Nie jesteś zalogowany.
Nie chciałem tego robić, ale cóż, bezczelność i chamstwo niektórych ludzi przechodzi wszelkie pojęcie, zatem robimy listę. Lista będzie wiążąca do przyszłych projektów wydawanych dla „elity” („zasłużeni, przyjaciele i wybrańcy losu i fortuny), pierwszym będzie 2 film Code Geass. Tym razem to ja i coellus sporządzamy listę i decydujemy, kto i za co się na niej znajdzie bądź też nie. Z listy można zostać usuniętym bądź do niej dopisanym w zależności od swoich poczynań (wyjątek stanowią osoby zasłużone). Prośby o wpisanie na listę proszę kierować do coellus (na PW) bądź w tym temacie.
Pierwszy film Code Geass jest dostępny dla wszystkich, bo pełno napisów do niego na ANSI i online już dawno sobie go dziabnęły. Inaczej ma się niestety sprawa z drugim filmem. Za dużo czasu nam pochłonęło tłumaczenie na podstawie marnego angielskiego przekładu, timing robiony od podstaw, ściąganie i kodowanie z ISO, żeby sobie jakiś online bezczelnie wziął. Link do niego dostaną w swoim czasie jedynie osoby, które znajdą się na liście „zasłużonych, przyjaciół i wybrańców losu i fortuny”, chyba że wcześniej ktoś go wyda, wrzuci na ANSI, a online się nim nasycą, wtedy nasze wydanie stanie się dostępne dla wszystkich. Film wydamy niebawem, na pewno jest na co czekać, gdyż moim zdaniem jest ciekawszy niż pierwszy.
Definicje:
1) Osoba zasłużona – to człowiek, który w znaczący sposób przysłużył się grupie radą bądź pomocą przy wydawanych projektach; współuczestniczyły z nami/ze mną w różnych innych projektach, niekoniecznie powiązanych z działalnością grupy (niech za przykład posłuży weteran ANSI, Sir_Ace).
2) „Przyjaciel” – to człowiek, który regularnie komentuje nasze wydania w komentarzach, forum ANSI bądź gdziekolwiek na naszej stronie domowej; zagłosował na nas w tegorocznym plebiscycie na najlepszych fansubberów 2012-2013; walnie interesuje się poczynaniami grupy (niechaj przykładem będzie Masagrator, który spełnia chyba wszystkie powyższe warunki).
3) Wybraniec losu i fortuny – to człowiek niespełniający powyższych kryteriów, na którego bogini Fortuna (przemawiająca w tym przypadku przeze mnie bądź coellus) spojrzała łaskawym okiem i wpisała na listę.
FAQ:
Q: Nie zaliczam się do dwóch pierwszych grup, jak mogę zostać wybrańcem losu i fortuny?
A: Bogini Fortuna musi spojrzeć na ciebie łaskawym okiem.
Q: Jestem na liście, co musiałbym zrobić, aby z niej wylecieć?
A: Wrzucić wydanie online; pośredniczyć w procesie, który skutkowały wrzuceniem wydania online; żądać pieniędzy za udostępnienie wydania; rozpowszechniać wydanie (wlicza się w to także wrzucanie na Chomikuj.pl) itp.
Q: A komu mogę dać wydanie?
A: Dziewczynie, bratu, rodzinie i szeroko pojętym przyjaciołom i znajomym, ale nie upowszechniając go, i to na własną odpowiedzialność.
Q: Czyli jak np. dziewczyna wrzuciłaby wydanie online to ja wylatuję z listy?
A: Tak.
Q: A jak do tego dojdziecie?
A: O to już się nie bój, mamy wtyki na online’ach.
Q: Czy mogę być usunięty z listy prewencyjnie?
A: Jak najbardziej, wystarczy tylko cień podejrzenia.
Q: Po co to wszystko? Gdzie się podziało „od fanów dla fanów”?
A: Ustąpiło miejsca „od fanów dla wybranych fanów”.
Q: Jestem z online, ale obiecuję, że nie wrzucę tam wydania. Czy wpiszecie na listę?
A: Zależy od kaprysu bogini Fortuny w danym dniu.
Q: Nie dostałem się na listę, mogę za jakiś czas znowu spróbować?
A: Tak, ale jeśli będziesz zbyt nachalny, bogowie się od ciebie odwrócą.
Q: Co to ma być? Poszaleliście?
A: Nikt ci nie każe ściągać akurat naszego wydania.
Q: Czy muszę wpisywać się na listę przy każdym nowym projekcie "dla elity"?
A: Nie, lista jest ta sama. Link do nowego projektu otrzymasz automatycznie, chyba że z listy w międzyczasie wyleciałeś.
"Regulamin" może ulec zmianie.
W temacie można, jak już wspomniałem, poprosić o wpisanie na listę, wyrazić swoją aprobatę bądź dezaprobatę, ponarzekać, pochwalić, podlizać się itd.
LISTA NA TĘ CHWILĘ ZAMKNIĘTA.
Ja od siebie dodam tylko, iż jest to efekt ostatnich poczynań Henia, począwszy od jego PM, na ostatnich jego postach i wrzutach skończywszy.
Ty dulowaty userze!
Też chcę obejrzeć ten drugi film, dlatego składam prośbę o dodanie mnie do listy. Ciekawe czy się uda
Proszę o zapisanie na listę, dziękuję.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Proszę nie zapisywać usuia przypadkiem.
Można prosić o wpisanie na listę? Z góry dziękuję.
Popieram inicjatywę. Cieszy mnie, że coraz więcej osób decyduje się na podjęcie radykalnych kroków w sprawie onlineów i chamstwa tam panującego. Tego typu "listy" oraz nieustanny rozwój Kryptoansi zachęcają mnie do powrotu na scenę.
Pozostaje mi życzyć szczęścia w realizacji waszych dalszych projektów. Howg!
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Składam, więc prośbę o dodanie mnie do listy, może los uśmiechnie się do mnie bardziej niż przy Valvravie
Skoro jest możliwość obejrzenia waszego wydania 2 filmu Code Geass Akito the Exiled i nie tylko prosiłbym o dopisanie na listę "Wybrańców losu i fortuny". Pozdrowienia dla grupy.
Bardzo dobry krok. Również proszę o zapisanie na listę.
Z pisownią nicku Ace'a się postaraliście, a w moim przypadku to nie chciało się komuś pisać wielkie g i r.
Fajnie być przykładnym "przyjacielem".
Ostatnio coraz więcej się dzieje. Również proszę o zapisanie na listę.
dzięki, listy do mnie dopisanie o Proszę
Ja! Ja! Ja też! Mnie też dopiszcie, proszę.
Proszę szanowną Fortunę o dopisanie mnie do listy.
Be a man – the Madao way.
Jeżeli można, to ja też byłbym wdzięczny za dopisanie do listy :}