#121 2007-08-19 22:57:06

Freeman
Użytkownik

Odp: Fabularne Transformersy??

Beavis napisał:

A co z resztą deceptikonów?

Barricade i Scorponok włóczą się gdzieś po Ameryce, Starscream poleciał w kosmos. Reszta most likely dead smile

#122 2007-08-19 23:11:01

Beavis
Zbanowany

Freeman napisał:
Beavis napisał:

Barricade i Scorponok włóczą się gdzieś po Ameryce, Starscream poleciał w kosmos. Reszta most likely dead smile

No właśnie... nie zostało to przedstawione oczkod ale rozumiem, że to taka furteczka do drugiej części? smile

papa

#123 2007-08-19 23:18:38

Freeman
Użytkownik

Beavis napisał:
Freeman napisał:
Beavis napisał:

No właśnie... nie zostało to przedstawione oczkod ale rozumiem, że to taka furteczka do drugiej części? smile

papa

No w zasadzie to tylko Barricade tak znika cichaczem przecież... Scorponok wlazł w piasek i się regeneruje, a Starscream poleciał w kosmos, pokazali przecież. Jego wycieczka na bank odbije się na drugiej części, ale mam nadzieję, że Scorponok, a zwłaszcza Barricade też wrócą (o ile pamiętam, to w tym skrypcie, który wyciekł kiedyś do netu, Barricade poległ na autostradzie razem z Bonecrusherem; w filmie po prostu znika nam z oczu po tej scenie na autostradzie, chociaż miałem wrażenie, że Ironhide do niego strzelał jeszcze w mieście później).

#124 2007-08-19 23:30:46

Beavis
Zbanowany

Freeman napisał:

Starscream poleciał w kosmos, pokazali przecież.

Przegapiłem cholera - po pierwszych napisach ludzie zaczęli wychodzić, zrobiło się zamieszanie i widocznie nie zauważyłem tego momentu. Głównie jednak chodziło mi o Scorpiono. Dzięki smile

papa

#125 2007-08-20 00:54:15

Hiead
Użytkownik

Freeman napisał:

Starscream poleciał w kosmos, pokazali przecież.

Podaj Mi czas na filmie bo ja tego nie mogę znaleźć:P Proszę.

#126 2007-08-20 05:05:40

Przemek3
Użytkownik

po napisach końcowych:)

#127 2007-08-20 05:13:05

Shinma86
Użytkownik

Ano właśnie:) Wszyscy wychodzą jak się zaczynają napisy. Ja zazwyczaj czekam jeszcze trochę bo z doświadczenia wiem, że autor lubi dać jakieś "posłowie":D

#128 2007-08-20 09:20:19

duch_84
Użytkownik

Transformersy ją chyba jedyną kreskówką, która nigdy mnie nie pociągała, a tym bardzej film. Pewnie jestem uprzedzony, ale nie mam zamiaru sie za niego brać.

Ostatnio edytowany przez duch_84 (2007-08-20 09:21:45)

#129 2007-08-20 11:02:18

Freeman
Użytkownik

Może nie tyle po napisach końcowych, co w trakcie. Ja już od dawna, nauczony doświadczeniem, czekam sobie spokojnie do końca (niestety 99% osób na sali nie potrafi tego uszanować i zrywają się z foteli równo z ostatecznym fade to black), tym bardziej, że czasem końcowe creditsy są "filmikiem" samym w sobie (jak w "300").

@Hiead - niech zgadnę, oglądałeś wersję bez napisów końcowych oczkod

#130 2007-08-23 17:57:27

Michaello
Użytkownik

Właśnie obejrzałem... MEGA SUPER!!! Film roku 2007, według mnie; a może i ostatnich lat. Nie będę opisywał bo już wszystko zostało powiedziane, ale już dawno nie miałem takiego uczucia po filmie... cudowne.

#131 2007-09-19 16:55:22

Michaello
Użytkownik

transformers 2 na pewno powstaną! smile_big
klik

#132 2007-09-19 17:35:56

Freeman
Użytkownik

Chociaż nie wątpię, że sequel powstanie, to jednak wyciągnięcie na podstawie tego (swoją drogą news w oryginale był jakiś czas temu na comingsoon):

[cytuj]''Transformers 2''? Hmm, to zupełnie inna historia. Mógłbym wskoczyć w jakiś statek i wrócić za rok albo i lepiej, bo wytwórnia już od dwóch miesięcy ciągnie ten temat. Nie wiem czemu i nie wiem, jakie będą tego skutki. Będę jednak was informował.[/quote]

takich wniosków:

[cytuj]
Tak więc kontynuacja ''Transformersów'' na pewno powstanie, lecz nie wiadomo, czy zrealizuje ją Michael Bay.[/quote]

zakrawa imo o jakieś zdolności magiczne.

#133 2007-09-19 18:00:36

zergadis0
Użytkownik

Obejrzałem film dopiero w ostatnią sobotę za namową mojego kolegi (tzn. on namówił mnie na pójście do kina, a ja go na pójście na ten a nie inny film) no i mimo że podchodziłem do Transformersów dość sceptycznie (komiksy stawiałem o klasę niżej od Spider-mana, X-menów i Spawna) nie zawiodłem się. Muszę przyznać że fabuła nie zabija, w ogóle nie jest jej za dużo, ale pod względem spektakularności... można mieć wątpliwości na co poszedł budżet takich filmów jak Spider-man 3 i X-men 3 widząc co się dzieje w tym filmie. Nie wiem czy kiedykolwiek jakiś film wywarł na mnie takie wrażenie, i przewiduję że jeszcze długo żaden nie wywrze. Ogólnie rzecz biorąc - totalny przerost formy nad treścią, ale jakiej formy!

