Nie jesteś zalogowany.
Fajnie byłoby gdyby powstał program coś jak napiprojekt tylko aby była opcja wyszukiwania ass ;P No ale to moje abstrakcyjne marzenie na przyszłość - strona jest ok i nie mam zastrzeżeń - tak trzymać ;P
"Gdy Ci smutno gdy Ci źle walnij format dysku C"
Aktualizacja, build 53
Userzy mogą edytować status i linki do Forum oraz AniDB
Imperare sibi maximum est imperium
Jak dałeś AniDB możesz dodać też na MALa, to ostatni bardzo popularne się zrobiło, nawet bardziej niż AniDB.
Hmm... trzeba by się zdecydować na jedno, to które jest bardziej oficjalne/dokładne/profesjonalne.
anidb, bo na malu syf jest
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A według mnie, to teraz na MALu jest więcej info Jendym przykładem jest, że na MALu już wiedzą z 2-3 tygodnie wcześniej ile epków ma mieć nowe anime niż na AniDB Ale i tak proponowałbym dać dwa, ponieważ te 2 stronki można przyrównać do ludzkich rąk czy nóg (1 para ;])
Bardzo drobna sugestia: nie było by nieco wygodniej, gdyby linki otwierały się w nowym oknie/karcie? Wiem, upierdliwy jestem
Moim zdaniem na AniDB jest więcej informacji o tytułach i są one czytelniejsze. Na MALu jest więcej szczegółowego info, które nie jest tutaj konieczne. W końcu jak ktoś już ma link do AniDB to może sobie później na własną rękę poszukać w MALu jak chce się czegoś więcej dowiedzieć.
A na dwie strony troszkę nie ma miejsca.
Ostatnio edytowany przez franekhuta (2009-01-13 19:02:24)
Sublimator 2.5 - Program do masowej zmiany nazw napisów
Temat na ANSI - Podziel się opinią lub zaproponuj zmiany
Wpadłem jeszcze na jedną rzecz: Dać info o dostępności polskiego hardsuba (czy jest, czy nie)
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
a moze linki na MALa i aniDB w postaci buttonow?
Aktualizacja do build 54
Bardzo drobna sugestia: nie było by nieco wygodniej, gdyby linki otwierały się w nowym oknie/karcie?
Nie jesteś pierwszym, który o tym wspomina.
AniDB otwiera się teraz w nowej karcie/oknie (jest to łącze do zewnętrznej strony, więc ma to uzasadnienie )
Wpadłem jeszcze na jedną rzecz: Dać info o dostępności polskiego hardsuba (czy jest, czy nie)
A konkretniej? Jak to sobie wyobrażasz?
a moze linki na MALa i aniDB w postaci buttonow?
Też o tym myślałem (tj. o ikonkach), zrobione
"Wypowiedź do 1 posta": Tak zaprawdę naprawdę świetny pomysł.
p.s. Ktoś dodał 2 raz anime "toradora!
Może by to umieścić gdzieś na głównej stronie?
Ostatnio edytowany przez Ma3y (2009-01-13 23:04:17)
"Wypowiedź do 1 posta": Tak zaprawdę naprawdę świetny pomysł.
Cieszy
p.s. Ktoś dodał 2 raz anime "toradora!"
I nawet mi się przyznał
BTW, może "Porzucone tłumaczenia" zrobić jako oddzielną listę?
Arst napisał:Wpadłem jeszcze na jedną rzecz: Dać info o dostępności polskiego hardsuba (czy jest, czy nie)
A konkretniej? Jak to sobie wyobrażasz?
To była tylko propozycja, ale trochę nad tym pomyślałem i dzięki pomysłowi poniżej coś wymyśliłem.
jajcan napisał:a moze linki na MALa i aniDB w postaci buttonow?
Też o tym myślałem (tj. o ikonkach), zrobione
To można dodać button (np. "H"), który przenosiłby do strony grupy/projektu (np. na fnasubs.pl), a jeśli owego hiperłącza nie dałoby się z jakiegoś powodu wkleić (np. hardsub tak stary, że strona grupy wydającej nie istnieje, a jedyne wzmianki były na ANFO), to zostawić sam button, który symbolizowałby istnienie.
Może by to umieścić gdzieś na głównej stronie?
WL (aka Poszukiwane napisy) będzie podlinkowane na forum i głównej kiedy wyjdzie z fazy beta, co przewiduję stanie się w weekend - chyba, że ktoś znajdzie jakiś duży błąd/kwas który będę musiał poprawić
To można dodać button (np. "H"), który przenosiłby do strony grupy/projektu (np. na fnasubs.pl), a jeśli owego hiperłącza nie dałoby się z jakiegoś powodu wkleić (np. hardsub tak stary, że strona grupy wydającej nie istnieje, a jedyne wzmianki były na ANFO), to zostawić sam button, który symbolizowałby istnienie.
Na razie pozostanę sceptycznie nastawiony do tego pomysłu. Informację o polskim hardku można by gdzieś wcisnąć, ale link powinien prowadzić do jakiegoś "centrum hardsubów" (jak ś.p. ANFO), na którym można by przeglądać aktualną bazę polskich hardków i uzyskać o nich szczegółowe informacje (kto, jak i kiedy wydał).
Można w regulaminie napisać, po jakim czasie tytuł można uznać za porzucony.
A jaki to czas? W pewnym temacie poświęconym porzuconym tłumaczeniom przyjęli 3 miesiące - ktoś zgłasza poprawkę?
może niech zostanie tak jak jest ... (o ile tak jest )
Że każdy może zmienić status np. aktywny na porzucony...
czyli jak kogoś zainteresuje robienie napisów do danej serii to po prostu zmieni status?
Ostatnio edytowany przez Ma3y (2009-01-14 21:24:36)
Na razie pozostanę sceptycznie nastawiony do tego pomysłu. Informację o polskim hardku można by gdzieś wcisnąć, ale link powinien prowadzić do jakiegoś "centrum hardsubów" (jak ś.p. ANFO), na którym można by przeglądać aktualną bazę polskich hardków i uzyskać o nich szczegółowe informacje (kto, jak i kiedy wydał).
To była tylko propozycja, bo pamiętam, co działo się z "True Tears". Trzeba pamiętać, że "ANFO is dead", i czekając na wypełnienie tej luki, rzuciłem taką propozycję, bo nic lepszego do głowy nie przyszło. Może ktoś inny ma jakiś pomysł, jak można temu zaradzić?
A ja mam pytanie - wg listy życzeń Eve no Jikan jest "oczekujące" - czyli że nikt nie robi obecnie napisów do tego, tak? Tylko że są już opublikowane napisy do wszystkich 3 odcinków, jakie się obecnie ukazały...
Chcę po prostu zrozumieć, jak to działa ;p
To był drobny błąd, ten tytuł oczywiście ma napisy. Powinno być Aktywny.
EDIT:
blabla
Ostatnio edytowany przez mruq (2009-01-15 07:28:34)