Nie jesteś zalogowany.
Cześć! Od dłuższego czasu skłaniam sie do indywidualnej próby wyciągnięcia, wrednie wtopionych napisów w anime. Jest to dość niewdzięczne zadanie gdyż z tego co przeczytałem, wymaga ono użyciu programów do OCR (optycznego rozpoznawanie znaków). Po przekonwertowaniu filmu z mp4 na mkv uruchomiłem MKVToolNix chcąc usunąć napki, lecz nie bardzo wiem jak zapisać je w pliku txt czy srt. Od jakiegoś czasu przeszukuje stronki z subkami i odnoszę wrażenie, jakby baza z nimi znacznie sie uszczupliła... Obecnie bardzo zależy mi napisach do filmu animowanego Dragon Nest 2: Throne of Elves. Jest to urocza animacja o niezwykłej przyjaźni ludzi i elfów jaką jest miłość Smoczysko przypominające Alduina ze Skyrima czy napakowany najemnik podobny do wiedźmina (Geralta) czyni tą animacje epicką i niezwykle ciekawą! Tak jak w temacie, jeśli sie znacie na edycji napisów i interesuje was obróbka video, to podzielcie sie proszę tą wiedzą z "szarym człowiekiem" Dzięki!
Ostatnio edytowany przez tomahawq007 (2018-09-08 19:21:16)
Jesli to jednorazowa akcja, to najszybciej bedzie jak przepiszesz napisy recznie ripowanie subow z bajek meczace jest okrutnie
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2018-09-08 21:42:00)
ara ara...
Mam film Blue Ray i jest on w jakimś kosmicznym formacie m2cośtam i chciałam wyciągnąć z niego napisy w mvktool czy tam w extratgui. Oczywiście się nie dało, więc w tym programie zmieniłam format na mkv, ale mimo to się nie dało, bo pokazywało mi 'nothing to do'. Jedynie to wyciągnęłam napisy w formacie sup. Czy da się go jakoś zmienić na ass? Potrzebuję timingu
Mam film Blue Ray i jest on w jakimś kosmicznym formacie m2cośtam i chciałam wyciągnąć z niego napisy w mvktool czy tam w extratgui. Oczywiście się nie dało, więc w tym programie zmieniłam format na mkv, ale mimo to się nie dało, bo pokazywało mi 'nothing to do'. Jedynie to wyciągnęłam napisy w formacie sup. Czy da się go jakoś zmienić na ass? Potrzebuję timingu
Użyj programu SupRip
^^
lub to https://subtitletools.com/convert-sup-to-srt-online
Ostatnio edytowany przez Gerard (2019-07-20 21:46:55)
Użyj programu Subtitle Edit: https://www.dobreprogramy.pl/Subtitle-E … 14987.html
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Dziękuję. Subtitle edit działa