#121 2007-03-08 19:00:31

ivelios
Użytkownik

Odp: Green green :)

Cóż komedia lepsza od GreenGreen? Chyba tylko GTO... no i może FLCL smile_big. Na School Rumble, Host Club i Melancholy of Haruhi Suzumiya można zasnąć, a co do Ichigo 100% to nie wiem, bo nie oglądałem.
Dla mnie GreenGreen to jedyne anime, którego dosłownie mi brakuje. Ach... ten smutny koniec... ;(
Jednak najlepszym echi dla mnie wciąż pozostaje Yami to Boushi to Hon no Tabibito, bo w komedii(GreenGreen)erotyka trochę traci...

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#122 2007-03-08 19:10:42

tomxxx
Zbanowany

W Yami to Boushi to Hon no Tabibito to jest inna klasa erotyki.Nie ma nawet co porównywać z green green.To GTO to nie widziałem ale coś czytałem że na początku jest ciekawe ale potem już nie jest takie dobre.Chociaż ja tego nie widziałem.

#123 2007-03-08 19:11:19

cloud28
Użytkownik

ja ogladnolem pierwsze 4 epy u kumpla a ze on nie widzial skad wziac pozostale ja je skolowalem i po obejrzeiu uwarzam serie za swieta a 13 odcinek mial tylko 3-4 smieszne wypowiedzi co do smiesznych anime to polecam full metal panic fumofu i moze disgaeye
a co do GTo to lepsza 100 razy jest manga od anime

#124 2007-03-10 17:13:19

krzysiek_bs
Użytkownik

Ostatnio oglądałem Green Green (wreszcie! hehe smile_big) i bardzo mi się podobało jezor niektóre momenty są wręcz genialne:-D:-D (oczywiście obejrzałem wszystko co było możliwe wszystkie epy po OVAki:D)
Lecz jak ktoś nie zdążył ściągnąć: Green Green Character DVD to ma tu linka do torrenta.

id5.php?id_char=3107.jpeg

#125 2007-03-10 17:15:28

darkschab
Użytkownik

ivelios napisał:

Cóż komedia lepsza od GreenGreen? Chyba tylko GTO... no i może FLCL smile_big. Na School Rumble, Host Club i Melancholy of Haruhi Suzumiya można zasnąć, a co do Ichigo 100% to nie wiem, bo nie oglądałem.
Dla mnie GreenGreen to jedyne anime, którego dosłownie mi brakuje. Ach... ten smutny koniec... ;(
Jednak najlepszym echi dla mnie wciąż pozostaje Yami to Boushi to Hon no Tabibito, bo w komedii(GreenGreen)erotyka trochę traci...

Ichigo 100% jest średnie i mało śmieszne smutny

#126 2007-12-26 03:52:50

rzepekpl
Użytkownik

Green Green jest dla mnie świetnym anime, niestety ma bardzo smutne zakończenie, 13 odcinek troszkę polepsza sprawę, ale to i tak nie jest Happy End. Miałem nadzieję, że Midori będzie z Yousuke smutny

Obejrzałem już wszystko co się dało i nadal mam niedosyt, szkoda, że nie ma drugiej serii, może Midori dała by radę jednak jakoś wrócić smile

Ostatnio edytowany przez rzepekpl (2007-12-26 03:54:00)

#127 2007-12-26 12:39:43

skam123
Użytkownik

nie wiem jak wy ale jeśli by był happy end to zapomniał bym o tym anime po kilku dniach (jak nie godzinach), a tak pamiętam do tej pory (już 4 lata smile_big a było to 1 anime jakie obejrzałem i zgrałem na płyty)

8e91e6824c8563f6m.jpg

#128 2007-12-26 13:07:33

Sobol15x
Użytkownik

Z perspektywy czasu Green Green wypada u mnie marnie.
Po pierwsze tytuł ten jakoś szczególnie nie zapadł mi w pamięci. Po drugie zrobienie z serii hentajca jakoś mnie nie utwierdza w przekonaniu, że była dobra.
Kolejną sprawą jest fabuła. Imo mogli, by to bardziej rozkręcić, a nie ukryć ją pośród gagów, które polegały na zobaczeniu piersi itd.
Może i początkujący człowiek w anime to połknie(tak jak zresztą inne serie), ale ktoś kto sobie sprecyzował gust odrzuci tą serię. Jeżeli już oglądamy to anime dla odprężenia na deszczowy wieczór to i tak gagi nie wydawały mi się śmieszne. Wolę poczytać Calvin & Hobbes.
Szanuję zdanie innych i w ogóle ^^, więc fani Green Green i echhi nie rozszarpcie mnie tutaj.

Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2007-12-26 13:09:09)

Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!

#129 2007-12-26 13:31:01

marcin2
Użytkownik

Sobol15x napisał:

Z perspektywy czasu Green Green wypada u mnie marnie.
Po pierwsze tytuł ten jakoś szczególnie nie zapadł mi w pamięci. Po drugie zrobienie z serii hentajca jakoś mnie nie utwierdza w przekonaniu, że była dobra.
Kolejną sprawą jest fabuła. Imo mogli, by to bardziej rozkręcić, a nie ukryć ją pośród gagów, które polegały na zobaczeniu piersi itd.
Może i początkujący człowiek w anime to połknie(tak jak zresztą inne serie), ale ktoś kto sobie sprecyzował gust odrzuci tą serię. Jeżeli już oglądamy to anime dla odprężenia na deszczowy wieczór to i tak gagi nie wydawały mi się śmieszne. Wolę poczytać Calvin & Hobbes.
Szanuję zdanie innych i w ogóle ^^, więc fani Green Green i echhi nie rozszarpcie mnie tutaj.

Indeed!
IMO to anime zyskało by nieco na wartości, gdyby nie było w nim postaci Chitose Midori.

#130 2007-12-26 14:06:13

rzepekpl
Użytkownik

skam123 napisał:

nie wiem jak wy ale jeśli by był happy end to zapomniał bym o tym anime po kilku dniach (jak nie godzinach), a tak pamiętam do tej pory (już 4 lata smile_big a było to 1 anime jakie obejrzałem i zgrałem na płyty)

No może faktycznie nia zapadłoby tak w pamięci to anime, ale na pewno przyjemniej oglądało by się zakoczenie widząć Yousuke i Midori razem smile

marcin2 napisał:

Indeed!
IMO to anime zyskało by nieco na wartości, gdyby nie było w nim postaci Chitose Midori.

Czy ja wiem, Midori była można powiedzieć "siłą napędową" anime, miała w sobie tyle energii, bardzo kochała Yousuke i była gotowa wiele dla niego zrobić, bez niej to już nie było by takie fajne anime smile

#131 2007-12-26 14:07:45

Zjadacz
Użytkownik

rzepekpl napisał:
marcin2 napisał:

Indeed!

Czy ja wiem, Midori była można powiedzieć "siłą napędową" anime, miała w sobie tyle energii, bardzo kochała Yousuke i była gotowa wiele dla niego zrobić, bez niej to już nie było by takie fajne anime smile

Postać tak debilna i sztuczna, że aż mnie skręcało. Ogólnie całe anime mocno średnie, nic specjalnego.

"Skazany na zajebistość"

#132 2007-12-26 14:19:38

rzepekpl
Użytkownik

[cytuj]Postać tak debilna i sztuczna, że aż mnie skręcało. Ogólnie całe anime mocno średnie, nic specjalnego.[/quote]

Wcale nie debilna, przecież to całe anime można by nazwać debilnym. Przecież to jest komedia a w komedii chodzi o to żeby się pośmiać, tylko 2 ostatnie odcinki można podpiąć powiedzmy pod dramat smile

#133 2007-12-26 14:24:09

Yaqb
Użytkownik

Zjadacz napisał:
rzepekpl napisał:
marcin2 napisał:

Indeed!

Postać tak debilna i sztuczna, że aż mnie skręcało. Ogólnie całe anime mocno średnie, nic specjalnego.

Chryste, d00d, średnie to mogą być frytki w Mac'u, a to anime było dnem totalnym. Co prawda widziałem chyba 4 czy 5 epów, ale wątpię, żeby dalej się coś poprawiło jezor.

#134 2007-12-26 14:25:31

SiwyCZR
Użytkownik

Kiedyś gdy jeszcze zaczynałem oglądać anime to właśnie wtedy spotkałem tą serie która wtedy (podkreślam wtedy) mi się bardzo podobała, teraz po latach gdy człowiek ma wyrobiony gust uważam tą serie za mocno średnią, choć nie powiem gagi są looz (ale to nie to co One Piece czy tam GTO...)

