Nie jesteś zalogowany.
Ktos pisal o polskim kamehameha A ktos sobie wyobraza dubbing do np bleacha i polskie "bankai, tensa zangetsu" i "getsuga tenshou" jakos nie widze polskich aktorow krzyczacych bankai ... z takimi emocjami itd Dziwnie by to pewnie wyszlo ;d
Rudy, a o której będą emitowane na Hyperze epki?
Niekoniecznie, druga seria zaczyna się o 2:30 chyba... Może kilka epków przejrzę, ale całej serii raczej nie obejrzę.
Może ktoś potwierdzić, że na AXN Spin jest/będzie DBGT z lektorem? Na anime.com.pl ktoś się chwali, że już widział.
Ktos pisal o polskim kamehameha A ktos sobie wyobraza dubbing do np bleacha i polskie "bankai, tensa zangetsu" i "getsuga tenshou"
A nie porównuj. "Kamehameha" ma moc, nie to co nam serwują w tych Bleachach i Narutach - jakieś sztywne "Bankai" albo "Rasengan".
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
https://rapidshare.com/files/121115667/ … or_PL_.avi
https://rapidshare.com/files/3590327916 … or_PL_.avi
Gdyby ktoś był ciekaw.
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2012-01-13 14:39:59)
A masz moze naruto z lektorem ?
Ruchomy zamek Hauru
sobota (28.01)
11:00
Opowieści z Ziemiomorza
niedziela (29.01)
12:25
Jest gdzieś rozpiska programu AXN Spin?
Tu cały program: http://www.cyfrowypolsat.pl/program-tv/axn-spin/.
Te wszystkie anime, które lecą na AXN Sci-Fi czy AXN Spin leciały lub lecą na Animax Eastern Europe(czyli Czechy, Słowacja, Węgry). Dragon Ball GT niedawno też miał tam premierę.
Oprócz DBGT i serii lecących na AXN Sci-Fi jest także premierowa - Deltora Quest. Przeboleć tylko nie mogę Nany, która leci od 1:10.
Rudy wiesz czego ja nie mogę przeboleć? Że nie mam tego kanału ^^
Macie neta i boli was brak jakiegoś kanału w TV? Brak mi słów na to.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Kto z użytkowników Cyfrowego Polsatu ma już ten kanał? U mnie jeszcze go nie ma, a jutro Naruto rusza ;/
Quithe wiesz... Ja na przykład chciałbym śledzić fandom M&A w PL, na tym kanale będzie wiele anime, często skaczę po kanałach i nie mam co oglądać, przy kompie cały czas nie chcę siedzieć dlatego próbuję tego nie robić w tedy na taki czas kanał najlepszy. Do tego jest wiele anime, których nie oglądałem, kilka takich leci właśnie na tym kanale, co by mi to dało? A to, że mógłbym poznać anime i dowiedzieć się czy w najbliższej przyszłości jest sens zaczynać tę serię. Mógłbym podać więcej argumentów, ale czy jest potrzeba?
Jeśli nie chcesz przy kompie siedzieć, to idź na dwór albo książkę poczytaj Jak można śledzić w ten sposób fandom, nie mam pojęcia. Co innego by było, gdyby rzeczywiście pracowali przy tym fani i wiązałoby się to z jakimś programami tematycznymi.
Argument sprawdzenia animca tylko mnie przekonuje. Nie dałbym rady się męczyć z wersją telewizyjną (lektory, kulawe napisy).
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Wszechobecność internetu w pewnym sensie zepsuła magię telewizji. Za dzieciaka codziennie przeglądałem Teletydzień, żeby zobaczyć, co ciekawego będzie wieczorem w telewizji. Pamiętam jak prosto po szkole biegiem gnałem do domu, żeby zdążyć na Kapitana Tsubasę, albo jakim wydarzeniem były telewizyjne premiery filmów, które wcześniej były dostępne wyłącznie na kasetach. To samo z serialami, czy bajkami. Te emocje, to oczekiwanie... .
Co ciekawe, jak nie mogłem tego obejrzeć i musiałeś nagrać na kasetę, to już nie było to samo. Film mógł kisnąć na półce i zazwyczaj minął jakiś czas zanim się za niego zabrałem.
A teraz to już nawet gazety nie kupuję, a w telewizji oglądam tylko wiadomości i od czasu do czasu zapuszczę National Geographic, albo Discovery, żeby coś leciało podczas śniadania. Na żaden film, czy serial już nie wyczekuję, bo po co? Jak przegapię, to najwyżej obejrzę w internecie i tyle
To samo jest z tym kanałem. Gdyby ukazał się jakieś 10 lat temu, to byłaby furora, a teraz to już każdemu zwisa. Twarde dyski zapełnione, większość animców wydanych w Polsce na DVD można kupić na śmieszne pieniądze, więc po co to komu? ^^
Przejrzałem kolejne odcinki Sailor Moon na TV4 (np 35) jak również porównywałem do poprzedniego lektora (Danuta Stachyra) i stwierdzam bez żadnych wątpliwości, że o ile w przypadku Stachyry było średnio to teraz jest dno. Głos Stachyry był całkiem w porządku i nie psuł klimatu nawet w bardziej emocjonalnych scenach.
- ten nowy lektor ma odpychający głos
- kiedy gada to prawie jak parodia tego anime (szczególnie w tych odcinkach poważniejszych/z większymi emocjami lektor skutecznie psuje nastrój)
- tłumaczenie (choć to wina tłumacza) jest naprawdę bzdurne i to dosyć często ( w 35 odcinku Usagi mówi "Endymion" w sensie nie odchodź, a lektor mówi "ty jesteś Endymion" )
- co z tego, że poprawili niektóre tłumaczenia (np zaklęć) skoro więcej dialogów/słów popsuli
- również koszmarny dobór słów (w 35 odcinku Rei mówi do Usagi, że jest mięczakiem). Po prostu żałosne i dziecinne tłumaczenie
- są omijane (zazwyczaj) brutalniejsze słowa jak na przykład "giń". Słowo "śmieć" (odnośnie Zoisite) zostało zamienione na "to".
- jednym słowem z powodu tego lektora nawet fajniejsze (bardziej emocjonalne ) sceny są zamieniane na wyprane z emocji
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-01-13 23:53:58)
Nie ma anime w tv, narzekacie.
Jest anime w tv, jeszcze bardziej narzekacie. xD
W sumie, co do SM się zgodzę, tłumaczenie mają na przysłowiowe odwal się. Może mieli z francuskiego, czy coś i tam faktycznie cenzurowali "giń", itp, a potem podstawili to tl pod japoński dub, kompletnie nie wiedząc co i jak? Coż, przynajmniej cieszmy się, że mamy oryginalną ścieżkę dźwiękową, a nie np niemiecką. xD