Nie jesteś zalogowany.
Ale zmuksowanie napisów i czcionek do MKV to raptem 5 kliknięć. Gdzieś na forum był poradnik.
Z tym, że wtedy to jest softsub, a nie chciałbym, żeby ktoś to sobie przywłaszczył...
Jak wrzucasz same suby na ANSI to też ktoś ukradnie. Co za różnica?
Jak wrzucasz same suby na ANSI to też ktoś ukradnie. Co za różnica?
Prosiłbym o powtórne przeczytanie postu, który informował o udostępnieniu ostatniego materiału.
Suma sumarum i tak udostępnię wersję softsub, jak tylko wrzuci się na serwer.
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-03-26 20:12:40)
Ale to przecież bez różnicy, czy wrzucisz muksa, harda czy same suby na na ANSI. I tak ktoś to zawsze ukradnie :v
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Taka jest smutna fansubberska rzeczywistość. Mało kto naszą pracę docenia, a onlajny zawsze kradną.
Styl dialogowy powinien mieć cień oraz ten font niezbyt pasuje. Poprawiłbym też style op/ed. I tak swoją drogą, takie coś to góra 2 godziny roboty, nie 20.
Masz małą wypiskę ode mnie:
To tak z pierwszych pięciu minut, przejrzałam, bo mi się nudziło, dalej już mi się nie chciało.
Ostatnio edytowany przez Areki-chan (2016-03-26 22:11:12)
Styl dialogowy powinien mieć cień oraz ten font niezbyt pasuje. Poprawiłbym też style op/ed. I tak swoją drogą, takie coś to góra 2 godziny roboty, nie 20.
Prosiłbym o powtórne przeczytanie postu, który informował o udostępnieniu ostatniego materiału.
Uczyłem się typesettingu, więc stąd taki, a nie inny czas.
@Areki-chan, odnośnie czcionki to też był swego rodzaju test. Ludzie narzekali, żebym przestał Ariala używać...
Ostatnio edytowany przez JankieL (2016-03-27 00:28:19)
O ile dobrze pamiętam, to dawałem Ci listę najpopularniejszych czcionek na dialogi. Gandhi i Vesta są najbardziej uniwersalne, bo pasują praktycznie do wszystkiego.
Styl dialogowy powinien mieć cień.
Moje Owari nie ma. Handluj z tym.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Cień? Jak dla mnie zastosowanie obramowania sprawia, że tekst jest bardziej czytelny.
Cień? Jak dla mnie zastosowanie obramowania sprawia, że tekst jest bardziej czytelny.
Przeważnie dajesz jedno i drugie, ale cień musi być półprzezroczysty. Niekiedy się nie daje cienia, ale wtedy potrzebujesz większego obramowania.
Tu masz przykładowe style:
https://www.sendspace.com/file/k211h3
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Przepraszam masz może napisy do Shoujo-tachi wa Kouya o Mezasu ep 9. nigdzie nie mogę znaleźć?
Może być oczywiscie też wersja hardsub
Przepraszam masz może napisy do Shoujo-tachi wa Kouya o Mezasu ep 9. nigdzie nie mogę znaleźć?
Może być oczywiscie też wersja hardsub
Przepraszam, ale niestety nie mam tłumaczenia do 9 odcinka.
Jeśli mógłbyś się zająć 9 odcinkiem to byś miał wdzięczność tej małej garstki osób, w tym mnie . Raczej wątpię że ktoś inny się tym zajmie, a jak już to pewnie powstanie rak napisowy . Miło widzieć jak jednak ANSI jeszcze nie umiera i pojawiają się świeże osoby chcące rozwijać tą społeczność.
Jeśli mógłbyś się zająć 9 odcinkiem to byś miał wdzięczność tej małej garstki osób, w tym mnie . Raczej wątpię że ktoś inny się tym zajmie, a jak już to pewnie powstanie rak napisowy . Miło widzieć jak jednak ANSI jeszcze nie umiera i pojawiają się świeże osoby chcące rozwijać tą społeczność.
Okej, jak już tak bardzo chcecie to zmieniam priorytety i odcinek 9 pojawi się przed 12.
Dzięki wielkie
Fajnie, też czekam na ep9.
Dzięki
Odcinek 9 Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu jest już dostępny!
Aby uniknąć problemów, proszę nie zapomnieć pobrać uaktualnionego zestawu czcionek.
Miłego seansu życzę!
Odcinek 9 Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu jest już dostępny!
Aby uniknąć problemów, proszę nie zapomnieć pobrać uaktualnionego zestawu czcionek.
Miłego seansu życzę!
Yyy... to ty ich nie wmuksowałeś do MKV? To wszystko przyjmuje – napisy, czcionki, rozdziały etc.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000