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#135 2007-12-26 14:33:01

Sobol15x
Użytkownik

Imho humor w One Piece, czy School rumble to jest pierwsza klasa.

Yaqb napisał:
Zjadacz napisał:
rzepekpl napisał:
marcin2 napisał:

Indeed!

Chryste, d00d, średnie to mogą być frytki w Mac'u, a to anime było dnem totalnym. Co prawda widziałem chyba 4 czy 5 epów, ale wątpię, żeby dalej się coś poprawiło jezor.

Rogal smile_big Dobrze sądzisz, że nic się nie poprawiło ^^.

Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!

#136 2007-12-26 14:57:04

Prince_Vegeta
Użytkownik

darkschab napisał:

Ichigo 100% jest średnie i mało śmieszne smutny

Są gusta i guściki oczkod, dla mnie Ichigo 100% to najlepsze Anime ( school/romanse) jakie widziałem, i z wielką chcęcią je oglądam co jakiś czas.

A, jeszcze dobre było "Ai yori Aoshi", ale to widziałem tylko raz. I "To Heart" i "To Heart Remember my memories" <- to oglądałem już chyba 5 razy, i jest na drugim miejscu (Zaraz po Beck'u, którego oglądałem 7 razy)

Co do samego Green Green, to było moje drugie, czy trzecie Anime jakie widziałem(ściągałem), i wspominam je jako dobre, ale nie na kilka razy oczkod

Oczami Fana Blog ;]

#137 2007-12-26 15:01:58

ivelios
Użytkownik

Midori być może była słaba, ale Bachiguu to mój bohater! Chyba jedyna postać z anime, w którą mógłbym się wcielić w jakimś cosplayu... smile_big
Imo GreenGreen najlepsza komedia.

Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-12-26 15:04:01)

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#138 2007-12-26 15:19:52

gorczak
Użytkownik

Prince_Vegeta napisał:

A, jeszcze dobre było "Ai yori Aoshi", ale to widziałem tylko raz.

Ai Yori Aoshi to kompletna nuuuda. Męczyłem to dosyć długo, bo po dwóch odcinkach pod rząd usypiałem (ale domęczyłem do końca oba sezony ^^).

ivelios napisał:

Imo GreenGreen najlepsza komedia.

naaaaah... było parę śmiesznych momentów, ale IMO komedia przeciętna, a po części niesmaczna (niespodobało mi się jak niedźwiedź grzmocił Bachiguu(?)<--nie pamiętam dokładnie czy to był on).
Ale jak Prince_Vegeta powiedział

Prince_Vegeta napisał:

Są gusta i guściki

Mój gust (a może guścik) raczej przemawia za komedyjkami tj. School Rumble, Love Hina. Przy Ichigo Mashimaro też nieźle się uśmiałem. Warto jeszcze wspomnieć o Kare Kano.
O GTO nie ma co mówić, gdyż jest to klasyk i rzadko spotyka się kogoś komu się nie podobało oczkod.
Co do Chitose Midori, rzeczywiście jej zachowanie często było takie "sztuczne".

Ostatnio edytowany przez gorczak (2007-12-26 16:24:54)

#139 2007-12-26 15:22:49

Kambey
Użytkownik

rzepekpl napisał:
skam123 napisał:

No może faktycznie nia zapadłoby tak w pamięci to anime, ale na pewno przyjemniej oglądało by się zakoczenie widząć Yousuke i Midori razem smile

marcin2 napisał:

Indeed!

Zgadzam się z tobą dzięki Midori w Futabie wzbudziła się zazdrość i dzięki temu autorzy mogli stworzyć 13 odcinek który załagodził trochę smutny koniec.Oprócz tego OP jest naprawdę udany[respekt]

#140 2007-12-26 16:21:41

khadzad
Użytkownik

Gorczak a mi sie bardzo spodobał moment kiedy niedzwiedź zaczyna gwałcić xD jak i scena w magazynku itp;P
Z komedi hmm niezaprzeczalnie FLCL i Black Lagoon xD(tutaj akcja miesza sie z humorem ale jest sie z czego śmiać)

Stopka forum

© Animesub.info 2024