#141 2006-08-15 13:39:01

Naruto9
Użytkownik

Odp: Ah! My Goddess: Sorezore no Tsubasa

UWAGA!
W tym i w przyszłym tygodniu nie będę miał za dużo czasu więc jeśli ktoś chce to niech zrobi napisy do 13 epa, a jak będę miał czas to też wstawię (stanie się to na pewno).

#142 2006-09-30 12:31:38

liia
Użytkownik

Odkopałam ten temat, bo oglądam sobie drugą część boginek i muszę podzielić się wrażeniami. I powiem, że nie najlepszymi. Pierwsza część urzekła mnie swoim optymizmem, słodkim głosem Belldandy i taką "sielankowatością". Miło oglądało się powoli rozkwiatjącą miłość, przeplatającą się z wyskokami niesfornych siostrzyczek "głównej zainteresowanej". Niestety im dłużej oglądam Sorezore no Tsubasa, tym bardziej czuję się zniechęcona. Nie pozostało wiele z dawnego uroku. Belldandy i Keichii "miotają" się w swoich uczuciach, powiedzieć, nie powiedzieć, ale co on wtedy pomyśli, może już mnie nie lubi itp. blee Belldandy, ciągle tylko przytakuje hai,hai Keichii-san, a roznegliżowana "przyjaciółka" z niebios stara się uwieść Keichiego z zapałem jakby Kei był co najmniej mister universum. Urd i Skuld pojawiają się tylko "epizodycznie", co sprawia wrażenie, że twórcy umieścili te sytuacje, bo powinny się tam znaleźć, ale nie za bardzo wiedzieli co te dwie miałyby robić. Miało być zabawnie, ale mnie jakoś nie rozbawiło.
Oczywiście zdarzają się odcinki, które mi się podobają, np. jak Kei ścigał się z założycielką klubu motoryzacyjnego. Coś się w końcu działo. Mam nadzieję, że więcej będzie takich odcinków, wtedy nie zniechęcę się całkowicie.
Na koniec dodam, że w "jedynce" opening i ending były świetne. Podobał mi się zwłaszcza pierwszy ending, zawsze wprawiał nie w bardzo optymistyczny i radosny nastrój. W "dwójce" zarówno op i end są tylko średnie. Szkoda.
A wy jak oceniacie Sorezore no Tsubasa?

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#143 2006-09-30 12:34:58

Satanael
Użytkownik

I tu Cię troche zmartwie, bo anime dośc wiernie trzymie się mangi a manga po kilku pierwszych ciekawych tomach w dalszej częście robi się poprostu momentami nudna.

#144 2006-09-30 12:37:00

liia
Użytkownik

Mangi nie czytałam, i teraz to już na pewno po nią nie sięgnę. Po prostu szkoda czasu na takie nudy.

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#145 2006-09-30 14:13:11

Feniks_Ognia
Użytkownik

Satanael napisał:

I tu Cię troche zmartwie, bo anime dośc wiernie trzymie się mangi a manga po kilku pierwszych ciekawych tomach w dalszej częście robi się poprostu momentami nudna.

To ty chyba inna mange czytałeś. Gdzie się seria TV trzyma Mangi?? Tylko kilka wątków jest wziętych z Mangi a takto koleś robi samowolke że chej. Ja się dziwie czemu ktoś w końcu porządnie nie weźmie się za to i stworzy odcinki dokładnie na podstawie Mangi. Tylko robią jakieś badziewia wedle własnego widzi misię ehhh szkoda słów.

Liia Manga AMG jest całkowicie inna niż serie TV i poprostu znakomita więc warto poczytać. Seria TV nie ma nic wspólnego z mangą więc się tym nie kieruj. Naprawde warto przeczytać !!

A co do drugiej części ktora teraz leci to trochę się zawiodłem panowie reżyserowie troszke chybili ze swoimi pomysłami a zachowanie Belladyny zostało nadinterpretowane. Szkoda bo mogło być tak pięknie.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-09-30 18:18:58)

#146 2006-09-30 17:04:06

constans73
Użytkownik

liia napisał:

Odkopałam ten temat, bo oglądam sobie drugą część boginek i muszę podzielić się wrażeniami. I powiem, że nie najlepszymi. Pierwsza część urzekła mnie swoim optymizmem, słodkim głosem Belldandy i taką "sielankowatością". Miło oglądało się powoli rozkwiatjącą miłość, przeplatającą się z wyskokami niesfornych siostrzyczek "głównej zainteresowanej". Niestety im dłużej oglądam Sorezore no Tsubasa, tym bardziej czuję się zniechęcona. Nie pozostało wiele z dawnego uroku. Belldandy i Keichii "miotają" się w swoich uczuciach, powiedzieć, nie powiedzieć, ale co on wtedy pomyśli, może już mnie nie lubi itp. blee Belldandy, ciągle tylko przytakuje hai,hai Keichii-san, a roznegliżowana "przyjaciółka" z niebios stara się uwieść Keichiego z zapałem jakby Kei był co najmniej mister universum. Urd i Skuld pojawiają się tylko "epizodycznie", co sprawia wrażenie, że twórcy umieścili te sytuacje, bo powinny się tam znaleźć, ale nie za bardzo wiedzieli co te dwie miałyby robić. Miało być zabawnie, ale mnie jakoś nie rozbawiło.
Oczywiście zdarzają się odcinki, które mi się podobają, np. jak Kei ścigał się z założycielką klubu motoryzacyjnego. Coś się w końcu działo. Mam nadzieję, że więcej będzie takich odcinków, wtedy nie zniechęcę się całkowicie.
Na koniec dodam, że w "jedynce" opening i ending były świetne. Podobał mi się zwłaszcza pierwszy ending, zawsze wprawiał nie w bardzo optymistyczny i radosny nastrój. W "dwójce" zarówno op i end są tylko średnie. Szkoda.
A wy jak oceniacie Sorezore no Tsubasa?

