Nie jesteś zalogowany.
Dla mnie osobiscie to mogli by chociaz pokazać jeszcze raz te serie ktore byly juz emitowane jak General Daimos czy Yattodetaman. Oprocz tych serii byl jeszcze Kapitan jastrzab, Pilka w grze, wszstkie serie DB i Yattaman. Więc TVP nie poniosloby duzych kosztów. Natomiast chetnie zobaczylbym FMA, Berserka i Naruto. Chociaż pewnie jest to niemozliwe
Dla mnie osobiscie to mogli by chociaz pokazać jeszcze raz te serie ktore byly juz emitowane jak General Daimos czy Yattodetaman. Oprocz tych serii byl jeszcze Kapitan jastrzab, Pilka w grze, wszstkie serie DB i Yattaman. Więc TVP nie poniosloby duzych kosztów.
Żadnych kosztów poza ponownym wykupieniem licencji i przetłumaczeniem nie poniosą
Ostatnio edytowany przez Dehumanizer (2006-08-22 17:12:04)
Moj typ to:
Ah! My Goddness, Hikaru No Go
Wedlug mnie tylko te anime ma jeszcze jakies realne szanse.
Ostatnio edytowany przez Drakethx (2006-08-22 18:18:49)
Do jakiejś tam wypowiedzi Gracola xD:
Masz racje, ale zauważ, że Polsat np. puszczał anime, wiadomo, że były to głównie arcypopularne wśród dzieciarni tytuły, ale mimo wszystko puszczali. Jeżeli TVP udowodnić, że dany tytuł zyska podobną popularność (a to jest możliwe, jeżeli ktoś z głową weźmie się za pisanie petycji)to są spore szanse, że go puszczą. Oczywiście, że dużo, dużowiększa szansa jest, iż po prostu zignorują takowy list, albo nawet go nie otworzą... ale spróbować zawsze warto (lepiej próbować coś osiągnąć, niż siedzieć bezczynnie i tylko obserwować).
Ja sam uważam, że najlepszym tytułem byłby tu rzeczywiście jakiś tasiemiec... może Naruto(chyba, że to już gdzieś leci), ma niebywala popularnosc, a to chyba najwazniejsze.
Sam najchętniej bym ujrzał "Ah! My Goddnes!".
mi to wszystko jedno co poleci, ważne zeby to było dobre anime;)
Do jakiejś tam wypowiedzi Gracola xD:
Masz racje, ale zauważ, że Polsat np. puszczał anime, wiadomo, że były to głównie arcypopularne wśród dzieciarni tytuły, ale mimo wszystko puszczali. Jeżeli TVP udowodnić, że dany tytuł zyska podobną popularność (a to jest możliwe, jeżeli ktoś z głową weźmie się za pisanie petycji)to są spore szanse, że go puszczą. Oczywiście, że dużo, dużowiększa szansa jest, iż po prostu zignorują takowy list, albo nawet go nie otworzą... ale spróbować zawsze warto (lepiej próbować coś osiągnąć, niż siedzieć bezczynnie i tylko obserwować).
Ja sam uważam, że najlepszym tytułem byłby tu rzeczywiście jakiś tasiemiec... może Naruto(chyba, że to już gdzieś leci), ma niebywala popularnosc, a to chyba najwazniejsze.
Sam najchętniej bym ujrzał "Ah! My Goddnes!".
Ale o tym właśnie pisałem. Polsat wybrał Pokemony, bo ...mógł na ich popularności zarobić. Kiedyś czytałem, że reklamy przed i po (nie pamiętam czy były w trakcie) osiągały ceny jak w najlepszym czasie oglądalności wieczornych wiadomości. A całość napędzała kampania promocyjna innych firm, które prześcigały się w dodawaniu do swoich produktów co raz to nowszych gadżetów związanych z Pokemonami.
Wszystko zależy od tego jak przedstawiona zostanie "oferta" dla stacji. Ja nie twierdzę, że nie jest niemożliwym emisja jakiegoś znanego i popularnego tytułu, ale jeśli już jakaś osoba chciałaby podjąć się takiej mediacji ze stacjami tv, to musi być po prostu rozenana we wszystkich aspektach, jakie mogą być poruszone (koszty(wszelkiego rodzaju), oglądalność, wpływy, potencjalne kampanie innych firm, ilość emisji - prawa, ramówka stacji, stosunek do tego poszczególnych grup odbiorców itp. itd....).
Ale CZYSTO TEORETYCZNIE jest to mozliwe. Szkoda, że tylko w teorii
Co tu dużo ukrywać - anime musibyć dla dzieci skoro piszemy petycję do TVP.
Ah! My Goddness,Mahoromatic(marzenie) - i bez lektora^_^
Mahoromatic(marzenie) - i bez lektora^_^
to aniem to nawet za 10 lat nie puszcza w tv:P
sorka za offtopa, moje glosy jak cos byly na ah! my goddness:)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-08-23 09:54:17)
może Bleach - bleach jest spoko, znaczy jest troszku przemocy ale może by przeszło :] . W Shaman King też jest przemoc
napewno nie ma szans na takie anime jak Berserk A co powiedzielibyĹcie na Love Hina?? Tylko to nie jest zbyt dluga seria. GTO mialoby jakies szanse bo tam zbytnio przemocy nie ma a i nauczyciele wiedzieliby jak postepowac z uczniami . Nieogladalem jeszcze wszystkich Gundam'Ăłw ale to jest dosyc dlugie. Technomen byl w telewizji czy tez transformery
Gundam seed nie puszcza niestety i nie ma co sie ludzic... wiec przystaje przy Love hina
No ale nie zdaje mi sie zeby w Gundamie bylo wiecej przemocy niz w technomenie ktory byl emitowany na TV4
ale gundam seed ma 50 epow + 2 seria Gundam Seed Destiny 50 epow to razem 100 to napewno tyle nie puszcza chocaisz mzoe bo jak pokemony puszczali.. ^_^ ale i tak sie nie zgodza.. bo gundam seed jest dla madrych ludzi ^_^
TVP najprędzej zabierze się za Hello Kitty albo coś równie "ciekawego". Ale tak na serio to proponuję Ah! My Goddness Nie przepadam za tego typu pozycjami, ale sądzę, że to ma największe szanse na wyemitowanie.
Ostatnio edytowany przez ecstazy (2006-08-23 11:08:03)
Głosuję na:
Ah! My Goddnes! i Love Hina ;P
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
A co powiecie na Chobits albo Chrno crusade. te serie tez moim zdaniem maja jakies szanse
A co wy na to zeby hentaie emitowali po 22??
Edit:Z tymi hentaiami to taki zart jest
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-08-23 12:28:02)
Głosuje na :
Ah! My Goddnes! i Love Hina.
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz