#201 2012-04-07 15:23:56

DaBiDo
Użytkownik

Odp: Blood-C (2011)

Kenshiro napisał:

Napisy do BD mogę ci wysłać, więc nie musisz nic dopasowywać. Nie warto oglądać z rawami, gdyż polecam wersję "Alesianduke".

Spoko, już sobie dopasowałem i jestem po 6 odcinku ( [Yousei-raws] Blood-C [BDRip 1920x1080 x264 FLAC] ). Ale dzięki.

Z początku mi się wydawało, co to do cholery za  kupa i co niby oni w tym cenzurowali. No ale faktycznie mam wersję, z cenzurą na kompie, więc sobie porównywałem, i szczerze to dobrze, że czekałem, bo naprawdę, taka cenzura przy takim byle czym (potworki rodem z Power Rangers zjadają ludzi), to kpina.

Seria nudna trochę, a główna postać kojarzy mi się z Gracjanem Roztockim (chodzi o to śpiewanie). No ale trochę się zaczęła rozkwiecać i coraz lepiej jest. Zobaczymy.

#202 2012-04-07 15:27:04

animefan2009
Użytkownik

DaBiDo napisał:
Kenshiro napisał:

Napisy do BD mogę ci wysłać, więc nie musisz nic dopasowywać. Nie warto oglądać z rawami, gdyż polecam wersję "Alesianduke".

Spoko, już sobie dopasowałem i jestem po 6 odcinku ( [Yousei-raws] Blood-C [BDRip 1920x1080 x264 FLAC] ). Ale dzięki.

Z początku mi się wydawało, co to do cholery za  kupa i co niby oni w tym cenzurowali. No ale faktycznie mam wersję, z cenzurą na kompie, więc sobie porównywałem, i szczerze to dobrze, że czekałem, bo naprawdę, taka cenzura przy takim byle czym (potworki rodem z Power Rangers zjadają ludzi), to kpina.

Seria nudna trochę, a główna postać kojarzy mi się z Gracjanem Roztockim (chodzi o to śpiewanie). No ale trochę się zaczęła rozkwiecać i coraz lepiej jest. Zobaczymy.

Ja zrobiłem synchro do wszystkich odcinków od [Yousei-raws] i wysłałem do autorów napisów ale jak widać zostałem olany.

#203 2012-04-08 18:43:01

Kenshiro
Użytkownik

Dopiszę jeszcze, że jak zacząłem kilka miesięcy temu oglądać Blood-C w wersji TV to już wtedy wydawało mi się bardzo dziwne to, że Saya nosi okulary. Przecież ona jest istotą pod każdym względem doskonalszą od ludzi, więc o co chodzi z tymi okularami ? Jakby ich naprawdę potrzebowała, żeby lepiej widzieć to by było absurdalne.

Pokaż spoiler
sv2tf7.jpg
Wesoła Saya w okularach.

11t4tvd.jpg
Poważna Saya w okularach

1ig8wg.jpg
Saya bez okularów i bez oka (więc w opasce).

DaBiDo napisał:

No ale trochę się zaczęła rozkwiecać i coraz lepiej jest. Zobaczymy.

I jak obejrzałeś ?  smile

Powiem szczerze, że naprawdę nie wiem dlaczego zrobili, aż tyle idiotycznych scen gore. Chociażby w odcinku

Pokaż spoiler
z tą klasą (już nie mówiąc o ostatnim).
To wyglądało tak dziwnie, że zastanawiałem się co ja oglądam za shit (czyli anime nastawione głównie na krwawą sieczkę).

Niektórzy narzekają na sceny gore w el, ale to co było w blood-c przekroczyło wszelkie granice absurdu (to już prawie "poziom" dokuro-chan). Owszem można powiedzieć, że tak przecież wygląda jedzenie ludzi (bez cenzury), ale po co robić coś co psuje klimat anime i spłyca je jeszcze bardziej ? Na tym miał polegać fanserwis, czyli na gore ? Chociaż w jednym odcinku była scena kąpielowa z Sayą i pokazali nawet jej cycki.

Pomysł, że cała seria TV była

Pokaż spoiler
przedstawieniem po tym jak Saya straciła pamięć nie byłby taki zły, ale żeby wszystkich zabić ? (oprócz jednej). Oczywiście nawet to by nie uratowało tego anime, gdyż oglądając oceniam wszystkie odcinki i nawet jeśli to głupie było udawane to jednak zajmowało 90 procent czasu trwania anime.

