny do zrealizowania i przedewszystkim bardzo kosztowny. W tym temacie chcemy się przede wszystkim skupić nad nowym głosowaniem na Anime, które, według zasad podanych w pierwszym poście tego tematu może trafić na przyszłą petycję do Telewizji Polskiej S.A.
Dlatego proszę, skupmy się na głosowaniu.
Jeszcze raz serdecznie zachęcam każdego, do wzięcia udziału w głosowaniu według zasad podanych w pierwszym poście tego tematu.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-22 01:44:31)
Najwieksze szanse chyba badzie miec seria z innych kanalow np hypera , canal +,..., albo tych z zachodu, badz jakis kolejny film Miyazaki'ego bo w ciemno serii raczej nie wykupia , watpie by ktos tam sie znal .
nie rozumiecie??? im nie chodzi o fabułe czy coś w tym stylu....im chodzi o zarobione pieniądze,wolą puścić durnowate pokemony niż coś bardziej "ambitnego" oni na to sr**ą czy to będzie fma czy amg dla nich liczą się tylko pieniądze!.Zresztą nie sądze żeby wogóle puścili coś innego niż anime do lat 7 mowa o digimonach , pokemanach o jakiś bączkach czy kolesiu z niebieskim łbem(megaman:P)
ps. czy to nie nazywa się "chłyt materkindoby"??
Ostatnio edytowany przez szefu (2006-08-22 07:40:48)
dlatego moga puscic cos z zachodu co zrobilo tam wrazeni tj db czy pokemony, ale Miyazaki'ego mogli by poscic
nie rozumiecie??? im nie chodzi o fabułe czy coś w tym stylu....im chodzi o zarobione pieniądze,wolą puścić durnowate pokemony niż coś bardziej "ambitnego" oni na to sr**ą czy to będzie fma czy amg dla nich liczą się tylko pieniądze!.Zresztą nie sądze żeby wogóle puścili coś innego niż anime do lat 7 mowa o digimonach , pokemanach o jakiś bączkach czy kolesiu z niebieskim łbem(megaman:P)
ps. czy to nie nazywa się "chłyt materkindoby"??
Telewizja Publiczna jest dla ludzi i także dla nas. I po mimo żę jestesmy mniejszością to jednak jest ona również dla nas. A względy komercyjne w TVP raczej przekładają się na moralne. Telewizje Komercyjne mogą puścić jakis znany i popularny Shounen gdzyż jest duża szansa że stanie się popularny.
Prosze głosować a nie negować lub starać się przekonać że to sensu niema.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-22 08:23:36)
hmm niech ci będzie:P
wild striker albo ponowna emisja piłka w grze
zresztą cieszył bym się gdyby slyersów puścili albo yaibe ......
Ostatnio edytowany przez szefu (2006-08-22 07:51:46)
własnie oglądam FMP i może to ^^
PIERWSZE PODSUMOWANIE DOTYCHCZASOWYCH GŁOSÓW:
1. Ah! My Goddness - 8 Głosów
2. Hikaru no Go - 6 Głosów
3. Hungry Heart Wild Striker - 4 Głosy
4. Love Hina - 3 Głosy
5. Suzuka - 3 Głosy
6. Full Metal Panic - 3 Głosy
7. Azumanga Daioh - 2 Głosy
8. School Rumble - 2 Głosy
9. BECK - 2 Głosy
10. Onegai Teacher - 1 Głos
11. Onegai Twins - 1 Głos
12. One Piece - 1 Głos
13. Fruit Basket - 1 Głos
14. Futakoi Alternative - 1 Głos
15. Tsubasa Chronicle - 1 Głos
16. Scrapped Princess - 1 Głos
17. REC - 1 Głos
18. Black Lagoon - 1 Głos
19. Fate/Stay Night - 1 Głos
20. Slayers - 1 Głos
21. Bleach - 1 Głos
Jeszcze raz serdecznie zachęcam wszystkich chętnych do udziału w głosowaniu. Głosowanie cały czas trwa. Jeśli chcecie to śmiało głosujcie! Zasady głosowania są podane w pierwszym poście tego tematu.
Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-22 12:43:06)
Moze przydala by sie jakas reklama LH ? zeby wiecej ludzi na nia glosowalo ? moze zrobie w Photoshopku reklame LH XD
Oczywiście boginki - Ah! My Goddess
Moze przydala by sie jakas reklama LH ? zeby wiecej ludzi na nia glosowalo ? moze zrobie w Photoshopku reklame LH XD
Hehe Uprzejmie proszę o głosowanie na anime, a nie o reklamę.
Pozdrawiam.
Jeszcze raz serdecznie zachęcam wszystkich chętnych do udziału w głosowaniu. Głosowanie cały czas trwa. Jeśli chcecie to śmiało głosujcie! Zasady głosowania są podane w pierwszym poście tego tematu.
Mi w sumie jest wszystko jedno co będzie leciało I tak chętnie obejrzę. Nie ważne czy widziałem czy nie.
Ważne, że będzie. A czy się uda to trzeba mieć nadzieję. Ja zostaję przy Full Metal Panic! + ew. Ah! My Goddess
Ostatnio edytowany przez strusic (2006-08-22 13:19:02)
Jak dla mnie po sukcesie Dragon Balla, Sailor Moon i Pokemonow najwieksze szanse mialby jakis tasiemiec (Naruto, Bleach, One Piece) i to nie w TVP, a w Polsacie. Polsat na przykladzie dwoch serii juz sie przekonal co znaczy miec licencje na dane anime (kubeczki, chipsy, koszulki, naklejki itd.). Najbardziej do polskich realiow pasuje mi Naruto.
Ostatnio edytowany przez luczek (2006-08-22 13:21:28)
a wyobrazasz sobie Naruto na paczce chipsow np Lays?
ja uważam że żadne anime nie ma szans jeśli nie bedzie ocenurowane niestety ale to prawda np. bleach,naruto,fullmetal alchemist i inne nigdy sie nie pokaża w polsce bez cenury (DBZ niestety mialo przez to cenzure że krew itp. bylo w tym anime, a większą cześc anime z jp ma jakieś chwile albo krawe albo nie dopuszczale dla dzieci[niestety anime jp jak pojawi się w polskich tv to dzieci będą ogladac i myślie ze każdy się może domyślic co dalej]) polacy zwykle wola dac anime pokemony co zamiast krwi jest kilka czerwonych krateczek ze znak ze bohater sie przewrocil a w dodatku gazety takie jak np. pani domu by tylko psuły opinie o fanach anime ze pożniej jacy mordercy wychodza tak jak o grach piszą więc uważam że niech tak zostanie jak jest. Dobiłby mnie do końca polski dubbing(jak ktos slyszal z dubbingowanie seriale to by mnie zrozumial ) zamiast prawdziwych tekstu to by dali cos takiego : ahh niech to dunder świsnie. wiec mowie nie ! ale moge sie mylic moze w polsce jest jakas normalna stacja żeby puścila anime wymarzone każdego idealnym pożądku:P ale co ja tam wiem i przepraszam ze tak z błedami napisalem ten tekst ale passe miałem w tej chwili i nie chce mi sie poprawiac
Ostatnio edytowany przez sebastianx (2006-08-22 14:57:38)
powtórzyć Sailor Moon , lub dać Sailor Moon live
Wiesz... FSN tez mi wisi...
[cytuj]Wyobrażasz sobie np. naklejki z FSN w chipsach?[/quote]
tak, nawet bym sie przemogl i kupil, a jak by dali ecchi, to bym sobie karton zamowil.
[cytuj]Dobilby mnie do konca polski dabbing(jak ktos slyszal z dabbingowanie seriale to by mnie zrozumial ) zamiast prawdziwych tekstu to by dali cos takiego : ahh niech to dunder świsnie.[/quote]
no chyba nie trafilem na takie serie, bo cie nic a nic nie rozumiem, ale wnioskuje, ze chcesz, aby w calosci 'glosy' byly polskie? jesli tak, to jestem na nie. w filmach kinowych to fajnie wyszlo, ale na serie poszedlby znacznie mniejszy naklad finansowy, a co za tym idzie i jakos wykonania zapewne by podupadla.
Ostatnio edytowany przez luczek (2006-08-22 14:45:01)