Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam!
Proszę nie mówcie mi, że było bo szukałem na nie jednym forum... a same programy podawane przez użytkowników nie spełniają moich oczekiwań.
Np. VirtualDub nie radzi sobie z plikami mkv które mają 2 rodzaje prędkości np. domyślna i aktualna... jakoś tak jest to tam opisane. napisy rozchodzą się ale żeby było zabawniej z przodu i z tyłu w środku jest OK...
mam fajny programik o nazwie Total Video Converter... ale on nie bradzo sobie z odwrotnym zapisem kolorów... w ass jest w hexie a on czytan na upartego to jak rgb dlatego z żółtego wychodzi błękitny.... ale tutaj można ręcznie pozmieniać kolory... tyle że plików sporo a chciałbym jednak znaleść coś co:
potrafi poradzić sobie z MKV
obsługuje poprawnie napisy ASS
nie wykrzacza się przy 2 bitratach
jest w miarę szybkie (VD konwertuje o 40-60% dłużej niż TVC)
(wymóg nie jest konieczny - możliwość wtapiania dwóch plików z napisami)
Testowałem też fremake video converter... ale on nie zachowuje kolorystyki czcionek i rodzaju czcionki.
Proszę podawajcie wasze propozycje programików a ja je sobie na spokojnie przetestuje... jak narazie topowym dla mnie jest TVC ale ilość kolorów napisów jaką musiałbym zmienić mnie przeraża
Z góry dzięki jesteście moją ostatnią nadzieją a jako, że już nie raz słyszałem sporo dobrego o tej społeczności to postanowiłem spróbować wśród specjalistów
WinAvi video converter sprawuje sie dobrze
Ostatnio edytowany przez matiasmovie (2011-11-05 02:51:50)
Witam!
Proszę nie mówcie mi, że było bo szukałem na nie jednym forum...
Ale nie szukałeś tutaj. Jest tego od groma i jeszcze trochę. Sam stworzyłem poradnik, który też gdzieś w odpowiednim temacie wisi.
Z góry dzięki jesteście moją ostatnią nadzieją a jako, że już nie raz słyszałem sporo dobrego o tej społeczności to postanowiłem spróbować wśród specjalistów
To źle słyszałeś.
LOL. Myślałem, że jest kompletnie na odwrót xD Chyba się pomyliłeś, bo wiele osób mówi, że to forum jest "unfriendly"
Na fansubs.pl poszukaj tematów o kodowaniu. Ja polecam MeGui. Ale musisz się troszkę z nim zaznajomić, aby nie robić baboli.
(...) a jako, że już nie raz słyszałem sporo dobrego o tej społeczności (...)
Ta, nie słodzi się soli.
=> MeGUI.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
MeGUI to dobry pomysł, chociaż bez poradnika (np. tego bodziowegonp. tego bodziowego) chyba się nie obejdzie.
Z narzędzi prostszych i nieco mniej potężnych (ale wystarczających casualowemu użytkownikowi) powinien ci podpasować FormatFactory. Niby kombajn do konwersji między formatami, ale jednak trochę opcji przy kodowaniu zostawia (można nawet bawić się z AVS-em).
Zawsze możesz iść drogą hardkora i znaleźć na tym forum prosty skrypt AVS, ustawienia kodeka x264 i jechać bez żadnego GUI
Wbrew pozorom rozwiązanie proste - ot, zmiana kilku wartości w gotowym skrypcie bez przebijania się przez dziesiątki okienek.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-11-05 12:57:19)
lolGUI jest dobrym pomysłem, bardzo łatwo załapać podstawy, a potem rush na baty. Sam uczyłem się na MediaCoderze, polecam go do zabawy. Program nie jest idealny, ale ciągle mam do niego sentyment.
Strony 1