PS;

Na końcu serii TV

Pokaż spoiler
Saya przybiegła do Tokyo, czyli opuściła miasteczko aktorskie (no i wszyscy aktorzy martwi).

EDIT:

Do trolla dulowatego:

dulu napisał:

To używaj tego chrzanionego taga, po to on jest. Ja chciałem to zobaczyć, i tak, w dupie mam, co o tym mówicie, ale trzeba być matołem, żeby pisać, że są spoilery, dawać obrazki, których ciężko nie zobaczyć, takie na pół strony... Widać, kto wygrał plebiscyt.

Weź walnij głową w ścianę (i nie zaśmiecaj tego tematu) bo twoja głupota i chamstwo już mnie przytłacza.
Zaczynasz mnie już chwilami irytować koleś.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-10 14:43:20)

#204 2012-04-08 19:11:33

dulu
Moderator

Kenshiro napisał:

Poniżej może być trochę SPOJLERÓW.

To używaj tego chrzanionego taga, po to on jest. Ja chciałem to zobaczyć, i tak, w dupie mam, co o tym mówicie, ale trzeba być matołem, żeby pisać, że są spoilery, dawać obrazki, których ciężko nie zobaczyć, takie na pół strony... Widać, kto wygrał plebiscyt.

ed:
Irytować? Tom, do cholery, dajesz spojler? Używaj taga! Czego nie rozumiesz?

Ostatnio edytowany przez dulu (2012-04-08 19:29:35)

#205 2012-04-08 20:01:09

coellus
Użytkownik

Kenshiro napisał:

http://i44.tinypic.com/sv2tf7.jpg
Wesoła Saya w okularach.

http://i39.tinypic.com/11t4tvd.jpg
Poważna Saya w okularach

http://i41.tinypic.com/1ig8wg.jpg
Saya bez okularów i bez oka (więc w opasce).

Pokaż spoiler
batman_first_i_was_like_At_First_I_Was_Like-s600x1093-65185-580.jpg

Kenshiro napisał:

Oczywiście nawet to by nie uratowało tego anime, gdyż oglądając oceniam wszystkie odcinki i nawet jeśli to głupie było udawane to jednak zajmowało 90 procent czasu trwania anime.

Nie gadaj.

Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-04-10 01:43:05)

Ty dulowaty userze!

#206 2012-04-08 21:33:04

DaBiDo
Użytkownik

Kenshiro napisał:
DaBiDo napisał:

No ale trochę się zaczęła rozkwiecać i coraz lepiej jest. Zobaczymy.

I jak obejrzałeś ?  smile

Obejrzałem do końca i muszę przyznać, że choć faktycznie na początku mi się nie podobał, to z czasem zaczęło wciągać.
Osobiście uważam, iż niska ocena spowodowana jest w głównej mierze przez cenzurę. Problemem jest również słabe zarysowanie postacie. Są one nieciekawe, praktycznie w ogóle ich nie poznajemy, choć tutaj, oglądając cało serię można to zrozumieć,

Pokaż spoiler
gdyż tak naprawdę są to tylko 'grane' osoby (postanie) i tak naprawdę nie istnieją
. od początku miałem wrażenie, że coś jest nie tak, coś się za wszystkim kryje. Może dlatego, iż to CLAMP i jak to bywa u tych panien, zawsze na końcu wszystko okazuje się być innym niż było do tej pory.
Pokaż spoiler
Cała akcja, że to była tylko gra, nawet fajne wyjaśnienie, choć powrót upierdliwych bliźniaczek wcale mnie nie ucieszył. Całe szczęście, że szybko pożegnaliśmy je ponownie, choć motyw, w którym siostra popycha drugą, by sama nie zostać zabita, był przesadzony i nie wyobrażam sobie, by taka sytuacja mogła mieć miejsce
. Co do krwi, mordowania, zjadania itp. To na początku nie za bardzo mi to odpowiadało. Lubię brutalne sceny. Krew tryskająca z każdej strony, wnętrzności zwisające z sufitu, ręka, noga, mózg na ścianie. Lecz dużo ciekawiej prezentują się takie zabawy w filmach aktorskich. W anime jest to wręcz komiczne, choć nie zawsze. Podobały mi się za to sceny
Pokaż spoiler
walki w szkole i z króliczkami. Istna rzeź, zabawna, choć jeśli chodzi o szkołę, to dość szybka, ludzie faktycznie padali jak papierowe kartki, niedawno oglądałem Another, i mieliśmy rzeź w hotelu/pensjonacie w przedostatnim odcinku. Dużo, dużo lepsza.
. Same potworki, niezbyt ciekawe. Wręcz idiotyczne, choć było kilka, zwłaszcza tych mówiących, które były ciekawe. Reszta wyglądała jak potworki atakujące Czarodziejkę z Księżyca. Ogólnie moim zdaniem, im dalej, tym lepiej. I anime było ok. Może dlatego, iż oglądnąłem całą serię hurtem i niesmak początku, został szybko wymazany kolejnymi odcinkami.
Szczerze, to czekam na film, gdyż jestem ciekawy co dalej z Sayą
Pokaż spoiler
czy i jak dopadnie Fumito
. Sądzę, że nie będzie już tak irytująca i infantylna ja w serii tv (a przynajmniej nie będzie śpiewała).

