Nie jesteś zalogowany.
Podrzuci ktoś jak przetłumaczyć "cartless kickback". Ma to coś wspólnego z odrzutem po strzale z broni, ale nie mogę nigdzie znaleźć to "cartless".
Jedyne co ma sens w tym kontekście to:
Shortened from cartridge.
o ile jest to jakaś broń bez magazynka, np strzelba.
GG: 1677958
Raczej nie chodzi o magazynek, tylko o łuskę (cartridge) czy tam amunicję bezłuskową. Wiki twierdzi, że bezłuskowy G11 ma dosyć osobliwy odrzut i może lektura artykułu (angielskiego) w czymś by pomogła.
Raczej nie chodzi o magazynek, tylko o łuskę (cartridge) czy tam amunicję bezłuskową. Wiki twierdzi, że bezłuskowy G11 ma dosyć osobliwy odrzut i może lektura artykułu (angielskiego) w czymś by pomogła.
Istnieje też szansa, że to po prostu literówka w angielskim subie, pamiętajmy, że osoby przekładające na angielski też nie musiały być specjalistami w tej dziedzinie.
Ciekawe, jaki kontekst wchodzi tam jeszcze w tle. Czy postać wyraża się negatywnie, pozytywnie, o czym wcześniej rozmawiano, jakiej udzielono odpowiedzi. Może coś z tego jeszcze dałoby radę wywnioskować.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Możesz mieć rację. Ta broń dysponuje różną amunicją. Laska stwierdziła, że użyje tym razem mocniejszego pocisku zamiast zwykłej amunicji i ją porządnie odrzuciło po strzale. Następnie powiedziała coś takiego:
The cartless kickback was nothing compared to this!
Mocno stąpasz po ziemi.
Raczej "twardo".
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Jakoś nie mogę przetłumaczyć tych dwóch zdań, z góry bardzo dziękuję.
-But it was I who made her get the wrong idea that I love her
-And I can't keep toying with her feelings.
Jakoś nie mogę przetłumaczyć tych dwóch zdań, z góry bardzo dziękuję.
-But it was I who made her get the wrong idea that I love her
-And I can't keep toying with her feelings.
Na sucho:
- Ale to ja wprowadziłem ją w błąd na temat tego, że ją kocham
- I nie mogę dłużej bawić się jej uczuciami
Ale co w tym takiego trudnego?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-12-19 22:05:52)
Usunąć.
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-12-19 22:09:06)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Pomógłby ktoś przetłumaczyć dwa zdania? Z góry dziękuję.
-Huh? For a mongrel to walk on two feet like us great humans is just ridiculous. Crawl on all fours!
-Eeew... I'm ti-red of walk-ing! Pig-gy-back!
@marek2fgc
Jeśli nie masz zamiaru odpisywać na me pytanie to w ogóle nic nie pisz. (Nie pytałem się czy mam zamiar brać się za tłumaczenie czy aby ktoś przetłumaczył me zdania) Naucz się czytać zanim coś napiszesz.
@edit
Już se poradziłem.
Ostatnio edytowany przez Nyczus (2013-12-20 16:21:44)
-Eeew... I'm ti-red of walk-ing! Pig-gy-back!
Nie bierz się za tłumaczenie, jeżeli tak prostego zdania nie potrafisz przetłumaczyć.
Nawet Google Translator potrafi to tak przetłumaczyć, by sens zdania był zrozumiały.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-12-20 13:23:26)
Nie mam pomysłu jak to ugryźć, więc o pomoc proszę: Figures, he is their intel chief
wiem, tylko nie mam pojęcia jak podejść do "intel chief"
@EDIT
dobra, przepraszam. nie znalazłem odniesienia do pewnej rzeczy
Ostatnio edytowany przez Uiopi (2013-12-26 13:44:38)
Wie ktoś jak poprawnie przetłumaczyć takie zdanie ?
A game where your life isn't on the line is a piece of cake.
Gra, w której można umrzeć jest zbyt prosta.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2013-12-27 00:47:26)
Gra, w której można umrzeć jest zbyt prosta.
Rozwaliłeś system.
P.S. Tam jest isn't, a nie is.
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-12-27 00:52:32)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Raczej odwrotnie^^
Gra, w której nie można zginąć, nie jest żadnym wyzwaniem. Lub coś w tym stylu^^
"If you do not know it, then I shall enlighten you. This is the form of true despair."
Gra, w której nie stawiasz życia na szali, to bułka z masłem.