Nie jesteś zalogowany.
Też przerwałem w którymś momencie, ale na wakacje muszę nadrobić (pryz okazji to samo z Berserkiem, chociaż znając częstotliwość wydawania, to od mojej przerwy wydano może z 10 rozdziałów. Dobrze, że już Gantza nadrobiłem). Myślałem nad wzięciem się za anime, a później znowu manga, ale nie dam rady.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
btw. odnośnie tego co napisał Thebassa
A z tą Teresą nie jest tak, że w Clare jest tylko materiał z głowy? W anime było tak, że ona się zgłosiła do Organizacji z jej głową w rękach. Więc może się okazać że do ciała Teresy przeszczepią głowę jakiejś Yomy.
Mangę czytam od momentu gdzie skończyło się anime więc mogę coś pomylić.
No nie wiadomo jak to jest, wiadome jest, że miała przy sobie głowę, którą jej zapewne wszczepiono, a co z pozostałym ciałem? Na pewno je organizacja wzięła, a to czy też je wszczepili czy też nie to raczej nie wiadome. Niemniej były już poszlaki, jak to niby Clare posiada coś tam z Teressy, więc wątpię, żeby pojawiła się gdziekolwiek indziej.
Pokaż spoilerwielkim czymś co wchłonęło Clare
W ogóle nie kapuję co się w tamtych chapach działo ;/
To pokolej:
Najpierw Luciela i Rafaela połączyli się w jedną istotę, która została zbudzona przez obecność Clare (te duże strzelające monstrum). Po czym przybyła Priscilla i zaczęła gonić dożo słabsze od siebie Wojowniczki, teoretycznie zabiła Clare i wtedy, ten duży potwór (połączenie Lucieli i Rafaeli), się przeistoczył w maź czy coś w ten deseń i zaatakował Priscille pochłaniając Clare, po czym pochłonięta Clare, która to ponoć połączyła się z tymi dwiema, zaczęła walczyć z Priscilla, gdzie w końcu ta także została przez to coś pochłonięta i zrobił się kokon, który już wiadomo gdzie został przeniesiony.
A z tą Teresą nie jest tak, że w Clare jest tylko materiał z głowy? W anime było tak, że ona się zgłosiła do Organizacji z jej głową w rękach. Więc może się okazać że do ciała Teresy przeszczepią głowę jakiejś Yomy.
Mangę czytam od momentu gdzie skończyło się anime więc mogę coś pomylić.
To by nie miało sensu, poza tym to że Clare biegła tylko z głową wcale nie znaczy, że tylko ona została w procesie fuzji. Jeśli dobrze pamiętam była mowa o tym, że zostały połączone tak samo, jak Yomy są łączone z ludźmi.
@Subarashi
Ostatnio edytowany przez Thebassa (2011-06-13 23:04:39)
<KieR> robotic notes bylo niezle
to jest manga D.Gray-manem. wierna anime ?? pokazane są późniejsze wydarzenia ?
skam123 nie oglądałem anime D.Gray-man ale manga jeszcze wychodzi więc na 100% jest dalej niż było anime. Co do wierności to słyszałem że anime było wierne mandze ale nie wiem ale w tym prawdy.
Niech ktoś skrobnie kto jest teraz głównym złym i czy wojowniczki osiągnęły już "Super Saiyan" (w tym momencie powinny tak szybko machać, że te miecze by się topiły).
Pozwól, Milordzie, że naurwię schemata:
I tyle w temacie ostatnich wydań, jak dla mnie. Reszty nie ogarniam i już dawno się w tym pogubiłem. W zasadzie tak to sobie tylko przeglądam i czekam, aż powyższy heros pozamiata wszystko, a ja wtedy wjadę ze sprejem Zjadaczowi na chatę i mu ją otaguję w Rakiego, a odchodząc rzucę przez ramię: Widzisz... a śmiałeś się z niego. W tle zacznie grać epicka muza, a ja, nie oglądając się za siebie, ruszę ku zachodzącemu słońcu.