#207 2012-04-09 00:08:04

Kenshiro
Użytkownik

DaBiDo napisał:

Obejrzałem do końca i muszę przyznać, że choć faktycznie na początku mi się nie podobał, to z czasem zaczęło wciągać.

I to właśnie bym uznał za jedyną zaletę tego anime. To znaczy jak pisałem wcześniej chciałem poznać te wszystkie tajemnice kryjące się za bohaterami i Sayą.

DaBiDo napisał:

Osobiście uważam, iż niska ocena spowodowana jest w głównej mierze przez cenzurę.

Cenzurę ? Na pewno w moim przypadku nie miała żadnego wpływu na ocenę, gdyż oglądałem od początku do końca wersję BD (mimo, że kiedyś obejrzałem 6 odcinków w wersji TV).

DaBiDo napisał:

Problemem jest również słabe zarysowanie postacie.

Cała konstrukcja tej serii TV jak i postacie uważam za porażkę, czyli nawet nie określiłbym tego jako średni poziom.

DaBiDo napisał:

choć tutaj, oglądając cało serię można to zrozumieć,

Pokaż spoiler
gdyż tak naprawdę są to tylko 'grane' osoby (postanie) i tak naprawdę nie istnieją
. od początku miałem wrażenie, że coś jest nie tak, coś się za wszystkim kryje.

Oczywiście jest to jakieś usprawiedliwienie, ale czy wyjaśnienia pod koniec anime mogą zmienić zdanie o całej serii, skoro jej oglądanie było dosyć nieprzyjemne ?
Uważam, że jeśli już wpadli na taki dziwaczny pomysł to powinni ciągnąć ten schemat maksymalnie do połowy serii, a wiadomo jak było.

DaBiDo napisał:

Może dlatego, iż to CLAMP i jak to bywa u tych panien, zawsze na końcu wszystko okazuje się być innym niż było do tej pory.

Powiem szczerze, że CLAMP w ogóle nie powinien brać się za to anime. Tylko je zepsuli. Nie wiem czy oglądałeś Blood+, ale tamto było naprawdę klimatyczne, bardzo dobrze skonstruowane i co ważne znacznie ładniejsze wizualnie o lepszej animacji i kresce (zresztą bardziej udane pod każdym względem).

DaBiDo napisał:

Pokaż spoiler
Cała akcja, że to była tylko gra, nawet fajne wyjaśnienie, choć powrót upierdliwych bliźniaczek wcale mnie nie ucieszył. Całe szczęście, że szybko pożegnaliśmy je ponownie, choć motyw, w którym siostra popycha drugą, by sama nie zostać zabita, był przesadzony i nie wyobrażam sobie, by taka sytuacja mogła mieć miejsce
.

Z tym się w żadnym razie nie zgadzam. Nie powinni

Pokaż spoiler
uśmiercać bliźniaczek.
One były fajne i to nawet jak
Pokaż spoiler
okazały się złe. Było mi ich żal i nie lubię takiego sadystycznego gore, które pokazali z ich udziałem.

DaBiDo napisał:

Co do krwi, mordowania, zjadania itp. To na początku nie za bardzo mi to odpowiadało. Lubię brutalne sceny. Krew tryskająca z każdej strony, wnętrzności zwisające z sufitu, ręka, noga, mózg na ścianie. Lecz dużo ciekawiej prezentują się takie zabawy w filmach aktorskich. W anime jest to wręcz komiczne, choć nie zawsze.

A wiesz dlaczego w tym anime sceny gore wyglądały dosyć słabo ? Pisałem o tym wcześniej, że to chodzi o jakość wizualną. Po prostu cała grafika w tym anime była nędzna, a zabijanie ludzi wyglądało jak niszczenie jakichś narysowanych niestarannie postaci, czyli nie miało w sobie klimatu grozy, ale zapewne tak miało być. Takie gore na masową skalę w przeciętnym anime to nic fajnego (znacznie lepiej wizualnie wyglądało elfen lied).