Więc jednak dla kobiet najwarzniejsze jest ciało.
Chyba nie rozumiesz Bellandy. Jakbyś rozumiała to byś tak nie mówiła.
Z jednym się zgodze juz nie jest tak bardzo super interesujaco, ale nadal jest.

No i masz racje że dzięki wyścigom pierwsza część była bardziej dynamiczna i ninteresująca.

Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-09-30 17:08:14)

#147 2006-09-30 18:21:34

Feniks_Ognia
Użytkownik

Bo tak naprawde to trzeba czytać Mange która jest wspaniała smile A serie tv która się nie trzyma Mangi oglądać tylko z ciekawości.

#148 2006-09-30 19:40:17

liia
Użytkownik

constans73 napisał:

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o Belldandy, a o Peorth, która z podziwu godnym uporem stara się uwieść Keichiego, nawet go nie znając.
I uwierz mi, dla kobiet nie jest najważniejsze ciało (faceta), liczy się całokształt. Doskonale rozumiem Belldandy.

#149 2006-09-30 19:53:24

constans73
Użytkownik

liia napisał:
constans73 napisał:

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o Belldandy, a o Peorth, która z podziwu godnym uporem stara się uwieść Keichiego, nawet go nie znając.
I uwierz mi, dla kobiet nie jest najważniejsze ciało (faceta), liczy się całokształt. Doskonale rozumiem Belldandy.

To mnie uspokoiłaś, myślałem że rzeczywistość jest naprawde nie wesoła.
Peorth jest boginią i obowiązek jest dla niej najwarzniejszy, jak sądze. No z tego co widać, naprawde to jest lepsza niź było na początku widac.

#150 2006-09-30 20:06:59

mbell
Użytkownik

Manga jest cudowna a co do anime to faktycznie szkoda słów...

gg - już działa
Google+     m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny

#151 2006-09-30 22:06:39

liia
Użytkownik

To mnie pocieszyliście z tą mangą, bo naprawdę polubiłam boginki i żal patrzeć co się w tej drugiej części anime dzieje. Chyba zacznę ciułać kase, bo troszkę tych tomów jest...

#152 2006-10-20 09:55:17

duch_84
Użytkownik

Mam takie pytanko. OMG już sie skończyło (sprawdziłem 22 ep), czy będą jeszcze jakieś bonusy do tego tak jak było przy serii pierwszej (ep 25-26 + special)?

Na andb nic o tym nie pisze, ale wole sie upewnić czy ktoś czegoś nie słyszał.

#153 2006-10-20 10:16:03

Satanael
Użytkownik

Z troszke innej beczki. Dlaczego nigdzie nie ma rawa 22 epka??? Wyszedł tylko hardsub. Przeszukałem wszystkie znane mi torrentownie i nic. Nawet na eMulu nie ma. Co dziwne na AniDB nie ma nawet tytułu 22 epka. :/ Może ktoś wie coś w tej sprawie?

#154 2006-10-20 11:57:36

liia
Użytkownik

Jest na stronce l33t-raws (drugie od góry smile)

#155 2006-10-20 12:02:27

gracol
Użytkownik

Na l33t-raws masz jeszcze seeda.

Edit: Liia była szybsza :]

Ostatnio edytowany przez gracol (2006-10-20 12:03:13)

#156 2006-10-20 21:06:52

duch_84
Użytkownik

Na tak. Na mojego posta nikt nie odpowiedział placze . Jednak na stronce AnY pojawiła sie informacja, że dotarły do nich słuchy, iż szykuje sie jakiś OMG OAV 2. Tyle że nie wiedzą czy to prawda zly.

Ostatnio edytowany przez duch_84 (2006-10-20 21:09:40)

#157 2006-10-21 10:51:40

liia
Użytkownik

duch_84 napisał:

Na tak. Na mojego posta nikt nie odpowiedział placze . Jednak na stronce AnY pojawiła sie informacja, że dotarły do nich słuchy, iż szykuje sie jakiś OMG OAV 2. Tyle że nie wiedzą czy to prawda zly.

Widocznie nikt nic nie wie. Poczekamy, zobaczymy. Osobiście sądzę, że jakaś OAV-ka będzie (kobieca intuicja;)).
BTW, ciesze się, że nie przestałam oglądać 2 sezonu:-D. Mushi ,mushi ,mushi Trubadura było bezbłędne. Prawie spadłam z krzesła ze śmiechu:-D

#158 2006-10-21 11:26:09

Sevortharte
Użytkownik

Pewnie bedzie oavka wydana osobno na dvd. Wiec sobie troche poczekamy ;d

#159 2006-10-21 15:04:54

constans73
Użytkownik

Dziwnie skończyła się ta seria. Nie tak sensacyjnie, czy widowiskowo jak poprzednia, mi to pachnie nastepna serią.

#160 2006-11-08 01:07:38

Naruto9
Użytkownik

Mnie też to pachnie następną serią bo raw S^M 22 ep miał spoiler.
Możliwe, że niedługo ukażą się napisy od D.E.C. do końca 2 serii.

Stopka forum

© Animesub.info 2024