Nie jesteś zalogowany.
@Demonis Angel
Nawet jeżeli mało osób weźmie to sobie do serduszka, to myślę że i tak warto to zrobić. Rzuciłem pomysł, ludzie nie muszą go koniecznie wprowadzać w życie.Hmmm, a jest gdzieś jakaś wypiska(lub coś innego) do kogo się trzeba zgłaszać po napisy do danej serii? Czy też muszę śledzić tematy poszczególnych tłumaczy żeby wiedzieć co robią po kryjomu?
Wielu tłumaczy wpisuje się na listę w temacie "Co kto tłumaczy", ale warto też sprawdzać tematy poszczególnych tłumaczy i grup. Jeśli nie ma żadnych informacji, pisz na pw.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Gdy wychodziły oznakowane wydania OKW do Valvrave, to uploader zaczął sam tłumaczyć (z marnym skutkiem). Tym razem też tak będzie.
Ale chyba o to właśnie chodzi?
Chyba, że jednak o 'tłumaczeniową' martyrologię...
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Pokaż spoilerWam dalej dupsko ściska że shinden ma tyle wejść. A longr kradzież nie wiesz co to jest to przyswój definicje bo jej w ogóle nie rozumiesz. Pisząc kradniecie odnosisz się do prawa. W sumie jak jest i ten 100 to co z tego 2/3 idzie na serwery i extra transfer. Ech inne stronki z epkami online z własnych serwerów to smiech waża one 80mb i mówią o świetnej jakości HD.A po zatym cieszcie się że za nieodprowadzanie podatków od zbiórek pieniężnych na serwery was skarbówka nie ściga.
Post z siundena naszego znanego troll-złodzieja rikuo
Płakać czy się śmiać
Co tam jest napisane?
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
max-kun napisał:Pokaż spoilerWam dalej dupsko ściska że shinden ma tyle wejść. A longr kradzież nie wiesz co to jest to przyswój definicje bo jej w ogóle nie rozumiesz. Pisząc kradniecie odnosisz się do prawa. W sumie jak jest i ten 100 to co z tego 2/3 idzie na serwery i extra transfer. Ech inne stronki z epkami online z własnych serwerów to smiech waża one 80mb i mówią o świetnej jakości HD.A po zatym cieszcie się że za nieodprowadzanie podatków od zbiórek pieniężnych na serwery was skarbówka nie ściga.
Post z siundena naszego znanego troll-złodzieja rikuo
Płakać czy się śmiać
Co tam jest napisane?
Też się zastanawiam.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-07-31 18:38:38)
Macie problem y przeczytanie posta w spoilerze. To macie :
"Wam dalej dupsko ściska że shinden ma tyle wejść. A longr kradzież nie wiesz co to jest to przyswój definicje bo jej w ogóle nie rozumiesz. Pisząc kradniecie odnosisz się do prawa. W sumie jak jest i ten 100 to co z tego 2/3 idzie na serwery i extra transfer. Ech inne stronki z epkami online z własnych serwerów to smiech waża one 80mb i mówią o świetnej jakości HD.
A po zatym cieszcie się że za nieodprowadzanie podatków od zbiórek pieniężnych na serwery was skarbówka nie ściga."
Macie problem y przeczytanie posta w spoilerze. To macie :
"Wam dalej dupsko ściska że shinden ma tyle wejść. A longr kradzież nie wiesz co to jest to przyswój definicje bo jej w ogóle nie rozumiesz. Pisząc kradniecie odnosisz się do prawa. W sumie jak jest i ten 100 to co z tego 2/3 idzie na serwery i extra transfer. Ech inne stronki z epkami online z własnych serwerów to smiech waża one 80mb i mówią o świetnej jakości HD.
A po zatym cieszcie się że za nieodprowadzanie podatków od zbiórek pieniężnych na serwery was skarbówka nie ściga."
Nie zajarzyłeś, o co im chodzi, nie?
Jakiś translator by się przydał. Z gimbusowego na język polski.
Jakiś translator by się przydał. Z gimbusowego na język polski.
Translator nic tu nie da. To jest chyba jakiś szyfr.
max-kun napisał:Macie problem y przeczytanie posta w spoilerze. To macie :
A po zatym cieszcie się że za nieodprowadzanie podatków od zbiórek pieniężnych na serwery was skarbówka nie ściga."Nie zajarzyłeś, o co im chodzi, nie?
Zdarza się
Ty dulowaty userze!