Zarathustra napisał:Niech ktoś skrobnie kto jest teraz głównym złym i czy wojowniczki osiągnęły już "Super Saiyan" (w tym momencie powinny tak szybko machać, że te miecze by się topiły).
Pozwól, Milordzie, że naurwię schemata:
http://img89.imageshack.us/img89/2462/rakis.jpg
I tyle w temacie ostatnich wydań, jak dla mnie. Reszty nie ogarniam i już dawno się w tym pogubiłem. W zasadzie tak to sobie tylko przeglądam i czekam, aż powyższy heros pozamiata wszystko, a ja wtedy wjadę ze sprejem Zjadaczowi na chatę i mu ją otaguję w Rakiego, a odchodząc rzucę przez ramię: Widzisz... a śmiałeś się z niego. W tle zacznie grać epicka muza, a ja, nie oglądając się za siebie, ruszę ku zachodzącemu słońcu.
I po co ściemy walisz?
Raki jest dobry, a tym złym nadal jest organizacja i ich ostateczne twory (byłe numery 1).
Widzę, że podbito temat ostatnio, to i skrobnę dwa zdania.
Gdyby jeszcze na wózku inwalidzkim jeździła (chyba ich tam nie mają jeszcze) albo sam jej tułów był noszony przez innych jako potencjalnego mózga przyszłych operacji to jeszcze byłoby to akceptowalne, a tak mamy mały absurd...
Dla tych, którym brakuje Clare: zawsze możecie sięgnąć po Angel Densetsu (jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście), które wizualnie nie zachwyca, ale jest naprawdę dobrą komedią.
Chociaż mnie osobiście Kuroda zaczął irytować i denerwować od któregoś momentu i nie zgadzam się z Yagim (o czym napisał na końcu mangi), że to druga za Kitano najważniejsza postać tej mangi. To raczej Ryoko (claymore'owa Cynthia - pojawia się w ch 8) i Ikuno (claymore'owa Clare - pojawia się w ch 28) kradną show.
Ostatnie chaptery jak tak czytam tej mangi są żalowe... Nie wiem po co autor streszcza nam historie mega randomowych wojowniczek, które zostaną zaraz po tym sponiewierane i do tego poświęca tym streszczeniom całe chaptery... Mi to tylko wygląda na siłowe przedłużenie mangi, która i tak już zdeka straciła klimat,za sprawą ostatnich wydarzeń...
Podsumowując z chapa, na chap coraz gorzej, a jedynym plusem chapterów jest Raki,, choć aktualnie to i tak za mało, mam nadzieję, że Clare szybko wróci, a randomowa trójca pójdzie do piachu.
Lady's and gaytleman's, po zaczytaniu najnowszego rozdziału tegoż owegoż anime w komiksie wzdrygłem się niemiłosiernie i w panicznym akcie serii bezrozumnych akcji stworzyłem prostego kalambra z MEGA SPOJLEREM, żeby szanowna społeczności pomogła mi rozwietrzyć powstałego dysonansa dezorjentacyjnego.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Sprawa być może nie jest taka banalna. W komentarzach u MiB-ów wskazano na kwestię szybkiego zakończenia Negimy i zmian prawnych, które mogły do tego doprowadzić. Może w nich należy szukać wyjaśnienia ostatnich poczynań Yagiego. Czas pokaże czy będzie dane nam czytać (a w dalszej przyszłości może nawet oglądać? :>) "Clare Rises" lub "Miria Falls" (niech ona wreszcie zginie)...
Czyli znowu wydawca chce mieć większe prawa niż autor - skąd my to znamy
Jestem w szoku, i po przeczytaniu tego chaptera pierwsza myśl - zapytać na ansi czy Japończycy mają jakiś odpowiednik prima aprilis tylko ze w maju?? prima maius?!?