Nie jesteś zalogowany.
Smoczy Zabijaka, Fake Bruce Lee
Nakur***cz Sir_Ace'a najlepszy
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Weźcie mu głupot nie wciskajcie.
Chodzi mu pewnie o przydomek Ryuuheia Sawamury. Cały myk to możliwa gra słowna od "owari", które oznacza "koniec", jak i nazwę dawnej dzielnicy Japonii. Jest to o tyle istotne, że Sawamura pochodzi z Nagoi, której zamek był swego czasu główną siedzibą władz tych ziem.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Weźcie mu głupot nie wciskajcie.
Chodzi mu pewnie o przydomek Ryuuheia Sawamury. Cały myk to możliwa gra słowna od "owari", które oznacza "koniec", jak i nazwę dawnej dzielnicy Japonii. Jest to o tyle istotne, że Sawamura pochodzi z Nagoi, której zamek był swego czasu główną siedzibą władz tych ziem.
Sono toori desu.
Okej, niech mi się ta podstawowa znajomość japońskiego (do 100 kanji włącznie) w końcu na coś przyda.
Wsłuchałem się i sprawdziłem z tangorinem, wyszło mi z tego:
終わりの竜 (owari no ryuu) - czyli można by z tego zrobić "Smok z Nagoi?
Ewentualnie w podstawowym znaczeniu - "Smok Końca"?
Wow, czyli wychodzi na to, że Angole ładnie ubarwili ten przydomek.
Chociaż "Deathblow Dragon" może odnosić się do tych jego szybkich ciosów (aka to całe strzelenie z rewolweru, czy z czego on tam strzelał), czyli nawet niezłe nawiązanie.
Tak reasumując - slymsc podpowiesz, która wersja będzie lepsza?
Chociaż przydałoby się to jakoś "barwniej" przełożyć... braki mi dobrej koncepcji.
PS:
Jest to o tyle istotne, że Sawamura pochodzi z Nagoi, której zamek był swego czasu główną siedzibą władz tych ziem
czyli Smok Wawelski też pasuje... nawet by lepiej brzmiało - trolling zawsze spoko.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-01-31 18:31:01)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
czyli Smok Wawelski też pasuje.
Smok Nagojski.
Nie no, przecież to proste jak konstrukcja cepa - Smok z Owari. Tak samo jest z tu z przydomkiem Sendou i znacznej części innych bokserów w tej serii. Nie ma co sikać i wymyślać niestworzonych rzeczy, bo najprostsze rozwiązania okazują się najlepszymi,
Nie bądź zbyt hardy...
Nie no, przecież to proste jak konstrukcja cepa - Smok z Owari. Tak samo jest z tu z przydomkiem Sendou i znacznej części innych bokserów w tej serii. Nie ma co sikać i wymyślać niestworzonych rzeczy, bo najprostsze rozwiązania okazują się najlepszymi,
Pokaż spoilera Sawamura i tak okaże się na końcu kobietą.Mam was!
Istotnie.
Dzięki za pomoc.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Czy znacie może jakiś fajne teksty na określenie "party pooper"? Samo wyrażenie oznacza osobę psującą zabawę i właśnie też w takim kontekście jest w moim przypadku użyte.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Mnie "troll" przychodzi na myśl.
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2014-02-04 17:52:29)
Zależy od kontekstu, ale może "ponurak"?
Impotent?
No co, kostek pyta, więc pewnie różowa seria.
Nie bądź zbyt hardy...
Dzik.
Sztywniak.
Nudziarz.
Jakoś tak... ale bezpośredniego przełożenia raczej brak.
Podaj kontekst.
Impotent?
Może nie pasować - kobieta też może być impotentem... a ten wyraz się chyba nie odmienia (impotentka?).
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-02-04 18:06:53)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Z tego, co wiem, to nie chodzi o to, że psuje imprezy, ale nie bawi się na imprezach, tylko zamula (lub cały czas sra w kiblu )
a nie chce w nich uczestniczyć.
Dlatego moja propozycja: zamulacz, muł.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-04 18:18:01)
Czy znacie może jakiś fajne teksty na określenie "party pooper"? Samo wyrażenie oznacza osobę psującą zabawę i właśnie też w takim kontekście jest w moim przypadku użyte.
Gackaś nie oglądał, czytał? Toż to ulubione powiedzenie Jokera
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Kontekst w zasadzie podałem w drugim zdaniu, ale podam więcej szczegółów. Klasa chce urządzić sobie zabawę, a przewodnicząca zabrania jej i gość rzuca właśnie tym tekstem.
kostek00 napisał:Czy znacie może jakiś fajne teksty na określenie "party pooper"? Samo wyrażenie oznacza osobę psującą zabawę i właśnie też w takim kontekście jest w moim przypadku użyte.
Gackaś nie oglądał, czytał? Toż to ulubione powiedzenie Jokera
Nawet nie przypominam sobie tego.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2014-02-04 18:17:50)
Można też pójść na około - nudziara/sztywniak.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-04 18:20:38)
Tego akurat chciałem uniknąć i liczyłem na niezastąpioną twórczość tutejszych bywalców.
Tępa baba/Drętwe babsko. Coś takiego?
O to, to, to. Dawno nie słyszałem słowa "drętwa" i zapomniałem o nim.
kobieta też może być impotentem...
Że co?
Ty dulowaty userze!