Nom zdarza się i to bardzo
Anonsik, ty mówisz o zwykłej notce w subach? Już co poniektórzy dawali jakieś info, czy też, że nie wyrażają publikacji ich subów na onlajnach. Przejdzie jeden epek, góra dwa, to uploader będzie sprawdzać i po prostu usuwać przed zmuxowaniem video z napisami.
Nom zdarza się i to bardzo
No skoro "bardzo" to aż nie dziw, że się zdarza
kishida, wychodzisz z założenia, że to obejrzy?
Masz błędne założenia.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Rikuo jest emigrantem z Kambodży
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Za bardzo nie rozumiem ich postawy, zamiast siedzieć cicho i unikać jakiejkolwiek dyskusji to zaczynają jakąś chorą polemikę. Może rozwiązaniem byłoby funkcjonowanie strony jak <przykład> http://lizards-subs.pl?
Anonsik, ty mówisz o zwykłej notce w subach? Już co poniektórzy dawali jakieś info, czy też, że nie wyrażają publikacji ich subów na onlajnach. Przejdzie jeden epek, góra dwa, to uploader będzie sprawdzać i po prostu usuwać przed zmuxowaniem video z napisami.
Bodaj ze stronę temu rechotaliście z wstawki w OP.
Jakiś czas temu proponowałem, żeby robili hardsuby (gdzie zmuxowanie to chwila roboty i upload robi się sam - przynajmniej wg 98% specjalistów wypowiadających się w tym temacie), to usłyszałem, że to bez sensu, żeby robić wszystko na gotowe dla onlajnów.
Z powyższych, a także z tuzina innych sytuacji można więc wnioskować, że onlajny wrzucą wszystko jak leci, byle było. Czyli próbować warto.
Aczkolwiek może jednak chodzić o M&M - czyli męczeństwo i masochizm niektórych tłumaczy i powiększanie e-penisa części użyszkodników, a nie trwałe i satysfakcjonujące rozwiązania. Lub choćby próby ich wprowadzenia.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Ariakis, nie wiem kto to wy, ale nie wrzucaj mnie do tego worka.
Jakiś czas temu proponowałem, żeby robili hardsuby (gdzie zmuxowanie to chwila roboty i upload robi się sam - przynajmniej wg 98% specjalistów wypowiadających się w tym temacie), to usłyszałem, że to bez sensu, żeby robić wszystko na gotowe dla onlajnów.
Po części prawda.
Co do jakiegoś masochizmu, niektórym zależy, niektórym mniej, czy to trafi na onlajn czy nie. Taką postawą aż samemu chcę się walnąć jakiegoś onlajna, w ogóle widać, że onlajnów pojawia się ostatnio od groma.
Gdybym należał do grona tłumaczy i do osób które nie lubią robić za murzyna, wpierw należałoby zrobić związki zawodowe tłumaczy
A na serio, jedna, dwie serie które nie zostaną przetłumaczone, jakieś informacje, ludzie mają to gdzieś. Nie ma subów, pojawi się jakiś newbie i zrobi. Jakieś informacje w epkach? Gdy popatrzy się na komentarze i wpojoną propagande dzieciakom, to tłumacze odpierdol dostają za takie coś. Tu jest Polska, takie bezsensy na każdym kroku.
Żeby wpierw coś robić, większe grono tłumaczy musi się zaangażować. Wpierw organizacja kto pomoże, później co robić, bo plan powinien iść stopniowo.
A jeżeli większość pasuję aktualny stan rzeczy, onlajnów będzie coraz więcej. W końcu to jak pieniądze które leżą na ziemi. Lekki wkład na początku, to potem te pieniądze ludzie będą podnosić za ciebie i wkładać do kieszeni
Bodaj ze stronę temu rechotaliście z wstawki w OP.
Muxowanie odcinka to nie robienie hardsuba, tylko softsuba. Po zmuxowaniu odcinka, mozna latwo wyciagnac napisy i je zedytowac rownie prostoni szybko jakbys sciagal suby prosto z ansi.
Zrobienie hardsuba jest niewiele bardziej skomplikowane i pochlania wiecej czasu.
ps.
Moze u siebie na forum tez zrobie online... xD
Bedziecie mnie potem nienawidzić? ;d
@down
Wybacz
Wiem, robie bledy niestety...
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2013-07-31 21:12:59)
Zrobienie hardsuba jest niewiele bardziej skąplikowane i pochlania wiecej czasu.
Oczy mi zaczęły krwawić (wiem, że jest tego więcej, ale to najbardziej mnie zabolało).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-07-31 21:04:45)
ps.
Moze u siebie na forum tez zrobie online... xD
Bedziecie mnie potem nienawidzić? ;d
My i bez tego...