#134 2007-09-24 22:05:43

Zgrzyt
Użytkownik

Uwaga w moim komentarzu jest dużo SPOILERÓW!!!

Cóż zacznę od zalet.
Efekty kosmiczne. Widać że graficy mieli co robić. Akcja tesz szybka i zajmująca widza. I ta bezpośredniość w masakrowaniu ludzi, toczy się bitwa trudno by ludzie i wszytko inne było całe.
TA to tyle z zalet tera wady.
Brak założonej fabuły mamy raczej zaspirowany komisem, serialem aniomowanym film którego scenarjusz powstał poczatkowo na sraj tasmie. Mimo że nie zasiadałem do tego filmu z nadzieją na dokładną adaptacje komisku itd. zawiodłem się.Bitwa o jakąs kostkę  (rekwizyt z kartonu), frajer który ratuje świat i zdobywa super laske. Nie nawidze amerykańskiej propagady... Czy w każdym filmie akcji musza pokazywać że mają tajne słuzby ( w kturych pracują debile) , że posiadają super arsenał(który jedynie zabija przewagą liczebną) a zwylki żołnieże to nieśmiertelne machiny do wybijania zła(czyt. wszystkiego co nieamerykańskie)? tu mnie też rozśmieszyły dwa deceptikony.
1- niby czołg. Przecież on miał bunkier na grzbiecie czołg z 2 wieżyczkami i atrapami rakiet które śmiesznie się gibały.
2- odtwarzacz CD. potencjał jako taki ale czy mniejsze gabaryty owocują w mniejsze procesory inteligencji
Zakończenie też nie powalające, wyszło raczej tak jakby twórcy po 2 godzinach uświadomili sobie że trzeba już kończyć. Przez to megatron ginie w biedny sposób, autoboty idą na urlop oczekując kumpli a Ameryka znów jest cała.

Jak by nie mogli brać przykładu np. Z star warsa im podzielić film na kilka części. Przez próby kompresji do 2h wielo częściowych serii komiksów czy seriali animowanych wychodzą tandetne filmy bądź takie które dobre wrażenie psują zakończeniem i uszczupleniem wątku fabularnego.

Mim wszytko film ten i tak jedną z lepszych produkcji zainspirowanych komiksem/serialem animowanym. I jednym z lepszych filmów tego roku. (Może i kiedyś doczekam się filmów z mechami) Oceniam film na 8-/10

#135 2007-09-24 22:28:52

hades 36
Użytkownik

Jak na 2.5 h film bardzo mi się podobał. Efekty jeszcze mi szumią w głowie, doprawdy nieźle zrobiony. Mam nadzieję że jeszcze doczekam się czegoś tak samo dobrego lub nawet lepszego smile_lol Ciekawe jak będzie wyglądał Iron Man.

1a35b97f0d5e1bdb.jpg

#136 2007-09-25 00:10:03

Kisiel
Użytkownik

hades 36 napisał:

Jak na 2.5 h film bardzo mi się podobał. Efekty jeszcze mi szumią w głowie, doprawdy nieźle zrobiony. Mam nadzieję że jeszcze doczekam się czegoś tak samo dobrego lub nawet lepszego smile_lol Ciekawe jak będzie wyglądał Iron Man.

Jak? a tak smile_lol

10721827ve.gif

#137 2007-09-25 08:20:40

Tommy
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

(Może i kiedyś doczekam się filmów z mechami)

Słyszałem pogłoski, że podobno amerykanię albo mają zamiar albo juz tworzą Neon Genesis Evangelion więc mechy tam będą oczkod

Ostatnio edytowany przez Tommy (2007-09-25 08:20:52)

tmpdk.png

#138 2007-09-25 08:45:38

zergadis0
Użytkownik

Tommy napisał:
Zgrzyt napisał:

Słyszałem pogłoski, że podobno amerykanię albo mają zamiar albo juz tworzą Neon Genesis Evangelion więc mechy tam będą oczkod

No i tego się dość mocno obawiam, bo tutaj pomysł z wywaleniem połowy fabuły i zrobieniem efektownej nawalanki (tak jak to było w transformersach) raczej nie przejdzie:(.

#139 2007-09-25 10:55:21

Freeman
Użytkownik

zergadis0 napisał:
Tommy napisał:
Zgrzyt napisał:

No i tego się dość mocno obawiam, bo tutaj pomysł z wywaleniem połowy fabuły i zrobieniem efektownej nawalanki (tak jak to było w transformersach) raczej nie przejdzie:(.

Przejdzie, i to się zdziwisz jeszcze, jak bezproblemowo.

#140 2007-09-25 14:05:29

szefu
Zbanowany

a jak wam się podobała walka optimusa z megatronem ?? dla mnie była kiepska znaczy nawet mieczyka nie wyciągnął tak jakby dał sobą pomiatać jezor a jak walczył z jakimś innym robocikiem to fajnie go pokonał zrobił magiczne combo  i robot leży:P a tu żal patrzeć było ja dostawał lanie hyhy ale to tylko moje zdanie a jakie jest wasze????

ps.głosy robotów były uderzająco podobno do tych z quake 3 , counter strike, unreal nie sądzicie ??:P

Stopka forum

© Animesub.info 2024