Co do filmów aktorskich to lepsze według ciebie jakieś sztuczne komputerowe gore ? Z tym się nie zgadzam.
Nie ma większego problemu zrobić rewelacyjne gore w anime.

DaBiDo napisał:

Podobały mi się za to sceny

Pokaż spoiler
walki w szkole i z króliczkami. Istna rzeź, zabawna, choć jeśli chodzi o szkołę, to dość szybka, ludzie faktycznie padali jak papierowe kartki,
.

Co było w tym zabawnego ? Chyba, że przez "zabawne" masz na myśli nieudolnie i sztucznie wykonane gore.
Normalnie w takich scenach nie ma nic zabawnego. Słowo "szokujące" będzie najlepiej pasować, gdyż tak to właśnie oceniam. Owszem do anime o Sayi pasuje rzeź, ale nie tak absurdalnie głupia jak w tej serii.

DaBiDo napisał:

Same potworki, niezbyt ciekawe. Wręcz idiotyczne, choć było kilka, zwłaszcza tych mówiących, które były ciekawe.

Na pewno nie były mocną stroną tego anime.

DaBiDo napisał:

Reszta wyglądała jak potworki atakujące Czarodziejkę z Księżyca.

Takich skojarzeń absolutnie nie miałem, gdyż potwory całkiem inne (zresztą w "czarodziejce" były demony).

DaBiDo napisał:

Ogólnie moim zdaniem, im dalej, tym lepiej. I anime było ok. Może dlatego, iż oglądnąłem całą serię hurtem i niesmak początku, został szybko wymazany kolejnymi odcinkami.

Ja uważam, że było lepiej właśnie dlatego, że anime stawało się coraz dziwniejsze, czyli miało się wrażenie, że coś tu jest nie tak.
Jak pisałem ja też oglądałem całą serię hurtem i zawsze tak robię, gdyż uważam, że wtedy jest najlepszy klimat, a czekanie na następny odcinek (lub oglądanie z cenzurą) skutecznie go psuje.

DaBiDo napisał:

Szczerze, to czekam na film, gdyż jestem ciekawy co dalej z Sayą

Pokaż spoiler
czy i jak dopadnie Fumito
. Sądzę, że nie będzie już tak irytująca i infantylna ja w serii tv (a przynajmniej nie będzie śpiewała).

Widzisz jak ma wyglądać Saya w filmie kinowym.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=8375
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … arid=42230

To już chyba będzie ta normalna Saya.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-04-09 00:13:23)

#208 2012-04-10 01:45:02

Quithe
Użytkownik

Tom, do cholery, używaj taga spoiler! I wzbogać o niego ten felerny post.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#209 2012-04-24 17:07:37

Kenshiro
Użytkownik

Zobaczcie ten trailer.

Film Blood-C zapowiada się naprawdę świetnie. Może być lepszy pod każdym względem od tej słabej serii TV.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl … tA_rY5tsHQ

#210 2012-05-14 18:30:52

Rudy102
Użytkownik

Patrząc na coraz to nowsze trailery, to mogę powiedzieć, że film Blood-C będzie o niebo lepszy.

Pokaż spoiler

Pojawienie się Kimimaro w jego ludzkiej formie stawiam na plus
scaled.php?server=607&filename=444xh.jpg&res=landing

Na dodatek wśród aktorów, którzy będą podkładali głos członkom Suratu znaleźli się między innymi: Yuuichi Nakamura, Hiroshi Kamiya, Yuki Kaiji czy Kana Hanazawa.
Szykuje się bardzo dobra sieka, tylko trza czekać do 2013

Rudy102.png

#211 2012-05-14 18:49:02

coellus
Użytkownik

Wiecie, jak to jest z trailerami. Wybiera się 2-3 najlepsze sceny i się sprzedaje jak produkt, nawet jeśli reszta to syf.
No i jednak niesmak po serialu pozostał.

Ty dulowaty userze!

#212 2012-05-14 19:45:23

Kenshiro
Użytkownik

I tak prawdopodobieństwo, że ten film kinowy będzie podobnie słaby jak seria TV wynosi praktycznie 0. Może być tylko lepszy. : )

A wizualnie już teraz widać, że jest wielokrotnie wyższej jakości.

#213 2013-05-03 09:24:57

Kenshiro
Użytkownik

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=8375

Obejrzałem Blood-C: The Last Dark i z jednej strony jestem trochę zadowolony, ale z drugiej bardzo zawiedziony. Na pewno największą zaletą tego filmu jest strona wizualna. Różnica jest niesamowita w porównaniu z serią TV. Zarówno animacja, grafika i kreska jest bardzo wysokiej jakości, więc do tego elementu nie mam żadnych zastrzeżeń. Poza tym postacie są znacznie fajniejsze niż te w serii TV, ale i tak nikogo nie oceniłbym powyżej przeciętnej. I jako kolejną zaletę wymieniłbym brak scen gore, których jak wiadomo było mnóstwo w serii TV, a uważałem je w większości (szczególnie te przy końcu) za niepotrzebne i głupie.

Niestety wady są o wiele istotniejsze niż zalety. Najgorsza w tym filmie była jego płytkość i to zarówno odnośnie postaci jak i fabuły. Poza tym walki (szczególnie te blisko końca filmu) okazały się po prostu beznadziejne i wyjątkowo krótkie. Oczywiście nie uważam, że walki muszą być jakieś długie, ale w Blood-C było stanowcze przegięcie pod tym względem. Szczególnie to co pokazali z tym ostatnim potworem (wizualnie wyglądał rewelacyjnie) to żenada do potęgi.

Wyjaśnienie zachowania Fumito również bardzo mnie zawiodło, ale zarazem nie spodziewałem się tego, że

Pokaż spoiler
nie był człowiekiem.
Ogólnie pisząc te najważniejsze wyjaśnienia i motywacje były gorsze niż się spodziewałem. Okazało się, że chciał
Pokaż spoiler
jak najlepiej dla Sayi, czyli wyzwolić ją od klątwy i martwił się tym co będzie jak zabraknie Pradawnych bo jak wiadomo to jej pożywnie.

Zalety:

- bardzo ładna grafika, kreska, animacja
- brak niepotrzebnych scen gore
- główna bohaterka fajniejsza niż znana z serii tv

Wady:

- wyjątkowo płytka fabuła i postacie
- beznadziejne walki (szczególnie te przy końcu filmu)

Ocena 6/10

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2013-05-03 09:32:50)

#214 2013-05-03 09:34:21

arystar
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Wady:

Fabułę uwzględniasz do oceny? Brak mi słów.

Ostatnio edytowany przez arystar (2013-05-03 09:34:36)

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

#215 2013-05-03 09:43:02

Camizi
Użytkownik

Ja to cudo oceniałem na 3. Walka na końcu to jakiś nieśmieszny żart.

Seans można porównać do kąpieli w szambie. Nie polecam.  beznadzieja

#216 2013-05-03 10:47:50

Kenshiro
Użytkownik

Camizi napisał:

Ja to cudo oceniałem na 3. Walka na końcu to jakiś nieśmieszny żart.

3/10 oceniłem serię TV Blood-C, a film jednak uważam za wyraźnie lepszy (chociaż o to było nietrudno smile ). Powiedzieć, że ta "walka" na końcu była dziwna to stanowczo za mało. Wyglądało to tak jakby chodziło tylko o stronę wizualną. Nie wiem po co tworzyć coś tak efektownego i ładnego, a zarazem beznadziejnego pod każdym innym względem.

arystar napisał:

Fabuła i/lub postacie (charaktery) zawsze w największym stopniu decydują o przyjemności z oglądania anime, więc głównie od nich zależy ocena. Stronę wizualną i muzyczną również bardzo cenię, ale nigdy nie są najważniejsze.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2013-05-03 10:52:29)

#217 2013-05-03 10:56:23

Witax
Użytkownik

arystar napisał:
Kenshiro napisał:

Wady:

Ty chyba sobie jaja robisz? rotfl

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#218 2013-05-03 11:01:16

Cafer90
Użytkownik

Witax napisał:
arystar napisał:
Kenshiro napisał:

Wady:

Ty chyba sobie jaja robisz? rotfl

Nie czaję, o co wam teraz chodzi... Przecież fabuła to jeden z najważniejszych czynników, który wpływa na ocenę danego tytułu.

Ostatnio edytowany przez Cafer90 (2013-05-03 11:03:04)

JOF3-460x60.jpg

#219 2013-05-03 11:02:33

arystar
Użytkownik

Widać, żeście tu nowi...

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!

#220 2013-05-03 11:06:13

Witax
Użytkownik

arystar napisał:

Widać, żeście tu nowi...

Ja się nie wczuwam w głupoty ANSI przykro mi

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

Stopka forum

© Animesub.info 2024